Έρευνα: Υπάρχει Κάτι στην Κουζίνα που Δεν Τρώγεται και Όμως σας Παχαίνει

10415

Πιστεύετε ότι η διατροφή σας είναι το μοναδικό κλειδί για την απώλεια βάρους; Σφάλετε! Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει πως η ακαταστασία στην κουζίνα μπορεί να σαμποτάρει άθελά σας τις προσπάθειές σας.

Σύμφωνα με το Environment and Behavior, η ακαταστασία στέλνει λάθος μηνύματα στον εγκέφαλο, ωθώντας σας σε ανθυγιεινές επιλογές. Πεταγμένα χαρτιά, βρώμικα πιάτα και μισοανοιγμένες συσκευασίες τροφίμων δημιουργούν μια αίσθηση έλλειψης ελέγχου, η οποία επεκτείνεται και στη διατροφή σας.

Σε μια έρευνα, οι γυναίκες που περίμεναν σε μια ακατάστατη κουζίνα κατανάλωσαν διπλάσια μπισκότα σε 10 λεπτά, σε σύγκριση με αυτές που βρίσκονταν σε ένα τακτοποιημένο περιβάλλον.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η ακαταστασία πυροδοτεί άγχος και αίσθηση αδυναμίας, που σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε παρορμητικές και ανθυγιεινές επιλογές. Σκέφτεστε: “Εφόσον όλα γύρω μου είναι χάος, ας φάω και εγώ ό,τι θέλω!”.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Διατηρήστε την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη. Αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να τακτοποιήσετε τα τρόφιμα, να πλύνετε τα πιάτα και να πετάξετε τα σκουπίδια.
  • Δημιουργήστε έναν οργανωμένο χώρο για τα υγιεινά σνακ. Διατηρήστε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς σε εμφανή σημεία για να σας δελεάζουν αντί για ανθυγιεινές επιλογές.
  • Κρύψτε τα πειρασματικά τρόφιμα. Απομακρύνετε τα γλυκά και τα πατατάκια από τα ράφια και τα ντουλάπια, μειώνοντας τον πειρασμό.
  • Φάτε σε καθαρό περιβάλλον. Αποφύγετε να τρώτε σε ακατάστατη κουζίνα, καθώς η ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις διατροφικές σας επιλογές.

Θυμηθείτε, η ακαταστασία δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογία σας, αλλά και τη διατροφή σας. Φροντίζοντας για την καθαριότητα και την οργάνωση στην κουζίνα σας, κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας για απώλεια βάρους!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: https://pixabay.com/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!