Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα μπορεί συχνά να φαίνεται σκοτεινό και κλειστοφοβικό, όμως με λίγη δημιουργικότητα και τις κατάλληλες επιλογές διακόσμησης, μπορείς να το μεταμορφώσεις σε έναν φωτεινό και ζεστό χώρο. Ακολουθώντας έξυπνες τεχνικές, όπως το σωστό φωτισμό, τις ανοιχτές χρωματικές παλέτες και τη χρήση καθρεφτών, μπορείς να δώσεις ζωή στο δωμάτιο σου και να το κάνεις να μοιάζει πιο ευρύχωρο και λαμπερό. Παρακάτω θα βρεις 6 ιδιοφυείς τρόπους για να κάνεις ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να δείχνει πιο φωτεινό από ποτέ.

Επίλεξε έπιπλα σε ανοιχτούς τόνους

Τα λευκά, οι παστέλ αποχρώσεις και οι ουδέτερες χρωματικές παλέτες αντανακλούν το φως και δίνουν την αίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

Καθρέφτες και πάλι καθρέφτες!

Τοποθέτησε μεγάλους καθρέφτες ή μικρούς διακοσμητικούς σε στρατηγικά σημεία. Οι καθρέφτες δημιουργούν την ψευδαίσθηση του χώρου και αντανακλούν οποιοδήποτε φως υπάρχει, αυξάνοντας τη φωτεινότητα.

Ο σωστός φωτισμός παίζει ρόλο

Προτίμησε λάμπες που μιμούνται το φυσικό φως ή τοποθέτησε φωτιστικά LED με θερμό φως στις γωνίες του δωματίου. Τα φώτα τοποθετημένα σε πολλαπλά επίπεδα δίνουν βάθος και φωτεινότητα.

Όχι στις βαριές κουρτίνες και τα σκουρόχρωμα ριχτάρια…

Χρησιμοποίησε ελαφριά, διάφανα υφάσματα για διακοσμητικές κουρτίνες ή ριχτάρια. Έτσι, δεν μπλοκάρεις τον τεχνητό φωτισμό που ίσως υπάρχει και δημιουργείς μια αίσθηση ανοιχτού χώρου.

Ποια η γνώμη σου για τις μεταλλικές επιφάνειες;

Τα έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα με γυαλιστερές επιφάνειες, όπως χρυσές, ασημένιες ή χάλκινες λεπτομέρειες, μπορούν να αντανακλούν το φως και να ενισχύουν την αίσθηση φωτεινότητας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!