Έξυπνες ιδέες για την αποθήκευση των παπουτσιών

7136

Πόσες φορές δεν έχουμε σκοντάψει πάνω σε πρόχειρα παρατημένα παπούτσια ή δεν μας έχει πιάσει άγχος για το που θα φυλάξουμε τα παπούτσια μας, έτσι ώστε και τα ίδια να προφυλάξουμε από φθορές αλλά κι εμείς να μην τα έχουμε μέσα στην μέση?

Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν τις καλύτερες ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια χωρίς να ξοδευτείτε ιδιαίτερα.

 Κουτιά αποθήκευσης

Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό και πραγματικά οικονομικό. Αγόρασε μερικά κουτιά αποθήκευσης, τράβηξε μερικές φωτογραφίες των παπουτσιών που πρόκειται να βάλεις μέσα, και απλά τοποθέτησε τα παπούτσια σου σε αυτά τα κουτιά. Έτοιμη! Αμέσως ελευθερώνεται ο χώρος σου και τα παπούτσια σου είναι τακτοποιημένα! Ή απλά βάλτε τα μέσα σε διάφανα κουτιά.

Κουβάδες

Πάρε μια παλιά βιβλιοθήκη και βάψε τη σε ότι χρώμα εσύ θέλεις. Αγόρασε μερικούς κουβάδες, έναν για κάθε μέλος της οικογένειας, και βάλε ετικέτες επάνω τους.

Κρεμάστρες

Ένας ωραίος τρόπος να αποθηκεύσεις τις μπότες σου είναι να τις κρεμάσεις στη ντουλάπα. Αγόρασε μερικές κρεμάστρες και τοποθέτησε τες μέσα στη ντουλάπα. Και θα εξοικονομήσεις χώρο και θα εξαφανίσεις τις μπότες σου από την κοινή θέα.

Θήκες περιοδικών

Χρησιμοποίησε μερικές παλιές θήκες περιοδικών ή χοντρά ντοσιέ για να αποθηκεύσεις τις καλοκαιρινές σου παντόφλες και τα πέδιλα.

ΤελάραΜια μοντέρνα και διαφορετική ιδέα για την αποθήκευση των παπουτσιών σου είναι να χρησιμοποιήσεις τελάρα. Πάρε μερικά τελάρα και βάψε τα σε ότι χρώμα επιθυμείς. Κρέμασε τα στον τοίχο και θα έχεις μια πολύ μοντέρνα παπουτσοθήκη.

Ράβδος για τις γόβεςΜπορείς να αναδείξεις τις αγαπημένες σου γόβες χρησιμοποιώντας μια ράβδο σαν αυτές που βάζεις στη ντουζιέρα ή σαν αυτές που κρεμάμε τις κουρτίνες και να κρεμάσεις εκεί τα παπούτσια σου.

Κουτιά αποθήκευσης με ρόδεςΑγόρασε μερικά ξύλινα τελάρα, βάψε τα σε λευκό ή ότι άλλο χρώμα σου αρέσει, πρόσθεσε ροδάκια στο κάτω μέρος και έχεις έτοιμη τη δική σου κινητή παπουτσοθήκη.

Για τους προνοητικούςΑν τώρα φτιάχνετε σπίτι προνοήστε για μια τέτοια κατασκευή στις εσωτερικές σκάλες που πραγματικά θα σας λείσει τα χέρια.

Μέσα σε μπαουλάκι

Αν το ψάξετε λίγο, σίγουρα θα βρείτε μπαουλάκια σε διάφορα μεγέθη,που να έχουν κι αποθηκευτικό χώρο.

Ξύλινες σκάλες ως αποθηκευτικοί χώροι για παπούτσιΑν τώρα έχεις κάποια ξύλινη σκάλα την οποία δε χρησιμοποιείς πια, τότε πως θα σου φαινόταν να τη χρησιμοποιήσεις για να κρεμάσεις εκεί τα αγαπημένα σου παπούτσια – και συγκεκριμένα τις γόβες σου;

Έτοιμες παπουτσοθήκες

Υπάρχει τεράστια ποικιλία από παπουτσοθήκες στην αγορά, μια θα είναι σίγουρα για εσάς.

Κρεμαστές υφασμάτινες θήκες

Η πιο απλή και φτηνή λύση, κρεμιούνται πίσω από πόρτες αλλά και μέσα σε ντουλάπες.

Ειδική κατασκευή για μπότεςΜπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας,σε συνεννόηση με τον ξυλουργό σας ή να διαλέξετε μια βιβλιοθήκη για τον ρόλο αυτό. Ακόμα μπορείτε να την κρύψετε με μια κουρτίνα, εάν σας αρέσει.

Πάγκος αποθήκευσης

Τέτοια μικροέπιπλα υπάρχουν πάμπολλα στην αγορά  και σε οικονομικές τιμές, αλλά φτιάχνονται και πολύ εύκολα.

Πρακτική θήκη

Μπορεί να μπει οπουδήποτε,κάτω από το κρεββάτι, επάνω σε έπιπλα και μέσα σε ντουλάπες, οι διαστάσεις τους άπειρες για να διαλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει.

ΕΡΕΥΝΑ: marialis

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις