Τζένη Καρέζη: Η απίστευτη ιστορία με το νυφικό στο “Τζένη Τζένη” και ο άγνωστος έρωτας με τον Μπάρκουλη-θ

254

Από το πλευρό του Ανδρέα Μπάρκουλη πέρασαν πολλές και ωραίες γυναίκες. Μία από αυτές ήταν και η Τζένη Καρέζη! Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, “Τζένη-Τζένη”, το 1966 μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με το σενάριο, εκεί βρέθηκε το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο που έκαναν, όπου ο κινηματογραφικός Νίκος Μαντάς εκδηλώνει για πρώτη φορά τα συναισθήματά του για την Τζένη. Αλλά όπως φαίνεται ο κινηματογραφικός έρωτας μεταφέρθηκε κι εκτός πλατό. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο Ανδρέας Μπάρκουλης στο βιβλίο του. “Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στη Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε”, είχε αποκαλύψει.

 

 

 

Το “Τζένη Τζένη” ήταν μία ανάλαφρη καλοκαιρινή κωμωδία, με φόντο τις ειδυλλιακές Σπέτσες και ένα θέμα που αγγίζει την ελληνική πραγματικότητα όσο κανένα άλλο: Ο προεκλογικός αγώνας δύο αντιπάλων και ένας έρωτας που περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο! “Ο Γκόρτζος” και το σύνθημα “Η μαγκούρα στη Βουλή” είναι κλασικές ατάκες οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία του σινεμά και ακούγονται μέχρι σήμερα.

 

 

Η ταινία εκτός από τεράστια εισπρακτική επιτυχία, είναι ιδιαίτερη μιας και κρύβει, ή μάλλον έκρυβε πολλά μυστικά. Ένα από αυτά, είναι το νυφικό της Τζένης Καρέζη, στην υπέροχη σκηνή του “λευκού” γάμου με τον Ανδρέα Μπάρκουλη ή υποψήφιο βουλευτή Μαντά. Το φόρεμα λοιπόν, ήταν από την προσωπική συλλογή της ηθοποιού και μάλιστα ήταν αυτό με το οποίο είχε παντρευτεί τον Ζάχο Χατζηφωτίου λίγα χρόνια πριν!

Όσον αφορά στη σχέση των δύο λαμπερών πρωταγωνιστών, για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος εκείνη την εποχή, η αλήθεια είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Πολλά χρόνια μετά, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, είχε αποκαλύψει ότι εκείνη την περίοδο είχε ερωτευτεί την Καρέζη, με την οποία μάλιστα είχαν και έναν σύντομο δεσμό. “Στην ταινία ερωτεύθηκα και ενώθηκα με την Τζένη στην σπηλιά του Μπεκίρη. Το κινηματογραφικό της όνομα είναι σπηλιά της νεράιδας. Κούκλα μου, κούκλα μου… Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στην Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε”.

 

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!