Μετά τη δημιουργία data center στην Κρήτη, θα ακολουθήσει άλλη μία επένδυση στην Αττική ενώ η εταιρεία ήδη εξετάζει για νέες υποδομές και στη Βόρεια Ελλάδα
Η επένδυση στην Κρήτη με τη δημιουργία data center είναι μόνο το επόμενο βήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου που έχουν οι Αμερικανοί της Digital Realty για την Ελλάδα. Κάτι που υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο κ. Απόστολος Κάκκος, ιδρυτής και Πρόεδρος της Lamda Hellix, θυγατρικής πλέον του αμερικανικού ομίλου.
Σύμφωνα με τον κ. Κάκκο της επένδυσης στην Κρήτη, που παρεπιμπτόντως ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης προσδιόρισε πρόσφατα στα 100 εκατ. ευρώ, θα ακολουθήσει άλλη μία στην Αττική ενώ η εταιρεία ήδη εξετάζει για νέες υποδομές και στη Βόρεια Ελλάδα.
Ήδη ο ίδιος σημείωσε πως η δημιουργία του «Athens 3» στην Αττική έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια να προσδιορίζονται τον προσεχή Δεκέμβριο. Σε ό,τι αφορά το «Athens 4» ο κ. Κάκκος σημείωσε η εταιρεία είναι εν αναμονή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για να ξεκινήσει η κατασκευή του στο Κορωπί.
Σε ό,τι αφορά την επένδυση που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης ο κ. Κάκκος αποκάλυψε πως είναι ένα πρότζεκτ για το οποίο η ομάδα της Lamda Hellix δούλευε εδώ και περίπου 18 μήνες ενώ η αγορά του οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το Data Center έχει ήδη αγοραστεί.
Ο κ. Κάκκος υπογράμμισε τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τις προοπτικές των υποδομών της τεχνολογίας cloud αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ήδη έχουν πουληθεί τα τρία τέταρτα των «χώρων» του Athens 3 και του Athens 4.
Επανέλαβε ότι στόχος της Digital Realty είναι να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακός κόμβος, κάτι στο οποίο θα βοηθήσουν και οι υποδομές με τα θαλάσσια καλώδια που αναπτύσσονται.Εξάλλου ο ίδιος υπογράμμισε ότι με το πέρας της μεγάλης κρίσης της ελληνικής οικονομίας πλέον έχουν αναδειχθεί τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας για επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι. Και αυτά είναι: η οικονομία που γύρισε σελίδα, το γεγονός ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική όδευση των data στην Ευρώπη, ιδίως λόγω της εγγύτητας της στην Ανατ. Ευρώπη, και ότι υπάρχει επίσης πολιτική σταθερότητα αλλά και την ασφάλεια που «εγγυάται» το ευρωπαϊκό πλαίσιο σε μία κατά τα άλλα γειτονιά με πολλούς αστάθμητους παράγοντες.