More

    Πώς να ξεφορτωθείς τις ψαλίδες μέσα από τον κήπο και το σπίτι σου

    638

    Αν έχεις αυτό το μικρό έντομο στο σπίτι σου δες πώς θα απαλλαγείς από αυτό.

    Οι ψαλίδες είναι μικρά έντομα που συχνά βρίσκονται σε σπίτια και κήπους, γνωστά για τα χαρακτηριστικά τους κεραιόμορφα άκρα που μοιάζουν με ψαλίδι στο πίσω μέρος του σώματός τους. Συνήθως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, όταν η θερμοκρασία και η υγρασία είναι υψηλότερες. Οι ψαλίδες είναι νυκτόβια έντομα, προτιμώντας σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα όπως υπόγεια, μπάνια και κάτω από πέτρες ή φυτά στον κήπο.

    Τρέφονται με φύλλα, λουλούδια, φρούτα, ακόμη και άλλα έντομα. Θα αναζητήσουν επίσης φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τρέφονται με έντομα. Μια επιπλέον πληροφορία γι’ αυτά τα περίεργα έντομα είναι πως δεν τσιμπούν. Αν όμως θελήσεις να τα πιάσεις απλώς θα νιώσεις ένα τράβηγμα στο δέρμα σου. Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των κολλεμπόλων, ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα και συχνά βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή υγρασία όπως τα μπάνια, οι κουζίνες και τα υπόγεια.

    Πώς να ξεφορτωθείς τις ψαλίδες μέσα από τον κήπο και το σπίτι σου
    Future PLC/Robert Sanderson

    Μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε φυτά εσωτερικού χώρου και σε υγρές γωνίες του σπιτιού. Η παρουσία τους συνήθως υποδεικνύει προβλήματα υγρασίας, και η εξάλειψή τους απαιτεί την αντιμετώπιση της υπερβολικής υγρασίας και την διατήρηση καθαρών και στεγνών χώρων.

    Πώς να ξεφορτωθείς τις ψαλίδες που έχεις στον κήπο και στο σπίτι σου

    Για να απαλλαγείς από τις ψαλίδες στο σπίτι και στον κήπο, ξεκίνησε μειώνοντας την υγρασία στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επισκεύασε τυχόν διαρροές και χρησιμοποίησε αφυγραντήρες σε υγρά δωμάτια όπως τα μπάνια και τα υπόγεια. Καθάριζε τακτικά και απομακρύνετε σωρούς από φύλλα, ξύλα και οργανικά υλικά από τον κήπο, καθώς αυτά αποτελούν καταφύγια για τις ψαλίδες. Σφράγισε ρωγμές και χαραμάδες στα παράθυρα, στις πόρτες και στα θεμέλια του σπιτιού για να αποτρέψεις την είσοδό τους. Χρησιμοποίησε φυσικά απωθητικά, όπως διατομίτη, γύρω από το σπίτι και στον κήπο για να μειώσεις τον πληθυσμό των ψαλιδών. Εάν τα προβλήματα συνεχίζονται, εξέτασε τη χρήση εντομοκτόνων ή κάλεσε έναν επαγγελματία για βοήθεια.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!