“Στη φυλακή είχα το άρωμά μου και όλα” είπε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη συνέντευξή του
Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, για τους μήνες που πέρασε στη φυλακή και την απότομη μετάβαση «από την απότομη χλιδή, στην απόλυτη βρωμιά».
Ο σχεδιαστής μόδας βρέθηκε καλεσμένος στο Youtube κανάλι της Zoe PreTv, όπου και είπε:
«Στη φυλακή είχα το άρωμά μου και όλα. Έχω ζήσει το total luxury και την total φτώχεια και βρώμα. Και τα δύο τα αξιολόγησα γιατί έρχονται στη ζωή μας. Το έκανα σαν νοσηλεία τους 15 μήνες που ήμουν εκεί. Ευτυχώς δεν πείραξε το μυαλό μου και δεν το αλλοίωσε. Μόνο το βράδυ η λεκτική μου διάθεση γιατί δεν μιλούσα πολύ, διάβαζα όμως. Όταν βγήκα είχα ρετάρει λίγο με την ομιλία μου αλλά επανήλθα. Τους τρεις πρώτους μήνες πάλευα γιατί οι δικηγόροι μου έλεγαν ότι θα βγω σε μία βδομάδα ή 15 μέρες. Οι Αλβανοί μου έλεγαν ότι επειδή είμαι διάσημος θα κάνω και τους 18 μήνες και είχαν δίκιο. Όταν το είδα είπα ότι “οκ εδώ θα κάνουμε ένα σενάριο. Είσαι φυλακή αλλά είσαι ο πρωταγωνιστής”. Ρώτησα πόσοι είναι οι φυλακισμένοι και μου είπαν 2.000 και λέω “ωραία, είναι όλοι κομπάρσοι”».
Δείτε το βίντεο
Καλεσμένος στην εκπομπή «Δυο στη 1» τον Ιανουάριο του 2023, ο Λάκης Γαβαλάς αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να κερδίσει από τις πρώτες κιόλας στιγμές τον σεβασμό των συγκρατουμένων του.
Μιλώντας για το διάστημα που έμεινε στη φυλακή είπε πώς ενώ αρχικά φαινόταν «σκληρό» το αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια αλλά και…με όλο το ταμπεραμέντο του. «Επρεπε να διασκεδάσω τον εαυτό μου, δεν έπρεπε να τον έχω μόνο στην τιμωρία που ούτως ή άλλως την είχα δεχτεί».
«Στη φυλακή, όπου βρέθηκα για δεκαπέντε μήνες, αντιμετώπισα αμέσως έναν σεβασμό γιατί είχα κάποιον αλλοδαπό ο οποίος ήθελε να με χλευάσει. Όταν βλέπεις μια τραγωδία που ο άλλος λέει «ωιμέ», που σημαίνει «πω τι καταστροφή έχουμε πάθει», αυτό γίνεται είτε με δέκα πρόβες είτε το βγάζεις από τη ζωή σου που στο δημιουργεί. Εγώ το ωιμέ το έχω πει σε όλες τις εκδόσεις. Και σκηνογραφημένο και αυτόνομο και αυθόρμητο και όλα. Οπότε είπα ένα ωιμέ στην αρχή σκληρό στον εαυτό μου και μετά έγινε ύμνος.
Έτσι λοιπόν πορεύτηκα. Είπα στον αλλοδαπό, «θα μου μιλάς ή σαν άντρα ή σαν γυναίκα. Σε βολεύει να δώσεις γένος τώρα και εάν πεις ποιο από τα δύο είμαι, ανάλογα θα σου φερθώ. Σου συνιστώ να με λες άνδρα γιατί η ταυτότητα μου γράφει άρρεν». Έμεινε μουγκός και νομίζω πως έχασε και τη γλώσσα που ήξερε, τη δική του. Έτσι όταν έβγαινα στη φυλακή στους διαδρόμους σαν να έστρωναν ένα χαλί σιωπής για να περάσω» περιέγραψε ο Λάκης Γαβαλάς.
«Σε αυτή την πτέρυγα που ήμουν βρίσκονταν όσοι τους βάραγαν, όσοι συμμετείχαν σε φασαρίες, όσοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Όλοι έρχονταν εκεί. Καμία σχέση με VIP» πρόσθεσε ο Λάκης Γαβαλάς.
Οι γονείς του και η επιθυμία για οικογένεια
Σε άλλο σημείο μίλησε για τη σχέση που είχε με τον πατέρα του αλλά και για την επιθυμία να αποκτήσει τη δική του οικογένεια.
Μιλώντας για τον πατέρα του, τον «κυρ Διονύση, τον Πειραιώτη τον μάγκα», όπως τον αποκάλεσε, ανέφερε πως ο μπαμπάς του ήταν ο πρώτος του ιμπρεσάριος και θαυμαστής, χωρίς μάλιστα να το ξέρει, και παραδέχθηκε πως αποτελούσε για εκείνον το καλύτερο πρότυπο μπαμπά που θα μπορούσε να έχει.
Ανάμεσα σε όσα του δίδαξαν οι γονείς του, ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε πως έμαθε από εκείνους τι σημαίνει συντροφικότητα, κάτι που ο ίδιος δεν έχει.
«Είμαι μόνος στη ζωή και στο να κάνω τη δική μου οικογένεια. Γι’ αυτό θεωρώ οικογένεια όλο τον κόσμο και δίνομαι σε αυτόν. Αν είχα τη δική μου οικογένεια μπορεί να μην ήμουν αυτό το τόσο καλό παιδί που θέλουν να αισθάνονται ότι είμαι γιατί θα είχα άλλες φροντίδες, άλλες έννοιες. Πολλές φορές μου έχει περάσει από το μυαλό να κάνω τη δική μου οικογένεια αλλά περνούσαν τα χρόνια, κάνω πάρα πολλές δουλειές, ταξίδια στο εξωτερικό, αισθάνομαι ότι είμαι ένας άνθρωπος για όλους και όχι για έναν, γιατί η οικογένεια έχει ευθύνες», δήλωσε ο Λάκης Γαβαλάς.