More

    Δώσε «ταυτότητα» στο σαλόνι σου κάνοντας αυτές τις 6 mat κινήσεις

    45

    Το σαλόνι είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι. Είναι ο χώρος όπου μαζευόμαστε με φίλους και οικογένεια, παρακολουθούμε τηλεόραση ή απλά χαλαρώνουμε. Ο σχεδιασμός ενός καθιστικού πρέπει να είναι φιλόξενος και άνετος—αλλά αυτό περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από την εύρεση ενός άνετου καναπέ.

    Η διακόσμηση ενός όμορφου και άνετου σαλονιού έχει να κάνει με την εξισορρόπηση μεγάλων και μικρών «πινελιών» για να δημιουργηθεί μια ζεστή και συνεκτική ατμόσφαιρα. Ακολουθούν τα 6  πράγματα που χρειάζεται κάθε σαλόνι, σύμφωνα με τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων.

    Δώσε «ταυτότητα» στο σαλόνι σου κάνοντας αυτές τις 6 mat κινήσεις

    1. Ένα σημείο εστίασης 

    Οι σχεδιαστές Shawn και Tina Taylor του Dacotah Studio αναφέρουν ότι κάθε καλοσχεδιασμένο σαλόνι χρειάζεται ένα σημείο εστίασης. «Είτε πρόκειται για ένα εκπληκτικό έπιπλο είτε για ένα σαγηνευτικό έργο τέχνης, αυτό το σημείο εστίασης τραβάει το βλέμμα και δίνει προσωπικότητα στο δωμάτιο, δίνοντάς του μια αίσθηση σκοπού και συνοχής», λέει ο Shawn Taylor. Ωστόσο, το επίκεντρο δεν πρέπει να είναι μια τηλεόραση σύμφωνα με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Barrett Cooke της Arterberry Cooke. «Ένα εστιακό ενδιαφέρον δεν είναι τηλεόραση», λέει. «Θα πρέπει να είναι είτε ένα τζάκι, είτε ένα ωραίο έργο τέχνης που επιτρέπει στο δωμάτιο να είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος για παρακολούθηση τηλεόρασης.»

    2. Μια έγχρωμη ιστορία
    Οι Taylors λένε ότι μια ιστορία χρώματος είναι ζωτικής σημασίας για ένα σωστά διακοσμημένο σαλόνι. «Ακολουθήστε τον κανόνα 60-30-10 για να δημιουργήσετε την τέλεια ισορροπία», λέει η Tina Taylor. «60%ενός κυρίαρχου χρώματος, το 30% ενός δευτερεύοντος χρώματος και το 10% μιας απόχρωσης με έμφαση». Αυτό το 60% μπορεί να είναι το χρώμα των τοίχων ή του καναπέ σου, το 30% μπορεί να είναι οι κουρτίνες ή το χαλί σου και το υπόλοιπο 10% μπορεί να είναι μικρότερα κομμάτια έμφασης ή διακοσμητικά αντικείμενα.

    σαλόνι

    3. Μια ποικιλία από καθίσματα
    Ενώ το σαλόνι χρειάζεται μια κύρια μορφή καθίσματος, όπως καναπέ , επιπλέον επιλογές είναι επίσης απαραίτητες. «Είτε πρόκειται για καναπέ, τμηματικό ή συνδυασμό καρεκλών και ottoman, θα πρέπει να προκαλεί χαλάρωση και συζήτηση», λέει ο Shawn Taylor. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Francesca Grace του Francesca Grace Home εξηγεί στο Real Simple ότι η ποικιλία καθισμάτων όχι μόνο προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον, αλλά δίνει επίσης στους καλεσμένους σου περισσότερες επιλογές, ώστε να μπορούν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στο χώρο σου.

    4. Ένα χαλί
    Τα χαλιά εκτός του ότι καθορίζουν την περιοχή του καθιστικού σε ένα σαλόνι, δημιουργούν επίσης μια απαλή πινελιά κάτω από τα πόδια. «Ένα άνετο χαλί είναι απαραίτητο για κάθε σαλόνι, καθώς είναι το δωμάτιο στο οποίο θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας μαζεύοντας», λέει η Grace. «Θέλετε αυτός ο χώρος να μοιάζει πολυτελής και ζεστός. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα χαλί με παχύ πέλος στο σαλόνι μόνο για αυτή την πρόσθετη άνεση. Θυμηθείτε να μετρήσετε (περισσότερες από μία φορές) και βεβαιωθείτε ότι το χαλί σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει στον καναπέ και το τραπεζάκι του καφέ σας».

    5. Καλός φωτισμός
    Ακόμα κι αν ο χώρος του σαλονιού σου έχει γενναιόδωρη ποσότητα φυσικού φωτός, εξακολουθεί να χρειάζεται επιπλέον φωτισμό, ειδικά αν χρησιμοποιείς τον χώρο τη νύχτα. «Ο επαρκής φωτισμός είναι επίσης ζωτικής σημασίας τόσο για τη λειτουργικότητα όσο και για την ατμόσφαιρα», λέει η Tina Taylor. «Η ενσωμάτωση ενός συνδυασμού φωτισμού στο ταβάνι, φωτισμού εργασίας και φωτισμού έμφασης επιτρέπει την ευελιξία στη ρύθμιση της διάθεσης και την ανάδειξη βασικών στοιχείων του δωματίου. Μην φοβάστε να σκεφτείτε τα πάντα, από λάμπες μέχρι απλίκες και πολυελαίους».

    σπίτι σαλόνι

    6. Προσωπικές πινελιές
    Ένα σαλόνι είναι για να ζει κανείς. Δεν είναι εκθεσιακός χώρος. Έτσι, οι Taylors προτείνουν να προσθέσεις προσωπικές πινελιές για να κάνεις τον χώρο να μοιάζει σαν δικός σας, όπως έργα τέχνης, διακοσμητικά αντικείμενα και φυτά. Στην Grace αρέσουν ιδιαίτερα τα κεριά. «Τα κεριά είναι απαραίτητα για κάθε δωμάτιο κατά τη γνώμη μου, αλλά αν πρόκειται να τα έχετε οπουδήποτε στο σπίτι σας, το σαλόνι είναι ένα υπέροχο μέρος για αυτά», λέει. «Γέμισα το ψεύτικο τζάκι μου με τόνους από κεριά κολόνας και μου αρέσει να επιστρέφω σπίτι μετά τη δουλειά, να τα ανάβω όλα και να κουλουριάζομαι στον καναπέ. Ζεσταίνει όλο τον χώρο και δημιουργεί ένα τόσο ρομαντικό περιβάλλον χωρίς την ταλαιπωρία ενός πραγματικού τζακιού».

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!