Καθαρίστε Σωστά και Αποτελεσματικά το Ψυγείο της Παραλίας!

34

Αν είστε από αυτούς που δεν κάνουν βήμα για την παραλία χωρίς το ψυγειάκι τους θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε τους κανόνες υγιεινής για το σωστό καθάρισμά του.

Κεφτεδάκια, τυροπιτάκια, ψωμάκια, τυράκια και ό,τι μπορεί να χωρέσει σ’ ένα ψυγείο με κατάληξη –άκια χρειάζονται την σωστή συντήρηση ιδιαίτερα όταν ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα! Τι γίνεται, όμως, όταν επιστρέφουμε από την παραλία και το ψυγείο αφού έχει αδειάσει από τις τροφές μένει με τα υπολείμματα;

Σε αυτή τη φάση σημαντικό ρόλο παίζει ο σωστός καθαρισμός του. Για τον εσωτερικό καθαρισμό του ψυγείου καλό θα ήταν να αποφύγετε τη χλωρίνη καθώς θεωρείται αρκετά τοξική και ιδιαίτερα για ένα τόσο μικρό χώρο όπως του ψυγείου παραλίας. Καλό θα ήταν να αποφύγετε απορρυπαντικά που μπορεί να είναι τοξικά καθώς τα τοιχώματα του ψυγείου έχουν άμεση επαφή με τα τρόφιμα.

Πρέπει να γίνεται σωστός και τακτικός σχεδιασμός του ψυγείου μας.

Πρέπει να γίνεται σωστός και τακτικός σχεδιασμός του ψυγείου μας.

Η καταλληλότερη επιλογή είναι το ζεστό νερό με το λευκό ξίδι ή το πράσινο σαπούνι. Ιδανική αναλογία είναι 1 φλ.  λευκό ξίδι σε 4 λίτρα ζεστού νερού.  Εκτός από το ξίδι με το νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ζεστό νερό και πιο συγκεκριμένα 2 κ.σ. σε μια μικρή λεκάνη με νερό.

Η διαδικασία του καθαρισμού είναι εξαιρετικά απλή. Περνάτε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει στο παραπάνω μείγμα και στην συνέχεια σκουπίζετε. Σίγουρα μπορεί κάποιες οσμές να παραμείνουν καθώς και η ζέστη είναι έντονη αλλά και ο χώρος μικρός. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε διάλυμα από νερό και λεμόνι.

Το ψυγείο παραλίας διαθέτει και παγοκύστες που και αυτές συχνά πυκνά θέλουν το φρεσκάρισμά τους. Το νερό με λίγο σαπούνι είναι αρκετό για αφαιρέσετε τα υπολείμματα των τροφών που μπορεί να έχουν.

HIGHLIGHTS

    • Το ψυγείο της παραλίας είναι ιδανική επιλογή για τους καλοφαγάδες και γι’ αυτούς που αφιερώνουν όλη τη μέρα στην παραλία.
    • Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά για τα πάντα ακόμα και για το ψυγείο της παραλίας σας.
    • Με απλά υλικά που έχετε σπίτι σας μπορείτε να το φρεσκάρετε ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!