Είπε ότι έβαλε τις λέξεις-κλειδιά, «Να Ζεις!», «εξαγωγή δοντιού» και «Γουέν Τσενγκ» για να επαινέσει τον συνάδελφό του συγγραφέα, Γιου Χουά
Με χρήση AI, τεχνητής νοημοσύνης, έγραψε μία ομιλία του, ο Κινέζος νομπελίστας συγγραφέας Μο Γιαν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα.
Ο 68χρονος χρησιμοποίησε τεχνολογία ChatGPT για να επαινέσει τον συνάδελφό του συγγραφέα Γιου Χουά.
Ο 68χρονος μυθιστοριογράφος απένειμε λογοτεχνικό βραβείο στον Γιου Χουά στο Κέντρο Χορού της Σαγκάης κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 65ης επετείου του περιοδικού Shouhuo.
«Το άτομο που λαμβάνει αυτό το βραβείο είναι πραγματικά αξιόλογο και, φυσικά, είναι και καλός μου φίλος. Είναι εξαιρετικός, οπότε πρέπει να είμαι κι εγώ» είπε ο Μο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
🤩 1st Nobel Prize 🏆 winner using ChatGPT 🤖
Amazing story 🧵 https://t.co/ZR3VVxp2H0
— Ate-a-Pi (@8teAPi) May 20, 2023
«Πριν από λίγες μέρες, έπρεπε να του γράψω έναν έπαινο σύμφωνα με την παράδοση, αλλά αγωνίστηκα για αρκετές μέρες και δεν μπορούσα να καταλήξω σε τίποτα. Έτσι ζήτησα από έναν διδακτορικό φοιτητή να με βοηθήσει χρησιμοποιώντας το ChatGPT» αποκάλυψε.
Ο συγγραφέας είπε ότι έβαλε τις λέξεις-κλειδιά, «Να Ζεις!», «εξαγωγή δοντιού» και «Γουέν Τσενγκ» και το chatbot δημιούργησε ένα κείμενο βράβευσης με πάνω από 1.000 λέξεις, γραμμένο σε σαιξπηρικό στυλ.
Ο λόγος για τον οποίο ο Μο επέλεξε τις τρεις βασικές φράσεις είναι ότι το «Να Ζεις!» είναι ένα από τα πιο διάσημα μυθιστορήματα του Γιου Χουά, η «εξαγωγή δοντιού» αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Γιου Χουά ήταν οδοντίατρος προτού γίνει συγγραφέας και το «Γουέν Τσενγκ» είναι το καινούριο μυθιστόρημα του, για το οποίο βραβεύτηκε στην τελετή.
Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ακούστηκε μία πνιχτή κραυγή από το κοινό, όταν ανακάλυψε ότι ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ έγραψε την ομιλία του χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.