More

    «Μέθοδος Core 4»: Ο νέος τρόπος για να έχεις πάντα οργανωμένο σπίτι

    152

    Οι οργανωμένοι χώροι μας βοηθούν να ζούμε καλύτερα διότι διευκολύνουν την εύρεση αντικειμένων που αναζητούμε αλλά και οι χώροι μας φαίνονται ήρεμοι.  Το να οργανώνουμε το σπίτι μας και να το διατηρούμε έτσι μπορεί μερικές φορές να αισθανόμαστε συντριπτικό. Η τήρηση μιας συγκεκριμένης προσέγγισης οργάνωσης —όπως η μέθοδος οργάνωσης Core 4— μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ένα συμμαζεμένο σπίτι κάθε στιγμή.

    Η «μέθοδος Core 4» αναλύει ουσιαστικά την εργασία της απομάκρυνσης και της οργάνωσης σε 4 απλά βήματα: εκκαθάριση, κατηγοριοποίηση, αποκοπή και Συγκράτηση. Είναι μια προσέγγιση που αμέτρητοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν κάθε μέρα στη δουλειά τους, και είναι μια προσέγγιση που μπορείς να υιοθετήσεις στο σπίτι σου.

    έξυπνες οργανωτικές συνήθειες

    Τι θα χρειαστείς

    «Είτε προσπαθείτε να οργανώσετε ένα συρτάρι, έναν χώρο, ένα δωμάτιο ή περιοχή, η μέθοδος Core 4 θα σας δώσει απλώς τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε τον στόχο σας», λέει στο Real Simple η Wendy Trunz, διοργανώτρια: «Μόλις ρυθμίσετε τα εργαλεία που χρειάζεστε, τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε».

    -Σακούλες σκουπιδιών
    -Post-it σημειώσεις/ετικέτες
    -Μαρκαδόροι
    -Κάδοι ή κουτιά διαφόρων μεγεθών
    -Χαρτί και/ή μεμβράνη με φυσαλίδες για εύθραυστα αντικείμενα

    Ακολουθώντας τα 4 βήματα

    1. Εκκαθάριση
    Το πρώτο βήμα στη μέθοδο οργάνωσης Core 4 είναι να αφαιρέσεις κάθε στοιχείο στην περιοχή που θέλεις να οργανώσεις. «Προτείνουμε να βγάλετε τα πάντα», λέει η Ashley Stewart, επαγγελματίας διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια της Organize. «Είτε καθαρίζετε το γκαράζ, τη ντουλάπα, το ντουλάπι σας στην κουζίνα, είναι το ίδιο. Βγάλε τα όλα! Αυτό μπορεί να φαίνεται χαοτικό, αλλά θεωρήστε αυτό το μέρος της διαδικασίας την καταιγίδα πριν την ηρεμία».

    2. Κατηγοριοποιήση
    Μόλις βγάλεις τα πάντα, ξεκίνησε να δημιουργείς σωρούς από παρόμοια αντικείμενα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις δοχεία, κάδους ή κουτιά για συλλογή και κατηγοριοποίηση. «Βάλτε τις σημειώσεις Post-it για να τις επισημάνετε καθώς προχωράτε», προτείνει η Trunz. «Βοηθά στην καθοδήγηση της διαδικασίας και σας κρατά συγκεντρωμένους, ειδικά αν κάνετε ένα διάλειμμα ή έχετε άλλους να σας βοηθήσουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλους κάδους για να συγκεντρώσετε άλμπουμ φωτογραφιών και φωτογραφίες με πλαίσιο και μικρότερους κάδους για χαλαρές φωτογραφίες».

    κουτί με ρούχα για δόσιμο

    3. Ξεκαθάρισε
    Καθώς ταξινομείς τα υπάρχοντά σου, βεβαιώσου ότι βγάζεις αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πλέον ή δεν θέλεις να τα κρατήσεις. Έχε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών στη διάθεσή σου για να πετάξεις σκουπίδια, μια τσάντα ή κουτί για δωρεές και μια άλλη τσάντα για αντικείμενα που θέλεις να πουλήσεις (αν υπάρχει). Η Trunz λέει ότι η ομάδα της κάνει πάντα 3 ερωτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας:

    -Θέλεις να το κρατήσεις;
    -Θέλεις να το πουλήσεις;
    -Θέλεις να το δωρίσεις;
    «Αυτή η νοοτροπία βοηθάει τους ανθρώπους να αφεθούν, γνωρίζοντας ότι αυτό που δεν χρειάζονται πλέον θα μπορούσε πραγματικά να ευλογήσει ένα άλλο άτομο», λέει η Trunz.

    «Μέθοδος Core 4»: Ο νέος τρόπος για να έχεις πάντα οργανωμένο σπίτι

    4. Περιεχόμενο
    Τέλος, χρησιμοποίησε κάδους και δοχεία για να αποθηκεύσεις όλα τα παρόμοια αντικείμενα. «Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε καλάθια και καθαρούς κάδους για να οργανωθούμε», λέει η Stewart. «Όταν τα παρόμοια αντικείμενα ομαδοποιούνται και αποθηκεύονται μαζί, είναι εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε και εύκολο να μάθετε πού να τοποθετήσετε τα πράγματα πίσω. Οι καθαροί κάδοι σάς βοηθούν επίσης να δείτε τι υπάρχει μέσα σε ένα κουτί, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολο να εντοπίσετε το αντικείμενο που ψάχνετε όταν έρθει η ώρα». Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, και οι δύο ειδικοί οργανωτές συμφωνούν ότι πρέπει να ονομάσεις τα πάντα. Αυτό σε βοηθά επίσης να αποθηκεύσεις μελλοντικά αντικείμενα που ανήκουν στο ίδιο σημείο.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!