Car Rental: Κράτηση τελευταίας στιγμής ή έναν χρόνο πριν;

61

Η καθεστηκυία λογική επιβάλλει τις car rental υπηρεσίες τουλάχιστον 6 μήνες, αν όχι έναν χρόνο πριν. Το σκεπτικό σε αυτό είναι, ότι θα προλάβει κάποιος το αυτοκίνητο της επιλογής του και μάλιστα σε καλή τιμή. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη νοοτροπία, που υποστηρίζει ότι την τελευταία στιγμή μπορεί να πετύχει κανείς πολύ καλές τιμές. Ας ρίξουμε ακόλουθα μια ματιά σε αυτή την κάπως παρακινδυνευμένη στάση.

Η καλύτερη στιγμή για κράτηση στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ας ξεκινήσουμε αναδιατυπώνοντας το ερώτημα: Μπορεί οι τιμές ενοικιάσεις να ανέβουν όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία της κράτησης; Όχι πάντα, όχι συχνά. Μάλιστα έρευνα της αμερικανικής  ιστοσελίδας, Nerdwallet, βρήκε ότι η κράτηση ακόμη και 3 ημέρες πριν το ταξίδι μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό. Συγκρίνοντας τόσο πολυεθνικές όσο και τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου εντόπισε, ότι όποιες παραμέτρους κι αν εξετάσει κανείς δε γλυτώνει κάποιος χρήματα από την έγκαιρη κράτηση μήνες πριν. Επομένως γιατί να κάνει κάποιος την κράτησή του νωρίς;

Οι λιμουζίνες πιο φθηνές από τα οχήματα πόλης!

Οι δυσκολίες στην προμήθεια αυτοκινήτων και η μειωμένη παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία έγιναν εμφανείς και στους στόλους των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτου. Δεδομένου μάλιστα ότι η πλειονότητα αναζητούσε απλά οχήματα για τη μετακίνησή τους, έφτασε ένα σημείο όπου οι λιμουζίνες ήταν οικονομικότερες από τα economy class οχήματα.

Αυξημένη ζήτηση για rent a car υπηρεσίες

Η αυξημένη ζήτηση για rent a car και η περιορισμένη διαθεσιμότητα ανέδειξαν τον πληθωρισμό και στις τιμές ενοικίασης. Ως αποτέλεσμα οι εταιρείες έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Για παράδειγμα, υπήρχαν πολλοί που ενδιαφέρονταν για παραλαβή του οχήματος σε ένα σημείο και παράδοση σε άλλο. Με τη σειρά του αυτό οδηγούσε στην εμφάνιση περιορισμένης διαθεσιμότητας σε ορισμένα σημεία και αυξημένης σε άλλα ανάλογα και πάλι με τη ζήτηση. Η ζήτηση είτε σε τοπικό είτε σε γενικότερο επίπεδο, έπαιξε κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών.

Αξίζει να κάνει κάποιος κράτηση από πριν;

Κατόπιν τούτων γεννάται το εξής ερώτημα: Αξίζει να κάνει κάποιος κράτηση μήνες πριν; Ναι, από την άποψη του ότι δε θα βρεθείτε χωρίς μεταφορικό. Σε συνάρτηση πάντα και με την περίοδο, που ταξιδεύετε, καλό είναι να έχει γίνει έγκαιρα μια κράτηση. Διαφορετικά κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς όχημα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί κοστοβόρο και χρονοβόρο. Η δε τελευταία συνθήκη μπορεί να σας στερήσει πολύτιμο χρόνο από την εξερεύνηση του αγαπημένου σας προορισμού.

Διαφορετικά μπορεί να βρεθείτε σε μια μεγάλη πόλη ή ένα σχετικά ήρεμο νησί χωρίς ιδιαίτερα καλές συγκοινωνίες. Αυτομάτως αποκτάτε περιορισμένη πρόσβαση σε τοπία και αξιοθέατα.

Rent a car Athens Airport: Η σίγουρη λύση για το καλοκαίρι

Για κάποιον που σκοπεύει να επισκεφθεί την πρωτεύουσα εν μέσω καλοκαιριού η έγκαιρη rent a car Athens airport είναι μονόδρομος. Η Αθήνα αποτελεί κομβικό σημείο της Ελλάδας για όποιον επιλέγει τη χώρα για τις διακοπές του. Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά σε λιμάνια, επομένως μπορεί κάποιος να νοικιάσει απευθείας το όχημά του και να αναχωρήσει προς το νησί της επιλογής του.

Το ίδιο ισχύει και για τους επισκέπτες της χώρας μας που θέλουν να κινηθούν στην ηπειρωτική χώρα. Επιλέγοντας rent a car Athens airport μπορούν να πάρουν το αμάξι και να φύγουν απευθείας για τον ορεινό, πεδινό ή παραθαλάσσιο προορισμό της επιλογής τους. Τι γίνεται όμως αν είναι καλοκαίρι και ο κόσμος συρρέει στο αεροδρόμιο της Αθήνας; Σε περιόδους, όπου υπάρχει κορύφωση της τουριστικής κίνησης, όπως είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι η κράτηση μήνες πριν είναι απαραίτητη.

Επιπρόσθετα, ειδικά σε περιόδους αιχμής, είναι πιθανό να κάνει κράτηση για ένα αυτοκίνητο και να βρει άλλο να τον περιμένει. Αυτή είναι μια δυσάρεστη έκπληξη, που μπορεί να συμβεί σε κράτηση, που έγινε τελευταία στιγμή.

Εναλλακτικά κλείστε και ξανακλείστε rent a car Athens υπηρεσίες

Μια πρακτική συμβουλή που δίνουν ειδικοί του χώρου είναι η ακόλουθη. Κάντε την κράτησή σας νωρίς. Στη συνέχεια αφιερώστε δύο λεπτά από τον χρόνο σας κάθε εβδομάδα, μέχρι να φτάσει η στιγμή της παραλαβής. Εάν βρείτε χαμηλότερη τιμή από αυτήν στην οποία κλείσατε, κάντε την κράτηση.

Αν όχι, θα έχετε κάνει από νωρίς ένα καλό deal. Ούτως ή άλλως το να κάνετε μια κράτηση και μετά να ακυρώσετε ενέχει το πλεονέκτημα, ότι δε θα πληρώσετε επιπλέον χρέωση για την ακύρωση υπηρεσίας rent a car Athens. Αυτό είναι μέρος της πολιτικής των περισσότερων εταιρειών. Επομένως και καλή τιμή θα έχετε και δε θα μείνετε χωρίς μεταφορικό μέσο εν μέσω καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!