Κόσκινα και σουρωτήρια… Θα ήταν τόσο εύχρηστα εργαλεία αν δεν ήταν σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν καλά… Καταλήγω να τα χρησιμοποιώ μια φορά την ημέρα.
Είναι τέλεια για το στράγγισμα των ζυμαρικών (εκτός από το πλύσιμο). Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα καταλήγουν σπόροι κουκούτσια πορτοκαλιού στο χυμό μας. Είναι χρήσιμο και για το κοσκίνισμα του αλευριού, εκτός από το… δύσκολο κομμάτι.
Έτσι, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ανακουφίστηκα όταν διαπίστωσα ότι κάνοντας ένα απλό βήμα αμέσως μετά τη χρήση του εργαλείου τούτου, είναι δυνατόν να αποτραπεί μια απίστευτη ποσότητα κολλημένης τροφής.
Το περιοδικό Bon Appétit έγραψε ότι το να χτυπήσουμε το σκεύος στον νεροχύτη μας όσο το δυνατόν συντομότερα αφού το χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο.
«Μόλις ολοκληρώσουμε τη χρήση του κόσκινου/σουρωτηριού, ας το χτυπήσουμε στο νεροχύτη», ανέφεραν.
«Αυτό βοηθάει στην απομάκρυνση ορισμένων από εκείνα τα μικρότερα κομμάτια φαγητού που δεν είχαν χρόνο να λιώσουν και να εγκατασταθούν».
Προσθέτουν ότι θα πρέπει επίσης να μουλιάζουμε το σκεύος μας σε πολύ ζεστό, σαπουνόνερο για 15 λεπτά «αμέσως» μετά.
Αν προστεθεί μια δόση αποσταγμένου λευκού ξιδιού στο μείγμα μπορεί να κάνει τον καθαρισμό του ακόμα πιο αποτελεσματικό, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό.
Ωστόσο και στις δυο εκδοχές, το κλειδί είναι η ταχύτητα.
Αυτό είναι το μοναδικό κόλπο;
«Το γυρίζω ανάποδα στο νεροχύτη και χρησιμοποιώ τον ψεκαστήρα για να ”πυροβολήσω” την πίσω πλευρά. Αυτό συνήθως το καθαρίζει αρκετά καλά», ανέφερε ένας “Redditor”.
Πολλοί συμβούλεψαν να μην αφήσουμε το κόσκινο/σουρωτήρι να ξεκουραστεί μετά τη χρήση, έστω και για ένα λεπτό – περισσότεροι άνθρωποι από ότι περίμενα γνώριζαν επίσης για το κόλπο «να το χτυπάμε στο νεροχύτη»…