Η άγνωστη, πανέμορφη πλευρά της Λευκάδας – Ο Κωνσταντίνος Κάππας μας ξεναγεί στο νησί που λατρεύει

143

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΠΠΑ

Η Λευκάδα για μένα είναι ένας παράδεισος. Είναι ένα μέρος που ηρεμώ ,γαληνεύω ,περπατάω πολύ, κάνω ποδήλατο, κολυμπάω σε υπέροχες θάλασσες και κάνω τις πιο ωραίες σκέψεις.

Όλο το νησί από άκρη σε άκρη είναι κατάφυτο με υπέροχες ελιές, κυπαρίσσια, κουτσουπιές, ρους. σπαρτά, σπάνια βότανα, αμυγδαλιές, πεύκα, αλμυρίκια, σχίνα, πλατάνια, αλλά και ένα μοναδικό δρυοδάσος με καταρράκτες. Ξέρω θα μου πείτε πως, «ναι, όμως, πολλά αυτοκίνητα το καλοκαίρι, πολλοί τουρίστες, κίνηση, το αδιαχώρητο στις παραλίες». Όμως, το ηλιοβασίλεμα εδώ αποκτά μια εντελώς άλλη διάσταση από αυτή τη μαγική που όλοι έχουμε δει. Όλοι μιλάμε για υπέροχα ηλιοβασιλέματα, μοναδικά, σε μοναδικούς τόπους. Τούτο εδώ, όμως, είναι μια πραγματική συνάντηση με το υπερπέραν.

Ξεκινώντας το απόγευμα από την πόλη και ακολουθώντας τον δυτικό περιφερειακό μέχρι τουλάχιστον το Πόρτο Κατσίκι έχεις την αίσθηση ότι ίπτασαι σε διαφορετικά ύψη πάνω από τη θάλασσα. Κάθε στιγμή νιώθεις διαφορετικά, παρακολουθώντας το σβήσιμο του ηλίου μέσα από πέτρινα χωριά από διαφορετικές γωνίες σε φύση ποικιλόμορφη, που σκορπά διαφορετικές αντανακλάσεις και χρώματα. Ένα τόσο αισιόδοξο και υπερβατικό θέαμα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις