Εκδρομές κοντά στην Κεφαλονιά

134

Η Κεφαλονιά λόγω του γεωγραφικού της πλεονεκτήματος σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Συγκεκριμένα θα ταξιδέψουμε στη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και την Ιθάκη, 3 πανέμορφοι προορισμοί σε απόσταση αναπνοής.

Ζάκυνθος

Γαλάζιες Σπηλιές

Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι γνωστές παγκοσμίως και ευτυχώς πολύ εύκολα προσεγγίσιμες. Αν επιλέξετε κάποιου είδους κρουαζιέρα τότε εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε την διαδρομή. Αν από την άλλη είστε σε κάποιο άλλο σημείο της Ζακύνθου μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο δικό σας σκάφος ή να συμμετάσχετε σε μια οργανωμένη εκδρομή με βάρκα.

Μπορείτε βέβαια να οδηγήσετε μέχρι και ένα σημείο. Τι εννοούμε;

Κατευθυνθείτε προς το Ακρωτήριο Σχοινάρι και στα μισά του δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο προς τα εκεί σταματήστε. Θα βρείτε κάποια σκαλιά (είναι αρκετά, αλλά διαχειρίσιμα) τα οποία καταλήγουν ακριβώς στη μέση της παραλίας στην οποία βρίσκονται οι Σπηλιές. Κολυμπήστε από εκεί προς τις σπηλιές (με πολύ προσοχή φυσικά) για να ανακαλύψετε εις βάθος τις σπηλιές.

Ναυάγιο

Από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Επισκέπτες από όλον τον πλανήτη καταφθάνουν στο νησί ώστε να αντικρίσουν την πανέμορφη αυτή περιοχή και εσείς θα αφήσετε την ευκαιρία να γλιστρήσει από τα χέρια σας;

Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης και μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε μέσω μιας οργανωμένης εκδρομής ή να νοικιάσετε μια υπηρεσία ταξί-βάρκα από τον Άγιο Νικόλαο ή το Πόρτο Βρώμη που είναι στην κοντινότερη απόσταση. Είναι καλύτερα να την δείτε πρωινές ώρες γιατί στη συνέχεια λόγω κυμάτων μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην επιστροφή.

Λευκάδα

Πόρτο Κατσίκι

Τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας πρωταγωνιστούν όχι μόνο ανάμεσα σε αυτά στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο. Κόσμος από όλο τον πλανήτη, οικογένειες, παρέες και ζευγάρια έρχονται να θαυμάσουν τις αποχρώσεις αυτές. Τα κρυστάλλινα νερά έρχονται σε αντίθεση με τους πελώριους κατάλευκους βράχους και την πλούσια βλάστησή τους που έχουν στην κορυφή. Το σκηνικό αυτό μοιάζει να είναι ζωγραφισμένο από τον μεγαλύτερο ζωγράφο… κι όμως είναι αληθινό!

Μπορείτε και εσείς να βρεθείτε στην παραμυθένια αυτή παραλία πολύ εύκολα, είτε μέσω θαλάσσης είτε οδικώς. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν πολλές ημερήσιες κρουαζιέρες που αναχωρούν από το Νυδρί και τη Βασιλική. Τότε το μόνο που θα έχετε να κάνετε εσείς είναι να απολαύσετε τη διαδρομή.

Αν από την άλλη θέλετε να μετακινηθείτε οδικώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε. Θα πρέπει σίγουρα θα ξεκινήσετε νωρίς ώστε να αποφύγετε την κίνηση αλλά και το ανεβοκατέβασμα των 100 σκαλιών που έχει ώστε να φτάσετε στην παραλία.

Μπορείτε να φτάσετε αρκετά πρωί στην παραλία και να μείνετε να απολαύσετε μέχρι και το ηλιοβασίλεμα, το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικό, και να γυρίσετε αργότερα. Όταν φτάσετε με το αμάξι στην παραλία υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος παρκινγκ σε κοντινή απόσταση.

Να έχετε προμηθευτεί με τα απαραίτητα πριν ξεκινήσετε την κατάβαση, καθώς δεν υπάρχει beach bar ή κάποια άλλη υπηρεσία στην παραλία για να προμηθευτείτε νερό, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που μένει μετά είναι να απολαύσετε την ημέρα σας στον παράδεισο…

TIP: Αν είστε οικογένεια με παιδιά θα πρέπει να προσέχετε μιας και τα νερά δεν είναι ρηχά και αν φυσάει θα έχει κύμα στην παραλία.

Εγκρεμνοί

Μια εξίσου όμορφη (μπορεί και περισσότερο) παραλία. Χωρίζεται σε δύο μέρη: το ένα οργανωμένο με ξαπλώστρες και όλα τα απαραίτητα ενώ το άλλο είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν την ησυχία τους και να βρεθούν μακριά από την πολυκοσμία.

Ενώ για 6 χρόνια ήταν κλειστή στο κοινό λόγω σεισμού που είχα γίνει στην περιοχή, πλέον κάθε καλοκαίρι «φοράει» τα καλύτερά της και περιμένει με ανυπομονησία τους επισκέπτες. Η οδική πρόσβαση λοιπόν έχει αποκατασταθεί, ενώ μπορείτε να βρεθείτε σε αυτή και μέσω κάποιου καϊκιού, βάρκας ή με κρουαζιέρα. Με το δεύτερο τρόπο γλιτώνετε και την ανάβαση των 420 σκαλοπατιών…!

Σπηλιά Παπανικολή

Το Σπήλαιο του Παπανικολή αποτελεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως υποθαλάσσιο σπήλαιο. Βρίσκεται στο Μεγανήσι και έχει πάρει το όνομά του από το υποβρύχιο «Παπανικολής» το οποίο χρησιμοποιούσε σαν ορμητήριο το σπήλαιο στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο σημείο μπορείτε να φτάσετε με μικρά πλοία που φεύγουν από το Νυδρί.

 

Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Κεφαλονιάς. Θα σας μαγέψει με την πανέμορφη πρωτεύουσα, το Βαθύ, που μοιάζει λες και έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι με τα χρωματιστά παραδοσιακά σπιτάκια, τα καταγάλανα νερά και το μικρό νησάκι Λαζαρέτο. Έχει επίσης πολλά μουσεία, καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Η ωραιότερη παραλία της Ιθάκης όμως είναι οι Αφαλές, με τα πιο τυρκουάζ νερά σε όλο το Ιόνιο!

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το χωριό Περαχώρι, αλλά και το Κιόνι, ένα γραφικά αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός, που θυμίζει όσο τίποτα άλλο τη γειτονική Ιταλία. Στην περιοχή έχει εξίσου έντονη νυχτερινή ζωή, όπως και στο Βαθύ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!