Για εναλλακτικό τουρισμό και βουτιές σε ονειρεμένα νερά: Το αδικημένο νησί που δε νοείται να αφήνεις εκτός της travel list σου

81

Ένα από τα ελληνικά νησιά που που θα σε συναρπάσει ήδη από τη στιγμή που θα φτάσεις στο λιμάνι του, είναι η Σαμοθράκη η οποία δεσπόζει στο Βόρειο Αιγαίο, κάτω από την επιβλητική σκιά του όρους Σάος.

Τι κι αν συνήθως δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας; Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ξεχωριστό τόπο με φυσική ομορφιά τόσο σπάνια, όσο και άγρια, αφού διαθέτει έναν από τους πιο ειδυλλιακούς συνδυασμούς βουνού και θάλασσας.

Σε αυτό το νησί, θα συναντήσετε εντυπωσιακούς καταρράκτες, πηγές και ατελείωτα μονοπάτια, σε ένα εντυπωσιακό πορτραίτο με άρωμα φύσης.

Στο νησί σας περιμένουν εκπληκτικές παραλίες έτοιμες να τις ανακαλύψετε σπιθαμή προς σπιθαμή, άλλες αμμώδεις και ήρεμες και άλλες «κρυμμένες» σε ένα μαγευτικό τοπίο. Οι πιο δημοφιλείς είναι η Παχιά Άμμος, ο Βατός και ο Πύργος του Φονιά, ωστόσο αυτές που θα σας προτείνουν οι φιλόξενοι ντόπιοι είναι πολλές περισσότερες!

Η Χώρα της Σαμοθράκης είναι επιβλητική, αμφιθεατρικά χτισμένη, σα να κλείνει στην αγκαλιά της ολόκληρο το νησί. Γραφικοί οικισμοί διάσπαρτοι στο νησί που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, είναι τα Θέρμα με τις ιαματικές πηγές και η πολύβουη Καμαριώτισσα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις