Το συγκλονιστικό Πέτρινο Δάσος της Ελλάδας από ψηλά

Ένα σκηνικό βγαλμένο σαν από ταινία...

181
Φωτογραφία youtube

Υπάρχουν πολλά και όμορφα δάση στην Ελλάδα με μεγάλη ποικιλία σε δέντρα, φυτά και πανίδα. Υπάρχει και ένα δάσος πολύ διαφορετικό από τα άλλα που σε αφήνει άφωνο με την ομορφιά του και την ιδιαιτερότητά του. Ο λόγος για το Πέτρινο Δάσος που σαν κι αυτό και σε αυτή την έκταση δεν υπάρχει άλλο στην Ελλάδα ενώ στον κόσμο υπάρχει ακόμη ένα τέτοιο. Ένας γεώτοπος που αφήνει τον επισκέπτη με το στόμα ανοιχτό ειδικά όταν τον ανακαλύπτει τυχαία στη διαδρομή του. Γιατί στην πραγματικότητα το Πέτρινο Δάσος βρίσκεται στη μέση του πουθενά σε ένα τοπίο καθηλωτικής ομορφιάς.

Το συγκλονιστικό Πέτρινο Δάσος της Ελλάδας από ψηλά

Το Πέτρινο Δάσος βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο νομό Ιωαννίνων. Στα φημισμένα και πολυφωτογραφημένα Ζαγοροχώρια. Εκεί που η φύση έχει φροντίσει να δημιουργήσει καταπράσινα σκηνικά αλλά και σπάνιες εικόνες όπως αυτή. Στην πραγματικότητα, το Πέτρινο Δάσος είναι μια σύνθεση ασβεστόλιθων σμιλεμένων με τέτοιο τρόπο ώστε νομίζεις ότι αντικρίζεις δέντρα από πέτρες. Ο χρόνος και η φύση έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά ένα μεγαλειώδες δάσος από πέτρες το οποίο είναι σχηματισμένο από δομές από λεπτοπλακώδεις ασβεστόλιθους.

Και φυσικά είναι ένα δημιούργημα χιλιάδων ετών καθώς χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να γίνει αυτή η διάβρωση και αποσάθρωση των πλακών. Αν δεν γνωρίζεις ότι θα περάσεις από εκεί και βρεθείς τυχαία, η έκπληξή σου είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς στην πραγματικότητα το ξεχωριστό αυτό πέτρινο δάσος βρίσκεται μέσα σε ένα κανονικό δάσος γεμάτο δρύες και σφένδαμους. Δεν είναι μόνο το αλπικό σκηνικό που σε καθηλώνει τελικά στα Ζαγοροχώρια. Είναι αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η γαστρονομία και η φιλοξενία των κατοίκων. Εκεί θα πας και περάσεις μερικές μέρες από τις ωραιότερες της ζωής σου ενώ ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Γιατί πάντα ανακαλύπτεις ένα καινούριο μυστικό. Το Πέτρινο Δάσος είναι με σιγουριά ένα από αυτά.

Το δεύτερο είναι οι ντόπιες παραδοσιακές πίτες με το τραγανό φύλλο που φτιάχνουν οι νοικοκυρές. Μη φύγεις αν δεν τις δοκιμάσεις.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο από ψηλά από το κανάλι Up Stories στο Youtube…

Πώς θα πας στο Πέτρινο Δάσος

Καθώς θα είσαι ήδη στα Ζαγοροχώρια, το Πέτρινο Δάσος θα το συναντήσεις στο δρόμο από το χωριό Μονοδένδρι προς την θέση Οξυά από την οποία μπορείς να θαυμάσεις το φαράγγι του Βίκου. Το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στο βιβλίο Γκίνες. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτό πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις