Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε το ψυγείο σας πεντακάθαρο και υγιεινό, χωρίς άγχος και κόπο. Ιδανικά, η διαδικασία καλό είναι να επαναλαμβάνεται 4 φορές το χρόνο, δηλαδή σε κάθε αλλαγή εποχής, και να διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Βήμα 1: Αδειάστε το ψυγείο

Ξεκινήστε αφαιρώντας όλα τα τρόφιμα από το ψυγείο. Πετάξτε ό,τι έχει λήξει ή έχει χαλάσει. Ομαδοποιήστε τα υπόλοιπα τρόφιμα σε πάγκους ή σε τσάντες, για να τα τοποθετήσετε πιο εύκολα αργότερα.

Βήμα 2: Καθαρίστε τα αφαιρούμενα μέρη

Βγάλτε τα ράφια, τα συρτάρια και τυχόν άλλα αφαιρούμενα μέρη του ψυγείου. Πλύνετε τα με ζεστό νερό και ξύδι στο νεροχύτη. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά στον αέρα ή σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

Βήμα 3: Καθαρίστε το εσωτερικό

Σε ένα μπολ, αναμίξτε ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να τρίψετε το εσωτερικό του ψυγείου, ξεκινώντας από ψηλά προς τα κάτω. Αλλάζετε συχνά το νερό για να διατηρήσετε την απορροφητική του ικανότητα.

Βήμα 4: Στεγνώστε καλά

Περάστε όλες τις επιφάνειες του ψυγείου με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα υγρασίας.

Βήμα 5: Τοποθετήστε τα τρόφιμα οργανωμένα

Επανατοποθετήστε τα ράφια και τα συρτάρια στο ψυγείο. Φροντίστε να ομαδοποιήσετε τα τρόφιμα με βάση τη χρήση τους, για παράδειγμα:

  • Ένα ράφι για τρόφιμα πρωινού
  • Ένα ράφι για σαλάτες και φρούτα
  • Ένα ράφι για τα υπόλοιπα τρόφιμα

Αυτή η οργάνωση θα σας βοηθήσει να βλέπετε εύκολα τι έχετε και να αποφεύγετε σπατάλη τροφίμων.

Βήμα 6: Καθαρίστε την κατάψυξη (προαιρετικό)

Εάν θέλετε να καθαρίσετε και την κατάψυξη, ακολουθήστε τα ίδια βήματα με το ψυγείο, αφαιρώντας τα τρόφιμα ένα-ένα για να μην ξεπαγώσουν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα συρτάρια, όπου συχνά συσσωρεύεται πάγος.

Συμβουλές:

  • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του ψυγείου όσο καθαρίζετε, για να αποφύγετε την απώλεια ψύξης.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα αντί για ξίδι για τον καθαρισμό.
  • Για πιο επίμονες βρωμιές, φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό.
  • Αφήστε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή για λίγο μετά τον καθαρισμό, για να αεριστεί και να στεγνώσει καλά.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε το ψυγείο σας καθαρό, υγιεινό και οργανωμένο, απολαμβάνοντας ένα υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον στην κουζίνα σας!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!