Aristide, το μικρό ξενοδοχείο που μαγνήτισε τα παγκόσμια media

Mέσα σε λίγους μήνες ένα κομψό boutique hotel στην Ερμούπολη της Σύρου έκανε τα top διεθνή media να μιλούν για αυτό. Πίσω από τη δημιουργία του δύο multitasking αδερφές και η μητέρα τους.

236

Αυτό για το οποίο ανυπομονεί κανείς στο ταξίδι του προς το Aristide Syros είναι η διαμονή στο νεοκλασικό boutique hotel με την πιο viral και θεατρική ταράτσα των Κυκλάδων. Φτάνοντας εκεί, η πραγματικότητα αποδεικνύεται απείρως καλύτερη με τους guests να φιλοξενούνται όχι μόνο σε ένα εξαιρετικά ανακαινισμένο αρχοντικό με υπέροχη διακόσμηση αλλά επίσης σε ένα ξενοδοχείο που προσομοιάζει κατά πολύ σε γκαλερί. Και κάπως έτσι, το ονομαστό πλέον Aristide στην Ερμούπολη προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ανάμεσα σε εμβληματικά design αντικείμενα και έργα τέχνης από σύγχρονους δημιουργούς.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο αδερφές Jasmin και Oana Aristide γιατρός και οικονομολόγος αντίστοιχα, με σημαντική καριέρα αλλά και νομαδική ψυχή, με πάθος για το design και την τέχνη αλλά και πείσμα για δημιουργία, βρίσκονται πίσω από το εντυπωσιακό αυτό project μαζί με την μητέρα τους Simona.

Γνωρίζοντας τις γυναίκες πίσω από το Aristide, το μικρό ξενοδοχείο που μαγνήτισε τα παγκόσμια media
Η Jasmin Aristide και η Oana Aristide

Είμαστε μια μικρή οικογένεια που φτάσαμε πριν χρόνια από την Ρουμανία στη Σουηδία σαν πρόσφυγες. Ο παππούς μας, Αριστείδης, από τη μεριά της μητέρας μας ήταν Έλληνας κι έδωσε το όνομα στο ξενοδοχείο. Δεν είχαμε καμία σχέση με τη Σύρο, ούτε με τον τουρισμό. Απλά είδαμε αυτό το σπίτι και το ερωτευτήκαμε” μας λέει η Oana.

Ξεκινήσαμε να αποκτήσουμε ένα σπίτι στη Σύρο για εμάς, εντυπωσιαστήκαμε με αυτό το αρχοντικό που βέβαια ήταν αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που χρειαζόμασταν” συνεχίζει η Jasmin καθώς μας ξεναγεί στο ξενοδοχείο και τους διάφορους χώρους του. Συγχρόνως δεν σταματά να απαριθμεί καλλιτέχνες και designers που έχουν υπογράψει τα έπιπλα και τα αντικείμενα τριγύρω, ρίχνει τον προβολέα σε ανερχόμενα brands του σύγχρονου design και μας εστιάζει την προσοχή σε συλλεκτικά αντικείμενα με μακρόχρονη ιστορία.

Aristide

 

“Το budget ξεπέρασε το αρχικό σχέδιο. Θέλαμε ένα σπίτι στο νησί για ιδιωτική χρήση αλλά όταν βρέθηκε το ομολογουμένως εκπληκτικό αυτό αρχοντικό αποφασίσαμε να το αποκτήσουμε και να το κάνουμε ξενοδοχείο”. Η οικογένεια ανασυγκρότησε τις δυνάμεις της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανακαίνισης.

 

Aristide

 

“Το κτίσμα φιλοξενούσε για χρόνια την εφορία της Ερμούπολης, μετά αγοράστηκε από μια εφοπλιστική οικογένεια από την οποία τo αποκτήσαμε εμείς.  Για 3 χρόνια το ανακαινίζαμε. Ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση. Η αδερφή μου η Oana άφησε το επάγγελμά της στο City του Λονδίνου και χρησιμοποίησε τις οικονομικές της γνώσεις στο business plan της επιχείρησης ενώ μετακόμισε στο νησί για να επιβλέπει τη διαδικασία. Εγώ παρέμεινα στη θέση μου στη Σουηδία στον Αρκτικό Κύκλο ως γιατρός για να χρηματοδοτώ το έργο αναλαμβάνοντας και ένα μεγάλο μέρος του interior design” διηγείται η Jasmin.

 

Aristide

 

Η αφοσίωση στο project και η τελειομανής διάθεση υπήρξε και από τις δύο απόλυτη. “Oλα είναι διαλεγμένα από εμάς τις ίδιες! Μόνο τα σχέδια των μαρμάρινων μπάνιων είναι του Ρουμάνου αρχιτέκτονα Todor Cosmin ενώ ο κήπος μας σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Ηρακλή Καΐλα. Ο κοινός χώρος στον πρώτο όροφο είναι αφιερωμένος στην τέχνη και ονομάζεται γκαλερί. Φιλοξενεί έργα τέχνης από αγαπημένους μας εικαστικούς αλλά και άλλα που αναθέσαμε σε φίλους μας καλλιτέχνες για αυτό το σκοπό. Θέλουμε να κάνουμε εκθέσεις και δρώμενα σε αυτό το χώρο. Έχουμε επίσης πρόγραμμα για artist residencies, προσφέροντας διαμονή μαζί με αποκλειστική χρήση του εργαστηρίου. Μάλιστα μόλις ανακοινώσαμε την άφιξη του Γάλλου designer Αrthur Vallin που θα μείνει στο ξενοδοχείο μας τον Σεπτέμβριο και θα εργαστεί σε έρηα του, οργανώνοντας και κάποια happenings σχετικά με την τέχνη του. Έχουμε πολλά ακόμα σχέδια, αγαπάμε πολύ την σύγχρονη τέχνη”.

 

Aristide

 

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες τους. Σε λίγους μήνες μετά το άνοιγμα του ξενοδοχείου, το Aristide και η ιστορία των ιδιοκτητριών του φιγουράριζε στους Financial Times. Ακολούθησε πληθώρα δημοσιεύσεων πάνω σε αυτό. “Δεν μας τρόμαξε ότι δεν είχαμε εμπειρία πάνω σε κάτι παρόμοιο. Πέσαμε με τα μούτρα γιατί το θέλαμε πολύ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο.  Μελετούσα τον τρόπο που λειτουργούσαν τα ξενοδοχεία που έμενα ως guest, επισήμαινα τις αδυναμίες τους κι έκανα συγκρίσεις” λέει η Jasmin.

 

Aristide

 

“Γι αυτό δεν μου κάνει εντύπωση ότι το Aristide μαγνήτισε τη δημοσιότητα.’Ηξερα ότι φτιάξαμε κάτι πολύ όμορφο. Ίσως με εκπλήσσει το ότι έγινε τόσο γρήγορα. Και δεν μετανιώσαμε ποτέ που κάναμε αυτό το τολμηρό επιχειρηματικό βήμα, ακόμα και αν δεν το είχαμε σχεδιάσει. Η επιτυχία του Aristide Syros είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!” τελειώνει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης την κουβέντα μας στην πάντα instagrammable ταράτσα με το θεατρικό σκηνικό στην καρδιά της Ερμούπολης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις