Amy Glover— HuffPost UK

H νερουλή σάλτσα κέτσαπ είναι μια ομολογουμένως δυσάρεστη εμπειρία. Όλοι άλλωστε έχουμε ζήσει αυτό το μικρό υγρό χάος που προκαλείται στην κουζίνα -ή και τα ρούχα μας- όταν πιέζουμε το μπουκάλι και η σάλτσα έχει αραιώσει υπερβολικά.

Η νερουλή μαγιονέζα όμως; Αυτό ακούγεται ακόμα πιο αηδιαστικό έως και επικίνδυνο.

Εάν βάλουμε το χέρι μας στο ψυγείο, αναζητώντας το συγκεκριμένο προϊόν και διαπιστώσουμε ότι έχει κιτρινίσει και έχει «σπασμένη όψη», το πιθανότερο είναι πως θα το μετανιώσουμε και θα προτιμήσουμε να μην προσθέσουμε μαγιονέζα στο σνακ ή το γεύμα μας.
Διαφήμιση

Αλλά, όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για ένα μάλλον απλό πρόβλημα που μπορούμε να το αποτρέψουμε από το να συμβεί – όλα έχουν να κάνουν με το που βάζουμε το δοχείο με την μαγιονέζα ή την μαρμελάδα στο ψυγείο μας.
Η μαγιονέζα μπορεί να παγώσει

Ο παραγωγός μαγιονέζας Hellmann’s αναφέρει στον ιστότοπό του ότι η μαγιονέζα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο μόλις την ανοίξουμε για να διατηρηθεί πιο φρέσκια για περισσότερο διάστημα.

Αλλά το να τη βάλουμε στο πίσω μέρος του ψυγείου μας, ειδικά αν το ψυγείο μας έχει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Διαφήμιση

Αυτό διότι το πάγωμα μιας σάλτσας με βάση τα αυγά μπορεί να «αλλάξει τη συνοχή, την υφή και το πάχος της και πιθανότατα θα προκαλέσει ”σπάσιμο”», αποκαλύπτει ο παραπάνω παραγωγός. Στην πραγματικότητα, το πιο κρύο σημείο μπορεί να είναι τόσο παγωμένο που να προκαλέσει στο προϊόν έγκαυμα κατάψυξης (σ.σ. ο λόγος για μια κατάσταση που συμβαίνει όταν τα παγωμένα τρόφιμα έχουν υποστεί ζημιά από αφυδάτωση και οξείδωση λόγω του αέρα που φτάνει σε αυτά και γενικά προκαλείται από το ότι τα τρόφιμα δεν είναι καλά τυλιγμένα σε αεροστεγή συσκευασία).

Αντιθέτως, θα έπρεπε «να το αποθηκεύσουμε στην πόρτα του ψυγείου μας», γράφει ο ιστότοπος της εταιρείας.

Η σεφ Μόλι Γκόρντον ανέφερε στο Southern Living ότι, λόγω των συντηρητικών στο προϊόν, η μαγιονέζα θα επιβιώσει στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που έρχονται με το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του ψυγείου.

Αλήθεια, το να τοποθετήσουμε το προϊόν στην πόρτα του ψυγείου θα κάνει τόση διαφορά;,

Ναι, είναι η απάντηση.

Το τυρί και τα αυγά δεν πρέπει να φυλάσσονται ποτέ στην πόρτα του ψυγείου, για παράδειγμα κι ούτε και το γάλα – σημειώστε, ένα λάθος που πολλοί κάνουμε.

Ο Τρέβορ Κρεγκ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων για τα εργαστήρια Microbac, είπε στο CNET: «Το πίσω μέρος του ψυγείου είναι εκεί που συνήθως βρίσκονται οι μονάδες ψύξης, οπότε πιο μπροστά, μακριά από αυτές τις μονάδες ψύξης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το περιβάλλον είναι λίγο πιο ζεστό».

«Βάζω πράγματα στην πόρτα του ψυγείου που ίσως δεν χρειάζονται πραγματικά να ψύχονται ή είναι λίγο πιο ανεκτικά… Τρόφιμα που έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής όπως μαρμελάδες, ζελέ και πολλές σάλτσες», πρόσθεσε.

Μια απ′ αυτές βρήκε ήδη τη θέση της εκεί.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!