Λίνδος, η αρχόντισσα της Ρόδου

Η αρχοντική Ακρόπολη της Ρόδου.

148

Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών αποτελεί μια από τις σταθερές αξίες για καλοκαιρινές διακοπές. Ένα μέρος ειδυλλιακό, με ατελείωτες χρυσαφένιες παραλίες και φιλόξενους ανθρώπους που σου εγγυώνται μια πολύ ευχάριστη διαμονή. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται και ένα μέρος που ξεχωρίζει όχι μόνο στο νησί αλλά και στην Ελλάδα. Είναι η Λίνδος, η αρχοντική Ακρόπολη της Ρόδου. Η αρχοντιά της πόλης και η γαλήνη της τοποθεσίας κάνουν το μέρος μοναδικό.

Η Λίνδος είναι από τους ομορφότερους οικισμούς της Ρόδου και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από τουρίστες. Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή καθώς συνδυάζει τη χαλάρωση με την έντονη ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα αξιοθέατα της περιοχής όπως η πόλη με τα όμορφα αρχοντικά, τα ήρεμα νερά των παραλιών καθώς και η ιστορική ακρόπολη στην κορυφή του λόφου διαμορφώνουν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

 

Η Λίνδος, το στολίδι της Ρόδου

Όταν επισκεφθείς την πόλη της Λίνδου θα παρατηρήσεις ένα σύμπλεγμα από καλοδιατηρημένα άσπρα σπίτια και όμορφα λιθόστρωτα σοκάκια. Επίσης θα βρείς μια μεγάλη αγορά με καταστήματα και πολλές ταβέρνες και καφετέριες. Στην είσοδο της πόλης μέσα στα δαιδαλώδη δρομάκια, θα παρατηρήσεις την περιοχή που φυλάσσονται τα «ταξί» της Λίνδου, τα διάσημα γαϊδουράκια. Με αυτά μπορείτε να φτάσετε μέχρι την εντυπωσιακή Ακρόπολη της πόλης, αν επιλέξετε να κατευθυνθείτε προς τα εκεί.

Ο εναλλακτικός τρόπος για να κατευθυνθείτε είναι να επιλέξετε την 15 λεπτη ανάβαση με τα πόδια. Η παραδοσιακή πόλη της Λίνδου αποτελείται από μία τάση λαϊκής αρχιτεκτονικής. Αυτό παρατηρείται διότι η πόλη πέρασε πολλά ανά τους αιώνες. Οι πολιτισμοί που την κατέλαβαν άφησαν το στίγμα τους  ανεξίτηλο και με αυτό τον τρόπο έχει στοιχεία μεσαιωνικού, βυζαντινού και αραβικού χαρακτήρα μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερο χαρακτήρα πρεσβεύουν τα Καπετανέϊκα αρχοντικά που κοσμούν την πόλη και χρονολογούνται από τον 16ου, μέχρι τον 18ο αιώνα.

Όλα τα αρχοντικά είναι χτισμένα από ντόπιους τεχνίτες και ξεχωρίζουν για την άρτια κατασκευή τους, την λιτή εσωτερική διακόσμηση καθώς και για την λειτουργικότητά τους. Χαρακτηριστικό των αρχοντικών αυτών είναι οι λιθόστρωτες αυλές, οι πολύχρωμες τοπικές κεραμικές πλάκες καθώς και τα ξύλινα παραδοσιακά ντιβάνια τα οποία καλύπτονται με χαλιά και κεντήματα από γάμους.

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι η βυζαντινή Εκκλησία της Κοιμήσεων Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Λίνδου. Το χαρακτηριστικό της είναι οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες οι οποίες φημίζονται για την λεπτομερή απεικόνισή τους.

Η Ρόδος είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις κατηγορίες των ταξιδιωτών. Από ζευγάρια και παρέες μέχρι οικογένειες. Όλοι θα βρουν τον τρόπο να περάσουν καλά και να επιστρέψουν γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις