Δημήτρης Κόκοτας: Τι είναι το “άγρυπνο κώμα” στο οποίο βρίσκεται ο τραγουδιστής μετά το έμφραγμα

158

Συγκίνησε η σύζυγός του

Συγκίνησε η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα μεταφέροντας την κατάσταση του πέντε μήνες μετά το έμφραγμα που υπέστη στα παρασκήνια του J2US. Ο τραγουδιστής δεν είχε καρδιακό παλμό για 8 λεπτά, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλός του δεν έπαιρνε οξυγόνο.

Σύμφωνα λοιπόν με την Κατερίνα Πετράκη, ο σύζυγός της αυτούς τους πέντε μήνες βρίσκεται σε “άγρυπνο κώμα” με όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα να είναι στο πλευρό του και να περιμένουν για ένα θαύμα ώστε να ξυπνήσει.

«Ο σύζυγός μου δεν είναι ακριβώς σε καταστολή, είναι σε άγρυπνο κώμα. Έχει τραχειοστομία για να μην επιβαρύνεται η καρδιά του και τα άλλα όργανά του, αλλά μπορεί να αναπνεύσει και μόνος του. Απλά είναι πολλούς μήνες στο νοσοκομείο και όπως είναι φυσικό έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του. Κάποιες φορές τον βγάζουν από την υποστήριξη και αναπνέει κανονικά, αλλά ακόμα είμαστε σε αναμονή», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τι είναι το άγρυπνο κώμα στο οποίο βρίσκεται ο Δημήτρης Κόκοτας

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κώματος στο οποίο οι ασθενείς έχουν θολούρα. Στην ουσία πρόκειται για κατάσταση στην οποία οι ασθενείς μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους αλλά δεν κάνουν εθελούσιες κινήσεις καθώς δεν έχουν ελάχιστη συνειδητότητα.

 

Δημήτρης Κόκοτας
«Αντιδρά στα επώδυνα και η κατάσταση παραμένει όπως ήταν τον τελευταίο καιρό, ελπίζοντας ότι με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός του θα αντιδρά σιγά. Με τον καθημερινό απεικονιστικό έλεγχο που γίνεται θα έχουμε την εξέλιξη όλης της κατάστασης τους επόμενους μήνες. Από την αρχή είχα πει ότι δεν θα είναι γρήγορη η διαδικασία. Ο καθένας είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Αυτό που ελπίζουμε είναι τους επόμενους μήνες που θα παραμείνει στη μονάδα αυξημένης φροντίδας να βελτιωθεί η κατάσταση του και σιγά σιγά μετά τον Σεπτέμβρη, αν όλα πάνε καλά, να δούμε και να συζητήσουμε από εκεί και πέρα τι μπορεί να γίνει», έχει πει η Ματίνα Παγώνη.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!