8 κρυφά διαμάντια της Γαλλίας που αξίζει να επισκεφτείτε αν ταξιδέψετε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φωτογραφία: Shutterstock

36

Από τα τέλη Ιουλίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Γαλλία, εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην πόλη του Παρισιού αναμένονται περισσότεροι από 11 εκατομμύρια επισκέπτες.

Αν είστε ένας από αυτούς αλλά σκεφτήκατε να συνδυάσετε τόσο τους Αγώνες όσο και οικογενειακές διακοπές, η Daily Mail συγκέντρωσε 8 μέρη που προσφέρουν μια γοητευτικά ήσυχη πλευρά της Γαλλίας. Από ένα «εκπληκτικό» παραθαλάσσιο σημείο που είναι «τοπικό μυστικό» μέχρι μια περιοχή γεμάτη με 80 ηφαίστεια.

Uzès, Occitanie

Το Uzès, στη νότια περιοχή Occitanie της Γαλλίας, είναι ένα πιστοποιημένο «κρυφό διαμάντι» σύμφωνα με τον Τζάστιν Άσμπι, ειδικό Γαλλίας στον ανεξάρτητο ταξιδιωτικό πράκτορα Simpson Travel.

Η ρωμαϊκή γέφυρα pont du Gard έξω από την πόλη Uzès/Φωτογραφία: Shutterstock

Όπως δήλωσε στην Daily Mail: « Το Uzès σίγουρα ξεχωρίζει χάρη στους όμορφους δρόμους και την κεντρική πλατεία που είναι γεμάτη εστιατόρια. Σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο από την πόλη, βρίσκεται η περίφημη ρωμαϊκή γέφυρα Pont du Gard, ενώ στην άκρη της πόλης, Musée du Bonbon Haribo (Μουσείο των γλυκών Haribo) που θα αρέσει πολύ στα παιδιά».

Metz, Grand Est

Το Metz βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και είναι «ένα κρυφό στολίδι που συχνά επισκιάζεται από το Στρασβούργο», λέει ο Μάλκολμ Μέισι, ειδικός της Babbel για τη Γαλλία.

Η πόλη Metz της Γαλλίας/Φωτογραφία: Shutterstock

Ο Μάλκολμ προσθέτει: «Αυτή η ζωντανή πόλη στη Λωρραίνη έχει πλούσια ιστορία και εκπληκτική αρχιτεκτονική. Επισκεφθείτε το Centre Pompidou-Metz και κάντε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Moselle».

Μια άλλη λαμπρή ιδέα; Επισκεφθείτε τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, λέει ο Μάλκολμ, ο οποίος διαθέτει τόσο πολλά καλειδοσκοπικά βιτρό -σχεδιασμένα από τον καλλιτέχνη Marc Chagall- που έχει ονομαστεί «Φανάρι του Θεού».

Andernos-les-Bains, Gironde

Μια ώρα από το Μπορντό στη δυτική ακτή της Γαλλίας, το Andernos-les-Bains είναι ένας «προσωπικός αγαπημένος» παραθαλάσσιος προορισμός για τον Μάλκολμ του Babbel.

Το hotspot με τα κάστρα στην άμμο, όπως λέει, είναι «μια υπέροχη παραθαλάσσια πόλη με γραφική θέα στη λεκάνη Arcachon», έναν γοητευτικό κόλπο του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η προβλήτα στην πόλη Andernos-les-Bains/Φωτογραφία: Shutterstock

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για κάτι άλλο – φιλοξενεί τη μακρύτερη προβλήτα της Γαλλίας, η οποία έχει μήκος 232 μέτρα.

Île d’Yeu, Pays de la Loire

Οι λάτρεις της φύσης που θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να αναζητήσουν το Île d’Yeu στη δυτική περιοχή Pays de la Loire της Γαλλίας.

To γραφικό Île d'Yeu/Φωτογραφία: Shutterstock

Η ομάδα της πλατφόρμας ανταλλαγής κατοικιών HomeToGo λέει: «Αυτό το ειδυλλιακό γαλλικό νησί στα ανοικτά της ακτής Vendée μπορεί να είναι μικρό, καλύπτοντας μόλις 23 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά υπόσχεται πολλές περιπέτειες και εκπληκτικά τοπία. Με 700 είδη φυτών και σχεδόν 300 είδη πουλιών, είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης».

Το Bormes les Mimosas του δωδέκατου αιώνα είναι ένας «πραγματικός λουλουδένιος παράδεισος», λέει η ομάδα του HomeToGo, με τους γεμάτους λουλούδια δρόμους του να το βοηθούν να κερδίσει το διάσημο γαλλικό βραβείο «Villes et Villages Fleuris» (ανθισμένες πόλεις και χωριά).

Το Bormes les Mimosas/Φωτογραφία: Shutterstock

Τα σοκάκια εκεί μοιάζουν με ονειρεμένα μέρη για να χαθείτε λίγο αυτό το καλοκαίρι, με τους ειδικούς του HomeToGo να σημειώνουν τα «σπίτια του χωριού με έντονες αποχρώσεις και την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα».

Auvergne, Auvergne-Rhône-Alpes

Γνωρίζατε ότι η Γαλλία έχει ηφαίστεια; Το κοιμώμενο Puy de Dôme είναι ένα στολίδι στην καρδιά της κεντρικής περιοχής Auvergne της Γαλλίας, σύμφωνα με τον Μάλκολμ στο Babbel.

To Auvergne

Όπως λέει: «Στην Auvergne, στην κεντρική Γαλλία, οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν το Chaîne des Puys, να κάνουν πεζοπορία στο Puy de Dôme και να χαλαρώσουν στα ιαματικά λουτρά του Vichy».

Crozon, Βρετάνη

Η ειδυλλιακή Βρετάνη μπορεί να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες, αλλά υπάρχουν κάποια «τοπικά μυστικά» που πολλοί ξένοι δεν γνωρίζουν, σύμφωνα με το HomeToGo.

Το Crozon/Φωτογραφία: Shutterstock

Η ομάδα αναφέρει: «Το Crozon στη Βρετάνη είναι αγαπητό από τους εγχώριους ταξιδιώτες στη Γαλλία, κατατάσσεται ως ο 67ος πιο δημοφιλής γαλλικός προορισμός μεταξύ των κατοίκων της χώρας μέσω του HomeToGo. Ωστόσο, αυτό το εκπληκτικό παραθαλάσσιο σημείο παραμένει κάτι σαν τοπικό μυστικό, σχετικά άγνωστο ακόμα στους τουρίστες.

Montreuil-sur-Mer, Hauts-de-France

Βρίσκεται κοντά στη σήραγγα της Μάγχης, με την τουριστική υπηρεσία Hauts-de-France να λέει: «Μπορεί να είναι μικρό, αλλά το Montreuil-sur-Mer έχει πάρα πολλά να προσφέρει και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι απέχει μόλις 40 λεπτά οδήγησης από το Καλαί».

To μικροσκοπικό Montreuil-sur-Mer/Φωτογραφία: Shutterstock

Αυτή η πόλη έχει φήμη γευσιγνώστη, με την ομάδα να συνιστά ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια του σεφ Alexandre Gauthier, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Το Froggy’s είναι ένα «άνετο rôtisserie», ενώ το Anecdote σερβίρει «κομψά σύγχρονα γαλλικά» πιάτα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!