Google: Συμβουλές για οικονομικές πτήσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα

24

Σε έκθεση που δημοσίευσε η Google για τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024, η οποία βασίζεται σε δεδομένα τεσσάρων ετών του Google Flights, μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με την κράτηση των φθηνότερων πτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των “παραθύρων” για την εύρεση των χαμηλότερων αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια τη φετινή, εορταστική περίοδο των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων.

To καλύτερο για να πετύχει κάποιος τις πιο οικονομικές τιμές για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων είναι να θέσει σε λειτουργία τις ειδοποιήσεις τιμών νωρίς και να αξιοποιήσει τους επιθυμητούς ναύλους όταν τους εντοπίσει.

Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για αγορές αεροπορικών εισιτηρίων με βάση την έκθεση.

Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τον Οκτώβριο
Αν ψάχνετε πτήσεις εσωτερικού για την Ημέρα των Ευχαριστιών, το “παράθυρο” για τις καλύτερες τιμές είναι 26 έως 59 ημέρες από την ημερομηνία αναχώρησης, σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, δηλαδή από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Ωστόχο, οι χαμηλότερες τιμές προβλέπονται 45 ημέρες πριν από την αναχώρηση (δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου, αν ταξιδεύετε μια μέρα πριν από τις διακοπές).

Για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων, η Google συνιστά κρατήσεις κάποια στιγμή κατά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, ώστε να επιτευχθεί το “παράθυρο” χαμηλών τιμών των 36 έως 72 ημερών.

Προσφορές διεθνών πτήσεων
Αν μπορείτε να αποφύγετε την παραδοσιακή κίνηση της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, η εορταστική εβδομάδα είναι μια εξαιρετική στιγμή για διεθνείς ταξιδιωτικές ευκαιρίες.

Ο Scott Keyes, ιδρυτής της υπηρεσίας ειδοποίησης για φθηνές πτήσεις της Going, δήλωσε ότι με τόσους πολλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν ταυτόχρονα για να βρεθούν με την οικογένειά τους, είναι μία από τις πιο ακριβές εβδομάδες όλου του έτους για τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού, αλλά μία από τις καλύτερες περιόδους για την εύρεση διεθνών προσφορών. “Για πολλές διαδρομές, οι υπερατλαντικές πτήσεις μπορεί να κοστίζουν το ίδιο ή λιγότερο από τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού”, είπε.

Εξετάστε τα ταξίδια τις καθημερινές
Η αποφυγή ταξιδιών τις Παρασκευές, τα Σάββατα ή τις Κυριακές μπορεί να σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα από την κράτηση πτήσεων όλο τον χρόνο. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Flights, οι πτήσεις τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη είναι παραδοσιακά 13% φθηνότερες από ό,τι τα Σαββατοκύριακα.

Οι διακοπές μπορεί να περιπλέξουν λίγο αυτή την εξίσωση. Με την Ημέρα των Ευχαριστιών να είναι Πέμπτη και τα φετινά Χριστούγεννα Τετάρτη, αποτελεί ερωτηματικό εάν εξακολουθεί να είναι πιο συμφέρουσα η κράτηση στα μέσα της εβδομάδας, σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.

Eκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά συνιστά τη χρήση της επιλογής “date grid” (πλέγμα ημερομηνιών), κατά την αναζήτηση στο Google Flights, για να διαπιστώσει πώς αλλάζουν οι τιμές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη δική του μη επιστημονική αναζήτηση, οι πτήσεις ήταν φθηνότερες με αναχώρηση τη Δευτέρα, πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αν και η Τρίτη και η Τετάρτη ήταν περίπου το ίδιο ακριβές με το Σαββατοκύριακο. Για τα Χριστούγεννα, οι πτήσεις ήταν πολύ πιο ακριβές το Σαββατοκύριακο που προηγείται ακόμη και από τις πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα.

Η ενδιάμεση στάση εξοικονομεί χρήματα, αλλά προσθέτει κινδύνους
Ένας τελευταίος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από τις πτήσεις των διακοπών σας συνοδεύεται από έναν μεγάλο… αστερίσκο. Τα δεδομένα του Google Flights δείχνουν ότι η προσθήκη μιας ενδιάμεσης στάσης στο ταξίδι αντί για απευθείας πτήση μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση 25% στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι περισσότερες πτήσεις σημαίνουν περισσότερο χρόνο και περισσότερες πιθανότητες για προβλήματα την ημέρα του ταξιδιού. Στην περίπτωση, για παράδειγμα, που καθυστερήσει το πρώτο σκέλος της πτήσης, εξαιτίας άσχημων καιρικών συνθηκών, κινδυνεύετε να χάσετε τη σύνδεσή σας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!