Tips παραγωγικότητας για ομαλή επιστροφή στην εργασία μετά τις διακοπές

12

Αργά ή γρήγορα οι διακοπές θα έφταναν στο τέλος τους κι η επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας και της εργασίας, αποτελεί μονόδρομος. Το καλοκαίρι μπορεί να σε αποχαιρετά για φέτος, όμως δε χρειάζεται να “πάρει” μαζί του την ψυχική ηρεμία που σου χάρισε. Θέλοντας και μη, η επαναπροσαρμογή στο καθημερινό, επαγγελματικό πρόγραμμα, έχει τις δυσκολίες της και μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα της ενέργειάς σου.

Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται παρά ένας έξυπνος και στρατηγικός σχεδιασμός, έτσι ώστε να πετύχεις την πιο ομαλή, αλλά και δυναμική επανένταξή σου στο εργασιακό περιβάλλον. Γι’ αυτό κι εμείς, σου έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χρήσιμα tips, ώστε να ενισχύσεις την παραγωγικότητά σου στη στιγμή. Ας τα εξετάσουμε όλα μαζί!

1.  Οργάνωσε το γραφείο σου

Αν δεν μπορείς καν να θυμηθείς σε τί κατάσταση άφησες το γραφείο σου, προτού φύγεις για τις διακοπές, τότε αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα. Έτσι λοιπόν, προτού καταπιαστείς με όλα τα tasks που σου έχουν φορτωθεί, αφιέρωσε λίγο χρόνο για την οργάνωση, την καθαριότητα, αλλά και την ανανέωση του συγκεκριμένου χώρου.

Μιας λοιπόν κι η επιστροφή από τις διακοπές σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου εργασίας, θα ήταν έξυπνο να αλλάξεις και το look του γραφείου σου. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις νέα αξεσουάρ οργάνωσης, να το εξοπλίσεις με νέα γραφική ύλη ή να το ανανεώσεις με καινούργια ηλεκτρονικά gadgets, όπως είναι αυτά που προσφέρει το you.gr. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα δώσεις έναν άλλο αέρα στο χώρο σου, αλλά θα ολοκληρώνεις και τα έργα σου με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα!

2.  Φτιάξε μια λίστα προτεραιοτήτων

Όσο κι αν νιώθεις ότι έχεις “γεμίσει” τις μπαταρίες σου, το μυαλό και το σώμα βρίσκεται ακόμα σε μια χαλαρή διάθεση. Επομένως, είναι λογικό η απότομη επιστροφή στη ρουτίνα εργασίας να σου προκαλέσει άγχος, πίεση, αλλά κι εξάντληση, συναισθήματα που μόνο αρνητική επίδραση μπορούν να έχουν στην ψυχολογία σου.

Για αρχή, μια καλή ιδέα θα ήταν να βάλεις σε μια τάξη όλες τις προτεραιότητές σου. Ειδικά αν σου έχουν φορτωθεί πολλά tasks, η ιεράρχησή τους, από τα πιο σημαντικά στα λιγότερο επείγοντα, θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το φόρτο εργασίας σου. Η δική μας πρόταση είναι να δημιουργήσεις μια λίστα, η οποία θα σου επιτρέπει να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να οργανώνεις αποτελεσματικά το χρόνο σου. Μάλιστα, αν θες να κάνεις το σχεδιασμό της ακόμα πιο εύκολο, τότε το app TickTick, θα αποτελέσει τον τέλειο βοηθό!

3.  Διατηρήστε μια υγιή ισορροπία

Η επιστροφή από τις διακοπές δεν πρέπει να ταυτίζεται με την αδιάκοπη κι εξαντλητική εργασία. Είναι σημαντικό να βρίσκεις την τέλεια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής σου ζωής, ακόμα κι όταν η δουλειά μοιάζει ατελείωτη. Αυτή ακριβώς η ισορροπία που επιδιώκεις θα επιτρέψει στο σώμα και το μυαλό σου να ξεκουραστούν και να ανανεωθούν.

Μην ξεχνάς ότι από τη στιγμή που αφήνεις τον εαυτό σου να “αναπνεύσει”, θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς με μεγαλύτερη επιτυχία στα καθήκοντά σου, το οποίο με τη σειρά του θα κάνει θαύματα στην παραγωγικότητά σου. Δε χρειάζεται λοιπόν να “πέσεις” με τα μούτρα στη δουλειά. Για αλλαγή, μπορείς να εντάξεις σύντομα διαλείμματα στη διάρκεια της ημέρας για να ανανεώνεσαι και να διατηρείς τη συγκέντρωσή σου. Σίγουρα, με αυτή τη συναισθηματική ικανοποίηση θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις κάθε επαγγελματική πρόκληση με αποφασιστικότητα και θετική διάθεση!

4.  Άλλαξε τις συνήθειές σου

Είναι αλήθεια ότι η απόσταση από τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας, έχει ευεργετικά οφέλη για τη σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία. Κατά την περίοδο των διακοπών, οι περισσότεροι μπορεί να ξυπνούν νωρίτερα για να αδράξουν τη μέρα ή για να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες που προάγουν την ευεξία, όπως η άσκηση στη φύση, η χαλάρωση στην παραλία ή η ενασχόληση με δημιουργικά χόμπι.

Όπως και να έχει, καθώς προσπαθείς να προσαρμοστείς στη ρουτίνα της δουλειάς, είναι σημαντικό να διατηρήσεις αυτά τα θετικά στοιχεία που υιοθέτησες σε εκείνο το χρονικό διάστημα. Αντί λοιπόν να “πετάγεσαι” βιαστικά κάθε πρωί από το κρεβάτι, φτιάξε ένα ισορροπημένο πρωινό και κάνε λίγη γυμναστική για να “ξυπνήσεις” και τους μύες σου. Μην αφήσεις την ευεργετική επίδραση των διακοπών να σε εγκαταλείψει!

Ο δρόμος της επιστροφής μπορεί να γίνει πολύ πιο ομαλός, όσο ακολουθείς τα σωστά βήματα. Έτσι, θα καταφέρεις να επαναφέρεις την παραγωγικότητά σου, για να δείξεις το πιο φρέσκο και ανανεωμένο επαγγελματικό σου προφίλ!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!