Οι πατάτες στο φούρνο είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο κι αν προσθέσεις δεντρολίβανο είναι απλά υπέροχο.

Συστατικά

  • 3 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
  • 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Βάζεις το ελαιόλαδο στο ταψί και το αφήνεις να κάψει
  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τις πατάτες για 5 περίπου λεπτά
  • Τις βάζεις στο τρυπητό και τις αλατίζεις
  • Τις τοποθετείς στο ταψί και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λαδωθούν
  • Προσθέτεις το σκόρδο, πιπέρι και δεντρολίβανο και τις αφήνεις να ψηθούν για 50 περίπου λεπτά
  • Κατά διαστήματα τις ανακατεύεις ώστε να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Προσθέτεις το βούτυρο και τις αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!