Τρία φυτά ιδανικά για το μπάνιο σας – Απορροφούν την υγρασία

Ιωάννα Θυμουλέα, Credit: 123RF

6575
Tropical green leaves on white background

Έχετε σκεφτεί να διακοσμήσετε το μπάνιο σας με φυτά; Οι περισσότεροι διστάζουν να δοκιμάσουν κάτι τέτοιο ενώ άλλοι καταφεύγουν συχνά σε λύσεις ψεύτικης πρασινάδας.

Τα αληθινά φυτά έχουν την ικανότητα να αναβαθμίζουν κάθε χώρο και όσοι έχουν πάθος με τη διακόσμηση το γνωρίζουν καλά αυτό. Ωστόσο όταν πρόκειται για το μπάνιο, η επιλογή γίνεται πιο σύνθετη καθώς δεν αρκεί να αναζητήσουμε μόνο φυτά εσωτερικού χώρου αλλά να λάβουμε υπόψη περισσότερους παράγοντες.

Φυτά ιδανικά για μπάνια

Οι ειδικοί προτείνουν τρία φυτά που είναι ό,τι πρέπει για τα μπάνια καθώς κάνουν έχουν την ικανότητα να απορροφούν την υγρασία και άρα να εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας. Αυτά είναι τα εξής:

  1. Φωλιά του πουλιού (Bird’s Nest Fern)
  2. Ζαμιοκούλκας ή ζάμια
  3. Φτέρη Βοστώνης

Φωλιά του πουλιού

Ονομάζεται αλλιώς και ασπλένιο και έχει μεγάλο ανοιχτοπράσινο και γυαλιστερό φύλλωμα το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα μέτρο. Ζει μόνο σε περιβάλλον υγρό και ποτέ σε ξερή ατμόσφαιρα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για το μπάνιο!

Ζάμια

Πρόκειται για το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα, θα τραβήξει τη υγρασία, θα αποτρέψει τη μούχλα και επιπλέον φιλτράρει τις τοξίνες προσφέροντας καθαρό αέρα στο χώρο σας.

Φτέρη Βοστώνης

Η φτέρη αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Είναι ένα φυτό που αγαπάει την υγρασία. Ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι και φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες. Ανθεκτική και εντυπωσιακή θα δώσει μία τροπική νότα στο μπάνιο σας ενώ παράλληλα θα απορροφά τη υγρασία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!