5 tips για τις διακοπές στου στη Μήλο ώστε να περάσεις καλά και να μην έχεις απρόοπτα

Θα σε σώσουν!

70
Φωτογραφία: unsplash

Το παραμυθένιο νησί των Κυκλάδων με τα κρυστάλλινα νερά σε περιμένει για μοναδικές, καλοκαιρινές διακοπές. Όμως, ποια tips για τη Μήλο πρέπει να έχεις κατά νου, ώστε να περάσεις καλά και να μην έχεις απρόοπτα.

Η Μήλος θεωρείται ένα από τα top ζευγαρονήσια, ενώ είναι μεταξύ και των προορισμών με τις ωραιότερες παραλίες και όχι αδίκως. Καλή και η Σαντορίνη, όμως αν θες να απολαύσεις και ηλιοβασίλεμα και τοπία και παραλίες, τότε η Μήλος λιγάκι υπερέχει χάρη στα καταγάλανα, καθαρά νερά της που σε κάνουν να μην θες να φύγεις από το νησί.

Από την Άρτεμη Σκούφου

Όμως, τι πρέπει να ξέρεις για τη Μήλο; Τι να θυμάσαι πριν την επισκεφθείς; Όλα τα tips για τη Μήλο που πρέπει να έχεις κατά νου για τις διακοπές σου στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι.

Τα tips για τη Μήλο που πρέπει να ξέρεις πριν την επισκεφθείς

Δεν υπάρχει μόνο το Σαρακίνικο για μπάνιο

Είναι η πιο γνωστή παραλία του νησιού κι όχι αδίκως. Η φυσική ομορφιά των λευκών βράχων είναι μοναδική και αν λατρεύεις τις βουτιές από βράχους, τότε σίγουρα θα αγαπήσεις το Σαρακίνικο, το οποίο βέβαια μαζεύει το Καλοκαίρι πολύ κόσμο, που δεν πάει μόνο για μπάνιο, αλλά και για φωτογράφιση. Ωστόσο, αν πας στη Μήλο πιστεύοντας ότι το Σαρακίνικο έχει τα πιο ωραία νερά κι ότι είναι η πιο ωραία παραλία που θα βρεις, μάλλον πολύ γρήγορα θα εκπλαγείς με τις επιλογές που έχεις για μπάνιο. Και είναι όλες τους εκπληκτικές.

Φυριπλάκα, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Παλαιοχώρι, Πλάθιενα, Κλέφτικο, Παπάφραγκας είναι μόνο μερικές από αυτές που όχι απλά αξίζει να επισκεφθείς, αλλά πρέπει, πριν φύγεις από το νησί. Θα εντυπωσιαστείς με τα νερά που θα δεις και στα οποία θα κολυμπήσεις.

Η αλήθεια είναι πως η Μήλος έχει ένα μικρό ελάττωμα, πολύ μικρό όμως. Αξίζει να πας με αυτοκίνητο, όπως και σε κάθε νησί, όμως γρήγορα θα καταλάβεις ότι ένα καΐκι ως μεταφορικό θα σου ήταν πολύ πιο χρήσιμο. Κι αυτό διότι πολλές παραλίες της δεν είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, όπως το Κλέφτικο, μία από τις ωραιότερες του νησιού, αν όχι η ωραιότερη. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες όπως το Τσιγκράδο και ο Παπάφραγκας που είναι δύσβατες και χρειάζεσαι ορειβασία για να φτάσεις μέχρι τη θάλασσα.

Λύση, όμως, υπάρχει, γι’ αυτό μην αγχώνεσαι. Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω σε αυτή την περίπτωση είναι να μαζέψεις χρήματα και πληρώσεις για να κάνεις διαδρομές με καΐκι. Είναι η καλύτερη εμπειρία που μπορείς να κάνεις σε αυτό το νησί. Υπάρχουν πολλές διαδρομές. Η μία που σίγουρα σου προτείνω είναι ο γύρος του νησιού με το καράβι που κάνει τη διαδρομή αυτή κάθε μέρα. Θα δεις όλο το νησί, θα κάνεις μπάνιο σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του, όπως το Κλέφτικο, θα φτάσεις μέχρι την Κίμωλο κι ύστερα θα γυρίσεις και πάλι στον Αδάμαντα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες διαδρομές που σε πάνε σε συγκεκριμένες παραλίες ή στην Πολύαιγο, μια εξίσου όμορφη εμπειρία.

Μην ξεχάσεις την Πλάκα

Η πρωτεύουσα της Μήλου δεν είναι άλλη από την Πλάκα, ένα από τα γραφικότερα χωριά του νησιού, στο οποίο μπορείς να πας τόσο για βόλτα και φαγητό, όσο και για να ανέβεις μέχρι το Κάστρο για να δεις το ηλιοβασίλεμα. Και βασικά θα σου πω να τα κάνεις όλα. Αφιέρωσε ένα απόγευμα – βραδάκι στο να πας μέχρι εκεί, να περπατήσεις στα σοκάκια, να φας, να ανέβεις μέχρι το Κάστρο, να αγναντεύσεις τη θέα και τη δύση του ηλίου κι ύστερα αν θες να πιείς και το ποτό σου.

Προσοχή αν θες σκιά στη θάλασσα

Πληροφορίες για τη Μήλο μπορείς να βρεις παντού στο ίντερνετ, όμως αυτό που λίγοι θα σου πουν είναι ότι αν θες σκιά στη θάλασσα, τότε προμηθεύσου την ομπρέλα σου ή ετοιμάσου να πληρώσεις σε beach bar για να κάτσεις σε ξαπλώστρα με ομπρέλα. Στις παραλίες που είναι ανοργάνωτες κατά ένα μέρος, δύσκολα θα βρεις διαθέσιμη σκιά, ενώ μερικές δεν έχουν ούτε αλμυρίκι. Αν δεν θες να καείς λοιπόν, εφοδιάσου με αντηλιακό, καπέλο και ίσως και ομπρέλα για σιγουριά. Και στα λέω από εμπειρία, την έπαθα κι έμαθα.

Νυχτερινή ζωή: Ναι μεν, αλλά…

Πριν πας σ’ ένα νησί, σίγουρα αναρωτιέσαι για τη νυχτερινή του ζωή. Ε λοιπόν η Μήλος δεν έχει και πολύ μεγάλη. Έχει τρία βασικά μπαράκια στον Αδάμαντα, ένα πολύ χαλαρό που πας και με το σορτσάκι και την παντόφλα σου εντελώς χαλαρά, κι άλλα δύο που έχουν θέα στη θάλασσα και είναι πολύ όμορφα, με λίγο πιο δυνατή μουσική που σε… ξυπνάει! Τώρα, αν μέχρι να πας εσύ έχουν αυξηθεί, δεν μπορώ να το ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πας στη Μύκονο ή στην Πάρο για να ψάχνεις ξενυχτάδικα. Τέλος, το φαγητό είναι πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο και σίγουρα θα φύγεις από τη Μήλο με γεμάτο στομάχι!

Άντε και καλό σου ταξίδι!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις