ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ
Καφές ή ούζο δίπλα στα καΐκια κάτω απ’ το γλυκό, βουτυρένιο φως του νησιού. Η εικόνα έρχεται σαν όνειρο μετά τη –σύντομη– αναμονή για το δελφίνι στο λιμάνι του Πειραιά.
Ρεπορταζ:
Μέσα σε 45 λεπτά έχετε φτάσει στην Αίγινα, ο Στέλιος ο αμαξάς παίρνει τις πρώτες κούρσες τουριστών, το λιμάνι έχει κίνηση, κάποια καφέ-μπαρ και ταβέρνες που έμεναν κλειστά τον χειμώνα αυτή την εποχή ανοίγουν, ενώ στα «περίχωρα» το χώμα έχει πρασινίσει και έχουν σκάσει τα πρώτα μπουμπούκια.
Η διάσημη Νεκταρία της Αίγινας στα μανάβικα του νησιού. (Φωτογραφία: © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
ΠΟΥ ΘΑ «ΠΙΑΣΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΜΑΗ
Θα κάνετε πικνίκ κάτω από τα υπεραιωνόβια δέντρα της κοιλάδας του αρχαίου ελαιώνα, στους πρόποδες του Όρους. Αν έχετε διάθεση και αθλητικά παπούτσια, σε 50 λεπτά, μέσω της σηματοδοτημένης πεζοπορικής διαδρομής, θα ζήσετε τη μικρή περιπέτεια ανάβασης μέχρι την κορυφή (532 μ. υψόμετρο), που «βλέπει» όλο τον Σαρωνικό.
ΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ
Αν κάτι μπορεί να ξεπεράσει την πραλίνα φουντουκιού, αυτό είναι η φοβερή αιγινήτικη φιστικόπαστα, από λευκή πραλίνα και κομματάκια φιστικιού.
Φιστικόπαστα από τον Διόνυσο. (Φωτογραφία: © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
Θα τη βρείτε στα μαγαζιά που πουλάνε φιστίκια και συναφή προϊόντα στο λιμάνι. Είναι λίγο ακριβή (γύρω στα 4,5 ευρώ τα 100 γρ.), αλλά αξίζει.
Ρομαντικό δείπνο στην Αιγινήτισσα. (Φωτογραφία: © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ
Στην Αιγινήτισσα (τηλ. 22970-61546) στην ομώνυμη περιοχή, για να γευτείτε, ξυπόλυτοι στην άμμο, λιγκουίνι θαλασσινών, ρεγκοσαλάτα και βασιλικά καβουροπόδαρα. Στην ίδια περιοχή, πιο προσιτή επιλογή είναι το Αχοιβαδάκι (τηλ. 22970-24001) για μπαρμπουνάκια και κατσούλες τηγανητές. Στο λιμάνι, κλείστε τραπέζι στο Δρομάκι (τηλ. 22970-24445) ή στον διπλανό Μπάμπη (τηλ. 22970-23594) για νόστιμα μεσογειακά πιάτα.
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
•Στο Αιγινήτικο Αρχοντικό στο λιμάνι (Αγ. Νικολάου και Θωμαΐδου 1, τηλ. 22970-24968) η Ρένα θα σας περιποιηθεί προσωπικά στον ξενώνα της, που στεγάζεται σε ένα καλοδιατηρημένο παραδοσιακό αρχοντικό του 19ου αιώνα, με ζωγραφιστά ταβάνια και όμορφη αυλή. Κάντε κράτηση εγκαίρως. Από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ
Από το λιμάνι του Πειραιά σε 1 ώρα και 10 λεπτά με συμβατικό πλοίο (8,90 ευρώ το άτομο η απλή μετάβαση) και σε 45 λεπτά με δελφίνι (14 ευρώ το άτομο).
Μικρός «καπετάνιος» στην Πέρδικα. (Φωτογραφία: © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
Θα καθίσετε στα ταβερνάκια και στα καφέ της Πέρδικας για φαγητό ή ρόφημα και σνακ με θέα το νησάκι της Μονής. Δεν περνούν αυτοκίνητα, συχνάζουν πολλές οικογένειες και το πιθανότερο είναι τα παιδιά σας να κάνουν νέους φίλους.