Τι να προσέχουμε όταν παίρνουμε μπολάκι στο σχολείο ή στο γραφείο

134

Τι να προσέχουμε όταν παίρνουμε μπολάκι στο σχολείο ή στο γραφείο

1. Αποφεύγουμε υλικά με έντονη μυρωδιά, όσο νόστιμα κι αν είναι, όπως σκόρδο, λάχανο, ωμό κρεμμύδι, έντονα μπαχαρικά, «βαριά» τυριά κ.ά. Για τον λόγο αυτόν οι σεφ του «Γαστρονόμου» έχουν ελαχιστοποιήσει, ακόμα και εξαλείψει τα παραπάνω από τις συνταγές τους και με μαγειρικές τεχνικές έχουν διατηρήσει όλη τη νοστιμιά.

2. Σούπες και φαγητά με πολλές σάλτσες καλό είναι να τα αποφεύγουμε, γιατί είναι δύσκολα στη μεταφορά και συνήθως τρώγονται ζεστά. Αν παρ’ όλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να τα ζεστάνουμε εκτός σπιτιού, καλό είναι να τα βάλουμε σε αεροστεγές μπολ που κλείνει ερμητικά και να φροντίσουμε και για δεύτερη κάλυψη, όπως σακούλα.

3. Αξιοποιούμε το φαγητό της προηγούμενης ημέρας, όπως ψητό κοτόπουλο, ψητά λαχανικά, βρασμένα ρεβύθια, ρύζι κ.ά., και τα βάζουμε σε σάντουιτς και σε πλούσιες σαλάτες.

4. Φροντίζουμε να κάνουμε ισορροπημένους συνδυασμούς τις ημέρες που γνωρίζουμε ότι θα λείψουμε περισσότερες ώρες από το σπίτι και να έχουμε μαζί μας, π.χ., ένα φρούτο, μια μπάρα, ένα σαλατογεύμα και όχι 4 γλυκά σνακ μαζεμένα ή 3 σάντουιτς μαζί.

5. Τελευταία συμβουλή, αλλά όχι λιγότερο σημαντική: επιλέγουμε σκεύη και δοχεία φαγητού φιλικά προς το περιβάλλον και αποφεύγουμε καλαμάκια και πλαστικά μιας χρήσης. Πλέον στο εμπόριο βρίσκουμε πολλές επιλογές.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!