6 Iδέες για να Βάλετε σε Τάξη τη Βεράντα Σας Μετά τις Καλοκαιρινές Διακοπές

276

Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, η βεράντα σας ίσως μοιάζει με χαοτικό τοπίο γεμάτο μαραμένα λουλούδια, ξερά φύλλα και αγριόχορτα. Μην ανησυχείτε! Με λίγη δουλειά και μεράκι, μπορείτε να την ανανεώσετε και να την κάνετε και πάλι φιλόξενη γωνιά για χαλάρωση και ξεκούραση.

Αποκατάσταση της τάξης:

Ξεκινήστε με την απομάκρυνση των νεκρών φύλλων και λουλουδιών από τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι ή κλαδευτήρι για να κόψετε προσεκτικά τα μαραμένα μέρη. Αφαιρέστε επίσης όλα τα αγριόχορτα που έχουν φυτρώσει στις γλάστρες ή στο δάπεδο.

Πότισμα και λίπανση:

Δώστε στα φυτά σας μια γενναία δόση νερού για να τα ενυδατώσετε μετά το καλοκαίρι. Αν το χώμα σε κάποια γλάστρα έχει ξεραθεί εντελώς, βυθίστε τη γλάστρα σε μια λεκάνη με νερό για 5 λεπτά και μετά στραγγίξτε την καλά. Φροντίστε να ρίχνετε το νερό με μέτρο, για να μην μετατοπίσετε το χώμα από τις γλάστρες.

Περιμένετε μερικές ημέρες μετά το πότισμα και προσθέστε λίπασμα στο χώμα των φυτών σας. Αυτό θα τα θρέψει και θα τα δυναμώσει για να αντιμετωπίσουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Χρησιμοποιήστε ειδικό λίπασμα για καμέλιες, γαρδένιες και αζαλέες, εάν έχετε τέτοια φυτά.

Καθαριότητα:

Αφού απομακρύνετε τα νεκρά φύλλα και ποτίσετε τα φυτά, έρχεται η ώρα για να καθαρίσετε τη βεράντα. Ξεκινήστε μετακινώντας τα έπιπλα και τις γλάστρες. Σκουπίστε καλά το δάπεδο για να απομακρυνθεί η σκόνη και τα μικρά σκουπίδια. Φτιάξτε ένα διάλυμα με χλωρίνη και νερό και σφουγγαρίστε το δάπεδο. Για τα πιο επίμονα σημεία, τρίψτε με ένα πανί βουτηγμένο στο διάλυμα.

Καθαρίστε και τα έπιπλα της βεράντας. Μουλιάστε ένα πανί με νερό και περάστε το από την επιφάνειά τους. Για λεκέδες, ρίξτε λίγο λευκό ξίδι στο πανί και τρίψτε το λεκέ.

Φροντίδα των φυτών:

Ελέγξτε τα φυτά σας για τυχόν προσβολές από έντομα ή ασθένειες. Κοιτάξτε προσεκτικά τα φύλλα και τους βλαστούς για σημάδια προσβολής. Εάν εντοπίσετε κάτι ύποπτο, απευθυνθείτε σε έναν γεωπόνο για συμβουλές.

Σκαλίστε ελαφρώς το χώμα στην επιφάνεια των γλαστρών για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και να βοηθήσετε τις ρίζες των φυτών σας να αναπνεύσουν.

Διακόσμηση:

Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα λουλούδια σε γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια για να δώσετε χρώμα και ζωντάνια στη βεράντα σας.

Ανάλογα με το στιλ σας, μπορείτε να αλλάξετε τα μαξιλάρια και τα υφάσματα στα έπιπλα της βεράντας σας.

Φροντίστε ο φωτισμός της βεράντας σας να είναι επαρκής, τόσο για λειτουργικούς όσο και για ατμοσφαιρικούς λόγους.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε κεριά ή φαναράκια για να δημιουργήσετε μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Χαλαρώστε και απολαύστε:

Αφού ολοκληρώσετε τις δουλειές σας, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη βεράντα σας! Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, πάρτε ένα δροσιστικό ρόφημα και αφεθείτε στην ηρεμία και την ομορφιά του ανανεωμένου σας εξωτερικού χώρου.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Αν θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση της βεράντας σας με οικονομικό τρόπο, μπορείτε να βάψετε παλιά έπιπλα ή να φτιάξετε μόνοι σας διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε φυτά με αρωματικά φύλλα, όπως βασιλικό, δυόσμο ή λεβάντα, για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
  • Φροντίστε να διατηρείτε τη βεράντα σας καθαρή και τακτοποιημένη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε τον εξωτερικό σας χώρο για περισσότερο καιρό.

Με λίγη φροντίδα και μεράκι, μπορείτε να μεταμορφώσετε τη βεράντα σας σε μια όαση χαλάρωσης και ευεξίας, ιδανική για να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Λάμψτε τα έπιπλα της βεράντας σε με λίγο... ξίδι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!