Αυτά τα δυο απλά πράγματα καταστρέφουν τα πιάτα σου και δεν το έχεις πάρει είδηση

16

Τα πιάτα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην κουζίνα μας. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά για το σερβίρισμα των γευμάτων μας και είναι απαραίτητο να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχει ένα υλικό που μπορεί να προκαλέσει φθορά στα πιάτα σας χωρίς να το γνωρίζετε: τα ισχυρά καθαριστικά και τα σκληρά σφουγγάρια.

Τα Ισχυρά Καθαριστικά

Πολλά καθαριστικά πιάτων περιέχουν χημικά που μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα πιάτα σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα χημικά μπορεί να είναι πολύ σκληρά για την επιφάνεια των πιάτων, προκαλώντας γρατσουνιές και φθορά στο γυαλιστερό τους φινίρισμα.

Πώς να το Αποφύγετε:

  • Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά: Επιλέξτε καθαριστικά πιάτων που είναι απαλά και δεν περιέχουν σκληρά χημικά.
  • Αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης: Η χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και φθορά στην επιφάνεια των πιάτων.

Τα Σκληρά Σφουγγάρια

Τα σκληρά σφουγγάρια και οι βούρτσες μπορεί να φαίνονται ιδανικά για την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα πιάτα σας. Οι σκληρές επιφάνειες αυτών των σφουγγαριών μπορούν να δημιουργήσουν γρατσουνιές και να αφαιρέσουν το προστατευτικό στρώμα των πιάτων.

Πώς να το Αποφύγετε:

  • Χρησιμοποιήστε μαλακά σφουγγάρια: Επιλέξτε σφουγγάρια με μαλακές επιφάνειες που δεν θα γρατζουνίσουν τα πιάτα.
  • Προτιμήστε πανιά μικροϊνών: Τα πανιά μικροϊνών είναι απαλότερα και αποτελεσματικά στον καθαρισμό χωρίς να προκαλούν φθορές.

Επιπλέον Συμβουλές

  • Μην αφήνετε τα πιάτα να μουλιάζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα: Το μακροχρόνιο μούλιασμα μπορεί να προκαλέσει φθορά στα πιάτα, ειδικά αν το νερό περιέχει χημικά καθαριστικά.
  • Αποθηκεύστε τα πιάτα σωστά: Τοποθετήστε τα πιάτα σε ράφια ή συρτάρια με διαχωριστικά για να αποφεύγετε τις γρατσουνιές και τα χτυπήματα μεταξύ τους.

Η φροντίδα των πιάτων σας είναι σημαντική για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών καθαριστικών και σκληρών σφουγγαριών για να προστατεύσετε τα πιάτα σας από φθορές. Επιλέξτε πιο ήπια προϊόντα καθαρισμού και μαλακά σφουγγάρια για να διατηρήσετε τα πιάτα σας όμορφα και ανθεκτικά για πολλά χρόνια.

φωτο https://pixabay.com/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!