Και ομως όλα αυτά τα αντικείμενα δεν σου χρειάζονται. Πεταξέ τα!

362

Ορισμένα αντικείμενα που έχουμε στα σπίτια μας μπορεί να φαίνονται χρήσιμα ή απαραίτητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν τα χρειαζόμαστε και καταλαμβάνουν μόνο χώρο. Εδώ είναι μερικά απρόσμενα αντικείμενα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ότι είναι περιττά:

Παλιές Μαγειρικές Συσκευές

Μαγειρικές συσκευές που αγοράσατε με ενθουσιασμό αλλά δεν χρησιμοποιείτε πλέον (π.χ. παγωτομηχανή, ψωμιέρα) καταλαμβάνουν μόνο χώρο.

Βιβλία Μαγειρικής που δεν Χρησιμοποιείτε

Μπορεί να έχετε αγοράσει πολλά βιβλία μαγειρικής με την ελπίδα να δοκιμάσετε νέες συνταγές, αλλά αν δεν τα ανοίγετε ποτέ, καταλαμβάνουν απλά χώρο στην κουζίνα σας.

Παλιές Καλές Πετσέτες και Σεντόνια

Μπορεί να έχετε κρατήσει τις “καλές” πετσέτες και σεντόνια για ιδιαίτερες περιστάσεις, αλλά αν δεν τις χρησιμοποιείτε ποτέ, είναι περιττές.

Εφεδρικά Μαξιλάρια και Κουβέρτες

Έχοντας πολλά εφεδρικά μαξιλάρια και κουβέρτες μπορεί να φαίνεται χρήσιμο, αλλά συχνά δεν χρησιμοποιούνται ποτέ. Κρατήστε μερικά και αποχωριστείτε τα υπόλοιπα.

Παλιά Διακοσμητικά από Πάρτι και Εκδηλώσεις

Μπορεί να κρατάτε διακοσμητικά από γενέθλια, γάμους ή άλλες εκδηλώσεις για συναισθηματικούς λόγους, αλλά συνήθως καταλαμβάνουν απλά χώρο.

Διακοσμητικά Μαξιλάρια και Ριχτάρια

Μπορεί να αλλάζετε συχνά τη διακόσμηση του σπιτιού σας και να έχετε συσσωρεύσει πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Εξοπλισμός για Χόμπι που δεν Ασχολείστε πια

Μπορεί να έχετε εξοπλισμό για χόμπι όπως πλέξιμο, ζωγραφική, ή αθλητισμό που δεν ασχολείστε πια. Αν δεν σκοπεύετε να ξαναρχίσετε, είναι καλύτερο να τα δωρίσετε.

Σετ Ποτηριών για Κάθε Περίσταση

Μπορεί να έχετε σετ ποτηριών για κοκτέιλ, κρασί, μπύρα, και άλλα, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιείτε μόνο ένα ή δύο από αυτά τα σετ τακτικά. Αποχωριστείτε τα επιπλέον.

Παλιά Καλλυντικά και Αρώματα

Καλλυντικά και αρώματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον αλλά κρατάτε για “κάθε περίπτωση”. Αν έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους ή δεν σας αρέσουν πλέον, είναι καλύτερο να τα αποχωριστείτε.

Παλιά Διακοσμητικά

Διακοσμητικά αντικείμενα που κάποτε αγαπούσατε αλλά πλέον δεν ταιριάζουν στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν δεν σας φέρνουν χαρά, είναι καλύτερο να τα αποχωριστείτε.

Όργανα Γυμναστικής που δεν Χρησιμοποιείτε

Όργανα γυμναστικής όπως στατικά ποδήλατα ή βάρη που αγοράσατε με καλές προθέσεις αλλά δεν χρησιμοποιείτε ποτέ, καταλαμβάνουν απλά χώρο. Αν δεν τα χρησιμοποιείτε, σκεφτείτε να τα πουλήσετε ή να τα δωρίσετε.

Πολλαπλά Σετ Κουζίνας

Έχοντας πολλά σετ κουζίνας (π.χ. μαχαιροπήρουνα, κατσαρόλες, τηγάνια) μπορεί να φαίνεται χρήσιμο, αλλά συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο τα αγαπημένα μας. Κρατήστε τα βασικά και αποχωριστείτε τα υπόλοιπα.

Παλιές Τσάντες και Βαλίτσες

Τσάντες και βαλίτσες που δεν χρησιμοποιείτε πια μπορεί να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στις ντουλάπες σας. Αν δεν τις χρειάζεστε, δωρίστε τις.

Παλιά Γυαλιά Οράσεως ή Ηλίου

Γυαλιά οράσεως ή ηλίου με παλιές συνταγές ή φθαρμένοι σκελετοί που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Μπορείτε να τα δωρίσετε σε οργανισμούς που τα ανακυκλώνουν.

Παλιά Τηλεκοντρόλ

Τα τηλεκοντρόλ από συσκευές που δεν υπάρχουν πλέον ή από τηλεοράσεις που έχετε αντικαταστήσει. Συχνά κρατάμε τα παλιά τηλεκοντρόλ χωρίς λόγο.

Αναμνηστικά από Εκδηλώσεις και Ταξίδια

Μπορεί να έχετε συγκεντρώσει πολλά μικροαντικείμενα, όπως φυλλάδια, εισιτήρια και σουβενίρ, από εκδηλώσεις και ταξίδια. Αν δεν σας φέρνουν χαρά ή δεν έχουν πραγματική αξία, σκεφτείτε να τα αποχωριστείτε.

Δείγματα Προϊόντων

Δείγματα από προϊόντα περιποίησης, αρώματα και καλλυντικά μπορεί να συσσωρεύονται με τον καιρό. Αν δεν τα χρησιμοποιείτε, είναι καλύτερο να τα αποχωριστείτε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!