Το μυστικό για να μη μυρίζουν τα σκουπίδια σου

43

Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα σκουπίδια στο σπίτι σας, ακολουθήστε αυτά τα 2 απλά και έξυπνα tips:

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα στον κάδο σκουπιδιών

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για την ικανότητά της να απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στον πάτο του κάδου σκουπιδιών πριν τοποθετήσετε τη σακούλα. Αυτό θα βοηθήσει να εξουδετερωθούν οι μυρωδιές από τα οργανικά απορρίμματα.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Ρίξτε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, λεμόνι ή μέντα, στον πάτο του κάδου ή στη σακούλα απορριμμάτων. Τα αιθέρια έλαια όχι μόνο καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές, αλλά και δρουν ως φυσικά αντιβακτηριδιακά, βοηθώντας να κρατήσετε τον κάδο σας καθαρό και ευωδιαστό.

Αυτός ο τρόπος είναι αποτελεσματικός και θα κρατήσει τα σκουπίδια σας φρέσκα χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές!

Ρίξτε κόκκους καφέ

Οι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ είναι εξαιρετικοί για την απορρόφηση των οσμών. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στον πάτο του κάδου ή στη σακούλα σκουπιδιών για να απορροφήσει τις μυρωδιές.

Φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού

Τοποθετήστε μερικές φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στον κάδο. Τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών βοηθούν να καλυφθούν οι δυσάρεστες οσμές και δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Χρησιμοποιήστε απορροφητικά υλικά

Τοποθετήστε απορροφητικά υλικά, όπως ένα στρώμα από εφημερίδες ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας στον πάτο του κάδου, για να απορροφούν τα υγρά που προκαλούν τη δυσοσμία.

Συχνή αλλαγή σακούλας

Μην αφήνετε τη σακούλα σκουπιδιών να γεμίσει τελείως πριν την αλλάξετε. Αλλάζοντάς την συχνά, ειδικά αν περιέχει οργανικά απορρίμματα, θα μειώσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν δυσάρεστες οσμές.

Καθαρίστε τον κάδο τακτικά

Ακόμα και με τη χρήση σακούλας, ο κάδος απορριμμάτων μπορεί να αρχίσει να μυρίζει. Καθαρίστε τον κάδο μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό και σαπούνι ή λευκό ξίδι για να απομακρύνετε τα βακτήρια και τις μυρωδιές.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, θα διατηρήσετε τον κάδο απορριμμάτων σας καθαρό και απαλλαγμένο από οσμές!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!