Πώς να επιλέξετε την τέλεια απόχρωση του λευκού που θα μεταμορφώσει τον χώρο σας

Φωτογραφία: Unsplush

86

Μια διαχρονική λύση για τους τοίχους είναι το λευκό χρώμα που ταιριάζει με τα πάντα κι έχει τον τρόπο να δημιουργεί την τέλεια αρμονία στον χώρο, χωρίς να προκαλεί υπερβολές.

Από το «καθαρό» λευκό έως το εκρού είναι μερικές από τις πιο «hot» αυτήν την στιγμή αποχρώσεις τοίχου, ενός απόλυτα διαχρονικού χρώματος.

Η εταιρεία Fortune 500 και η παγκόσμια εταιρεία προμηθευτών χρωμάτων και επιστρώσεων PPG Industries έχει καταγράψει έως και 315 αποχρώσεις του λευκού, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μπορεί το λευκό χρώμα να σας φαίνεται βαρετό, ωστόσο λόγο της ουδετερότητάς του στον τόνο είναι η ιδανική επιλογή που ταιριάζει με την εσωτερική διακόσμηση. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λευκό δεν είναι χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα, τεχνικά μιλώντας, το λευκό έχει όλα τα χρώματα στο χρωματικό φάσμα. Γι’ αυτό μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο, επιτρέποντας ατελείωτες δυνατότητες σχεδίασης», εξηγεί η Natrah Omar, υπεύθυνη μάρκετινγκ χρωμάτων της Jotun.

Λευκό για μινιμαλιστικά σπίτια

Όταν πρόκειται για μινιμαλιστικά σπίτια, κανένα χρώμα δεν το κάνει καλύτερο από το λευκό. Συνδυάζεται με ουδέτερες αποχρώσεις όπως γκρι, μπεζ καθώς και υλικά όπως ξύλο ή μάρμαρο. Το λευκό δίνει στα σπίτια τη ζεστασιά και την άνεση που αναζητούν οι ιδιοκτήτες τους για πιο cozy στιγμές.

Η Omar συμβουλεύει «να επιμείνετε στις αποχρώσεις της ίδιας οικογένειας χρωμάτων και να επιλέξετε χρώματα κοντά στο λευκό, όπως απαλά παστέλ ή ανοιχτόχρωμα ουδέτερα για μια αρμονική εμφάνιση».

Ακόμα το διαχρονικό χρώμα ταιριάζει επίσης καλύτερα με τη φύση για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Για luxury chic χώρους

Ενώ το λευκό λειτουργεί ως κυρίαρχο χρώμα στους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ουδέτερο φόντο για άλλα χρώματα και υλικά με υφή για να τραβήξουν τα βλέμματα.

Για πιο luxury chic χώρους συχνά τα υπόλευκα φέρουν το βάρος της αβίαστης γοητείας που προέρχεται από φυσικές πέτρες, όπως μάρμαρο και ορείχαλκο ή χρυσές αποχρώσεις.

Εκτός αυτού, ο συνδυασμός του λευκού με έντονα, αντίθετα χρώματα μπορεί επίσης να δημιουργήσει οπτικό ενδιαφέρον στον χώρο. «Όταν επιλέγετε τις σωστές αποχρώσεις του λευκού, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο φωτισμός στο χώρο σας, η διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε και τυχόν υπάρχοντα χρώματα ή διακοσμητικά στοιχεία που σκοπεύετε να ενσωματώσετε», συμβουλεύει η Omar.

Φωτογραφία Instagram/classy___interiors

Όταν υπάρχουν τόσα πολλά λευκά στη διάθεσή κάποιου η κατάλληλη επιλογή είναι δύσκολη. Η Omar προτείνει «να αποκτήσετε δείγματα για δοκιμή στον χώρο σας πριν λάβετε την τελική απόφαση».

Φωτογραφία Instagram/luux_decor

«Ενώ η λευκή βαφή προσφέρει ευελιξία, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως τα υπάρχοντα φωτιστικά, τα κουφώματα και η έκθεση στο ηλιακό φως κατά την επιλογή της τέλειας απόχρωσης», προσθέτει. «Για παράδειγμα, ο συνδυασμός λευκού με ξύλο ή φυσική πέτρα περιλαμβάνει την εξαγωγή τόνων από τα βασικά χρώματα για την επίτευξη αρμονίας».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!