Ξεχνάς όλα τα νησιά για χάρη της: Στην «Καραϊβική» της Ελλάδας οι διακοπές σου αποκτούν άλλο νόημα

114

Δε φαντάζεστε πόσες πανέμορφές παραλίες έχει αυτή περιοχή της Ελλάδας που τη χαρακτηρίζουν όχι τυχαία ως την Καραϊβική της Ελλάδας.

Καταπράσινες γωνιές, κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακά τοπία συνθέτουν αυτό την πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας, τα Σύβοτα είναι ένα κρυμμένο στολίδι της ηπειρωτικής ακτογραμμής ενώ πολλοί το χαρακτηρίζουν όχι τυχαία ως την Καραϊβική της Ελλάδας.

Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας στην Ήπειρο είναι ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές σαν να βρίσκονται σε νησί.

Τα Σύβοτα είναι ένα αρκετά δημοφιλές θέρετρο και πολλοί παράγοντες έχουν συμβάλει σε αυτό, από τις καθαρές και γαλαζοπράσινες παραλίες τους μέχρι τους φιλόξενους κατοίκους και την καλή τουριστική υποδομή. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες τουρίστες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Χτισμένη σε ένα μικρό κόλπο στον οποίο είναι διάσπαρτα διάφορα νησάκια, αγκαλιασμένα από τη θάλασσα, δημιουργούν μια ειδυλλιακή εικόνα για τον επισκέπτη.

Απίστευτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και ζεστά νερά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας σε πολλές παραλίες:

Ξεχνάς όλα τα νησιά για χάρη της: Στην περιοχή της Ελλάδας που λένε «Καραϊβική» θα βρεις το μέρος που θα πηγαίνεις κάθε καλοκαίρι

Η παραλία Μπέλα Βράκα είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο με χοντρή λευκή άμμο και βότσαλα. Ουσιαστικά, πρόκειται για την παραλία του νησιού Μουρτεμένο. Η πρόσβαση γίνεται με βάρκα ή συνήθως διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά μαγεύει τους λουόμενους με την εξωτική ομορφιά της.

Η παραλία Μικρή Άμμος είναι ένας όμορφος όρμος με καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο στην ακτή. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες και beach bar.

Η Μεγάλη Άμμος (Μέγα Άμμος όπως έχει καθιερωθεί) πήρε το όνομά της σε αντίθεση με τη γειτονική Μικρή Άμμο. Είναι επίσης οργανωμένη, με αυξημένη κίνηση και προτιμάται περισσότερο από οικογένειες.

Η παραλία Ζάβια είναι ένας μικρός όμορφος κόλπος με δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και δίνουν τη σκιά τους στην παραλία. Τα νερά είναι πάντα κρύα καθώς αναβλύζει νερό από υπόγειες πηγές.

Ξεχνάς όλα τα νησιά για χάρη της: Στην περιοχή της Ελλάδας που λένε «Καραϊβική» θα βρεις το μέρος που θα πηγαίνεις κάθε καλοκαίρι

Η παραλία Πισίνα εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της σε ένα μικρό όρμο. Βρίσκεται στο νησί Μούρτος και είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος. Η παραλία έχει φυσική σκιά μέχρι το μεσημέρι. Στο ίδιο νησάκι βρίσκεται και η σπηλιά του Παπανικολή και η παραλία Διαπόρι.

Η παραλία του Γαλλικού Μώλου είναι μια παραλία δίπλα στο λιμάνι των Συβότων με ψιλή άμμο και beach bar.

Η παραλία Ζέρη είναι μια όμορφη οργανωμένη παραλία με αμμώδη παραλία και ρηχά ζεστά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά όχι μόνο.

Η γραφική παραλία της Αγίας Παρασκευής έχει βότσαλο και βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Πήρε το όνομά του από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στα αριστερά του. Είναι οργανωμένη, ενώ στη μέση της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι στο οποίο μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας.

Η παραλία της ΔΕΗ πήρε το όνομά της από τον πόλο της ΔΕΗ που βρίσκεται εκεί. Η θάλασσα είναι επίσης ζεστή και έχει θέα στο νησί του Αγίου Νικολάου.

Στα Σύβοτα, πέρα από τις υπέροχες και καταγάλανες παραλίες, υπάρχει ένα γραφικό λιμανάκι με πολλές καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια για μικρούς και μεγάλους.

Το χωριό διαθέτει επίσης πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο παλιός οικισμός του Βραχώνα στην κορυφή του βουνού, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και ποδοσφαίρου, καθώς και πολλά σημεία θαλάσσιων σπορ και ενοικίασης σκαφών.

Πηγή: Michael Miller | Millerium

Photo Credit: Shutterstock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!