Ανακαίνιση σπιτιού: Tips για να πετύχουν οι αλλαγές σε κάθε δωμάτιο

77

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο, ο χώρος που φροντίζει για την ασφάλεια και την ηρεμία μας, γι’αυτό και κάθε σημείο του θέλουμε να μας εκφράζει. Με την πάροδο του χρόνου, οι ανάγκες μας αλλάζουν και μέσα μας γεννιέται ολοένα και περισσότερο η επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου που θα αντικατοπτρίζει το στυλ και την αισθητική μας. Αν λοιπόν πήρες την απόφαση να κάνεις ανακαίνιση, τα σχέδια, οι ιδέες κι η οργάνωση της όλης διαδικασίας μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση.

Όμως, η αναδιαμόρφωση του χώρου σου δε χρειάζεται να γίνει αγχωτική ή πιεστική! Οι αλλαγές που έχεις οραματιστεί μπορούν εύκολα να πετύχουν και συνάμα να ξεπεράσουν κάθε σου προσδοκία αν ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν, είτε πρόκειται για το σαλόνι, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο ή οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού σου, με τις συμβουλές που σου έχουμε συγκεντρώσει θα καταφέρεις να δώσεις σάρκα κι οστά σε κάθε σου ιδέα!

1.  Πηγές έμπνευσης

Δε γεννηθήκαμε όλοι με το χάρισμα ενός interior designer! Οι τρέχουσες τάσεις μπορεί να γίνουν καταιγιστικές αν δεν έχεις κάνει πρώτα μια έρευνα για να εξερευνήσεις όλα τα διαφορετικά στυλ διακόσμησης, τα χρώματα και την αισθητική που θα ήθελες να κυριαρχήσουν στους χώρους του σπιτιού σου. Τα περιοδικά, καθώς κι οι διάφορες πλατφόρμες ή εφαρμογές γίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές σου, αποτελώντας μια σημαντική πηγή έμπνευσης.

Για παράδειγμα, πέρα από το μινιμαλιστικό μοτίβο που αγαπήθηκε πολύ κατά καιρούς, τα έντονα χρώματα κάνουν κι αυτά την εμφάνισή τους. Μάλιστα, είναι πολλοί αυτοί που τα προτιμούν, ειδικά στην ανακαίνιση κουζίνας, επιλέγοντας αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε ή ακόμα και του κίτρινου για τα ντουλάπια ή τους πάγκους. Αυτές οι τολμηρές αλλαγές, που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά πρότυπα και χρώματα, δεν πραγματοποιούνται εύκολα αν δεν προϋπάρχει στο μυαλό σου μια συγκεκριμένη αισθητική. Άλλωστε, με αυτή τη “μελέτη”, μπορείς να διευρύνεις τις επιλογές σου, αλλά και να δημιουργήσεις ένα πλάνο για να εξασφαλίσεις την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας!

2.  Το budget σου

Κανένα project ανακαίνισης δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν φτιάξεις ένα πλάνο προϋπολογισμού. Οι ιδέες μπορεί να είναι πολλές, αλλά δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν ισχύει το ίδιο και με τα χρήματα! Με ένα σωστό planning, θα καταφέρεις να βάλεις τις προτεραιότητές σου σε μια τάξη, έτσι ώστε να αποφασίσεις ποιά μέρη και δωμάτια του σπιτιού σου θα χρειαστούν τη μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα!

Ο χρόνος είναι χρήμα και γι’ αυτό ένα budget θα σε βοηθήσει να λάβεις τις καλύτερες αποφάσεις επένδυσης! Άλλωστε, με μια σωστή διαχείριση των χρημάτων μπορείς να εξοικονομήσεις ένα σημαντικό ποσό και να το αξιοποιήσεις σε άλλες εργασίες που είχες απορρίψει ή αμελήσει! Παράλληλα, αν αναλογιστείς και εκτιμήσεις από πριν το κόστος της εργασίας και των υλικών θα αποφύγεις τις απρόβλεπτες εκπλήξεις και θα έχεις το επιθυμητό σου αποτελέσμα, χωρίς να “πονέσει” η τσέπη σου!

3.  Η επιλογή των υλικών

Όσο σημαντικό κι αν είναι το budget για κάθε μεγάλο project, η επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας είναι εξίσου σημαντική και πρέπει να τη λάβεις υπόψιν σου προτού προβείς σε κάποια αγορά που θα μετανιώσεις. Σκέψου, ότι αν επιλέξεις τώρα μια πιο “τσουχτερή” τιμή, ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί, αφού τα πιο ποιοτικά υλικά χαρακτηρίζονται από αντοχή και ανθεκτικότητα, περιορίζοντας την ανάγκη συντήρησης κι αντικατάστασής τους.

Επιπλέον, αν και τσιμπημένα στην τιμή, αυτά τα υλικά είναι που αναβαθμίζουν τη συνολική εικόνα και διασφαλίζουν μια διαχρονική κι άκρως κομψή αισθητική. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάς ότι τα υψηλής ποιότητας υλικά είναι πιστοποιημένα και πληρούν τις προδιαγραφές της ασφάλειας.  Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα δίνουν ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές φινίρισμα στην εμφάνιση του σπιτιού σου, αλλά θα είναι και λιγότερο επιρρεπή σε δικά σου ατυχήματα και τυχόν προβλήματα υγείας.

4.  Επαγγελματική βοήθεια

Αν τα βρεις σκούρα κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης δεν είναι κακό να στραφείς σε κάποιον επαγγελματία! Η αναδιαμόρφωση του σπιτιού μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη και πολύπλοκη απ’ όσο την είχες φανταστεί. Ακόμα κι αν είχες ορκιστεί ότι θα τα έβγαζες πέρα μόνος σου, ένα επαγγελματικό χέρι βοηθείας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ένας ειδικός έχει εκτενείς γνώσεις και εμπειρία κι είναι σε θέση να προτείνει τις καλύτερες ιδέες και λύσεις διευκολύνοντας την όλη διαδικασία.

Μάλιστα, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι αυτή η επαγγελματική βοήθεια θα σου εξοικονομήσει πολύτιμη ενέργεια και χρόνο. Η επαγγελματική εκτέλεση μιας μπελαλίδικης εργασίας, θα κάνει το δικό σου έργο πολύ πιο εύκολο και θα σε αφήσει να επικεντρωθείς και σε άλλες αλλαγές!

Καθώς ξεκινάς αυτό το υπέροχο και δημιουργικό ταξίδι της ανακαίνισης, μην αφήσεις το άγχος να σε κυριεύσει! Ήρθε η ώρα να “φτιάξεις” ένα σπίτι γεμάτο χαρακτήρα και προσωπικότητα! Δοκίμασε, άλλαξε, τόλμησε κι άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!