“Φυλακισμένη πριγκίπισσα” η διάδοχος της Ολλανδίας

97

H βασιλική ζωή δεν είναι μόνο λάμψη, τιάρες και δεξιώσεις, αλλά έχει και τις σκοτεινές πλευρές της και αυτό είναι κάτι που έχει ζήσει από πρώτο χέρι η πριγκίπισσα Αικατερίνη – Αμαλία της Ολλανδίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, η 20χρονη ζει μια ζωή γεμάτη περιορισμούς, λόγω των απειλών που δέχτηκε για τη ζωή της. Η ίδια υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη φοιτητική ζωή και δεν επιτρεπόταν να βγει από το παλάτι.

"Φυλακισμένη πριγκίπισσα" η διάδοχος της Ολλανδίας: "Δεν είναι ωραίο να βλέπεις το παιδί σου να ζει έτσι"

Στα τέλη του 2022, οι αρχές συνέλαβαν στο Άμστερνταμ έναν 40χρονο άνδρα, ως ύποπτο για προσπάθεια απαγωγής και δολοφονίας της πριγκίπισσας. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας συνέδεσαν τον συγκεκριμένο άνδρα με έναν λογαριασμό σε υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει χρησιμοποιηθεί τακτικά από εγκληματίες.

dutch royals

Το 2021, φέρεται να εστάλησαν από τον συγκεκριμένο λογαριασμό μηνύματα που απειλούσαν την πριγκίπισσα και τρεις γνωστούς αστυνομικούς συντάκτες της Ολλανδίας, ένας εκ των οποίων δολοφονήθηκε.

Έκτοτε, η βασιλική οικογένεια πήρε πολύ αυστηρά μέτρα φύλαξης και έτσι απαγόρευσαν στη διάδοχο του θρόνου να συνεχίσει να μένει στο φοιτητικό της σπίτι στο Άμστερνταμ.

dutch royalsΗ “φυλακισμένη” πριγκίπισσα στους εορτασμούς της εθνικής γιορτής της Ολλανδίας “King’s Day”

Η ίδια συνεχίζει τις σπουδές της πάνω στην πολιτική, την ψυχολογία, τη νομική και τα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, αλλά δεν μπορεί να ζήσει τη φοιτητική ζωή όπως στο παρελθόν.

Η ίδια είχε πει μετά το περιστατικό:“Θα είμαι ειλικρινής, ακόμα περνάω πολύ δύσκολα. Μου λείπει η κανονική ζωή, η ζωή ενός φοιτητή. Μου λείπει το να μπορώ να περπατώ στους δρόμους και να μπορώ να επισκεφτώ ένα κατάστημα.”

princess catharina amaliaΠανό που αναφέρεται στην “φυλακισμένη” πριγκίπισσα την ημέρα της εθνικής γιορτής της Ολλανδίας “King’s Day” και γράφει: “Ελευθερώστε την Αμαλία”.

Η μητέρα της βασίλισσα Μάξιμα είχε δηλώσει για τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην κόρη της:

“Δύσκολα μπορεί να βγει από το σπίτι. Οι συνέπειες είναι πολύ δύσκολες γι’ αυτήν. Δεν υπάρχει φοιτητική ζωή για εκείνη όπως οι άλλοι φοιτητές. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις το παιδί σου να ζει έτσι”.

princess catharina amaliaΗ πριγκίπισσα Αικατερίνη – Αμαλία στο πάρτι ενηλικίωσης του πρίγκιπα Ντάνιελ της Δανίας

Τα ψεύτικα ονόματα που χρησιμοποιούσε για να ζει φυσιολογικά

Η διάδοχη πριγκίπισσα Αικατερίνη – Αμαλία της Ολλανδίας έχει συνολικά τέσσερα μικρά ονόματα: Αικατερίνη Αμαλία Βεατρίκη Κάρμεν Βικτώρια. Για περισσότερη ιδιωτικότητα, ωστόσο, χρησιμοποιεί κατά καιρούς εντελώς διαφορετικά ονόματα.

Εκτός από όλα τα βασιλικά της καθήκοντα, προφανώς χρησιμοποιούσε μερικά κόλπα για να ξεφεύγει από την περιστασιακή πίεση της βασιλικής ζωής.

princess catharina amalia

Το 2020 εργαζόταν με το όνομα Claire σε ένα beach bar κοντά στη Χάγη και έφτιαχνε κοκτέιλ. Μάλιστα, μεταξύ των φίλων της, είναι γνωστή και ως “βασίλισσα του κοκτέιλ”.

Ακόμα έχει λάβει μέρος σε τουρνουά ιππασίας αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις με ψευδώνυμα.

Όλα αυτά μέχρι το 2021, οπότε και δέχτηκε απειλές για τη ζωή της και τα ανέμελα χρόνια τελείωσαν για την 20χρονη.

Queen Maxima

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!