Το μοντέλο που έχασε το πόδι από ταμπόν θα ακρωτηριάσει και το άλλo

338

Το μοντέλο που έχασε το πόδι του μετά από το σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS) που προκλήθηκε από ταμπόν αποκάλυψε ότι πρόκειται να ακρωτηριάσει και το άλλο πόδι.

Η Lauren Wasser δεν ήταν σίγουρη ότι θα κατάφερνε να ζήσει όταν το 2012 οι γιατροί της ανακοίνωναν ότι θα έχανε το πόδι της εξαιτίας τοξινών που είχαν δημιουργηθεί από βακτήρια, που της προκάλεσαν μόλυνση από την οποία κόντεψε να πεθάνει.

Προσπαθούσε να κουνηθεί αλλά τα πόδια της τα ένιωθε σαν να τα είχαν πάρει φωτιά και τα έκαιγαν. Ήταν πίσω στο 2012 όταν άκουσε δύο νοσοκόμες, οι οποίες έλεγαν πως έπρεπε να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι από το γόνατο και κάτω καθώς και τα δάχτυλα στο αριστερό πόδι. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η 29χρονη καλλονή – ηθοποιός και ακτιβίστρια- μπόρεσε και στάθηκε ξανά στα πόδια της, παρά την αναπηρία της.

Η ίδια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε, στην washingtonpost.com, «είχα περίοδο και χρησιμοποίησα ένα ταμπόν. Έπαθα το σύνδρομο του τοξικού σοκ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα υπεραπορροφητικά ταμπόν. Ανέπτυξα σταφυλόκοκκο και από τότε η πορεία του βακτηρίου στο σώμα μου ήταν ραγδαία».

Το μοντέλο και αθλήτρια, ωστόσο, δεν τελείωσε με την προσωπική της τραγωδία καθώς, όπως λέει, «ο καθημερινός πόνος είναι εξαντλητικός». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένει το «αναπόφευκτο», να της ακρωτηριάσουν και το αριστερό πόδι.

Η κοπέλα, ωστόσο, δεν το έχει βάλει κάτω και δίνει διαλέξεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για την ασφάλεια στη χρήση προϊόντων γυναικείας υγιεινής. Σε μία συνέντευξή της όπου μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για την περιπέτειά της, η Wasser αναφέρει πως δεν θυμάται τίποτα από τις τραυματικές ημέρες εκτός από το «ναι» και το «όχι» που έγραψε στους γιατρούς όσον αφορά τη συγκατάθεσή της για το ποιο πόδι θα ακρωτηριάσουν. «Το να βλέπεις πραγματικά αυτό το “ναι” και το “όχι” να αποτυπώνεται στο πόδι μου και να βλέπω τη μαμά μου να το φιλάει πριν μου το κόψουν ήταν κάτι τρελό», αναφέρει το 29χρονο μοντέλο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις