Μισείς το σιδέρωμα όπως και εγώ; Πάρε κουράγιο και μερικά κολπάκια να το ξεπεράσεις

23
Το σιδέρωμα μπορεί να είναι μια από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές του σπιτιού, αλλά με μερικά έξυπνα tips μπορείτε να το κάνετε πιο γρήγορο και αποτελεσματικό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το σιδέρωμα πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο.

1. Προετοιμασία Ρούχων

Διαχωρισμός των Ρούχων: Πριν ξεκινήσετε το σιδέρωμα, διαχωρίστε τα ρούχα ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία του σίδερου και να αποφύγετε ζημιές.

Χρήση Μαλακτικού: Το μαλακτικό κατά το πλύσιμο βοηθά τα ρούχα να διατηρούνται μαλακά και λιγότερο τσαλακωμένα, διευκολύνοντας το σιδέρωμα.

2. Σωστή Χρήση του Σίδερου

Ρύθμιση Θερμοκρασίας: Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του σίδερου είναι σωστή για το είδος του υφάσματος που σιδερώνετε. Υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν ευαίσθητα υφάσματα.

Χρήση Ατμού: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ατμού για να μαλακώσετε τις ζάρες και να κάνετε το σιδέρωμα πιο εύκολο. Εάν το σίδερο σας δεν έχει ατμό, ψεκάστε ελαφρά τα ρούχα με νερό.

3. Έξυπνα Κόλπα

Σιδέρωμα Καθώς Στεγνώνουν: Σιδερώστε τα ρούχα όταν είναι ακόμα ελαφρώς υγρά. Οι ζάρες φεύγουν πιο εύκολα από υγρά υφάσματα.

Αλουμινόχαρτο Κάτω από το Κάλυμμα της Σιδερώστρας: Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας για να ανακλά τη θερμότητα και να σιδερώσετε ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές του ρούχου.

Χρήση Ξιδιού: Για επίμονες ζάρες, ανακατέψτε ένα μέρος ξιδιού με τρία μέρη νερού και ψεκάστε το ρούχο. Στη συνέχεια, σιδερώστε όπως συνήθως.

4. Οργάνωση και Σχεδιασμός

Σιδέρωμα σε Σειρά: Ξεκινήστε με τα ρούχα που απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία και προχωρήστε σε αυτά που χρειάζονται υψηλότερη. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε το σίδερο να κρυώσει ή να ζεσταθεί.

Αποθήκευση των Σιδερωμένων Ρούχων: Κρεμάστε ή διπλώστε τα σιδερωμένα ρούχα αμέσως για να αποφύγετε νέες ζάρες.

5. Συντήρηση του Σιδέρου

Καθαρισμός της Πλάκας: Καθαρίστε την πλάκα του σίδερου τακτικά για να αποφύγετε τα σημάδια στα ρούχα. Χρησιμοποιήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό για να αφαιρέσετε τα καμένα υπολείμματα.

Αφαλάτωση: Αν το σίδερό σας είναι ατμοσίδερο, κάντε αφαλάτωση τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για να διατηρείτε την απόδοση του ατμού.

Το σιδέρωμα δεν χρειάζεται να είναι μια χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία. Με λίγη προετοιμασία, σωστές τεχνικές και τα παραπάνω έξυπνα tips, μπορείτε να κάνετε το σιδέρωμα πιο εύκολο και αποδοτικό. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα αποτελέσματα!

Καλά κουράγια!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ https://pixabay.com

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!