«Η σκοτεινή πλευρά του Τσιτσιπά προέρχεται από τον πατέρα του» – Πρώην φυσικοθεραπευτής αποκαλύπτει σοκαριστικά γεγονότα

201

Μπιάνκι, προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις για το τοξικό κλίμα που επικρατούσε με τον πατέρα του, Απόστολο, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά και τόνισε ότι θα συνεχίσει να τον ακολουθεί στους αγώνες του, όχι όμως από τον ρόλο του προπονητή.

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητής έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας. Η φιλοσοφία μας διδάσκει ότι η σοφία έρχεται μέσα από την κατανόηση των ορίων μας και την αναγνώριση των λαθών μας.

Τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Τον ευχαριστώ για τις θυσίες, τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί για να κάνει αυτή την προσπάθεια να πετύχει. Από εδώ και στο εξής, ο ρόλος του θα παραμείνει εντός των ορίων του πατρικού ρόλου, και μόνο αυτού. Ο πατέρας μου θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί μου και να είναι εκεί για να με υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια εκτός του γηπέδου, όπως πάντα το ήθελα.

Έχω εμπιστευτεί τον πατέρα μου με τον προπονητικό ρόλο για τόσα χρόνια, και θεωρώ τη συνεργασία μας επιτυχημένη. Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα αναλάβει τη θέση του, και δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο και αυτή τη φάση να κλείσουν, και να προσπαθήσουμε να γράψουμε ένα νέο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τενίστας σε δημοσίευσή του στα social media.

Με αφορμή την απόφαση του Τσιτσιπά να απολύσει τον πατέρα του, η «L’ Equipe» έκανε μια έρευνα, με δηλώσεις ανθρώπων που δούλεψαν στην ομάδα του Έλληνα τενίστα. Ο Μπιάνκι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, ρίχνοντας ευθύνες ξεκάθαρα στον πατέρα του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το πρώην Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλυσε τη συνεργασία με τον πατέρα και προπονητή του μετά από μια ακόμη σύγκρουση στο γήπεδο του Μόντρεαλ. Ήρθε επιτέλους η ώρα της απελευθέρωσης για τον καλύτερο Έλληνα τενίστα της Ιστορίας; Ένα είναι σίγουρο: στα 26 του δεν έχει χρόνο για να χάσει αν θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να κερδίσει ένα τουρνουά Grand Slam» αναφέρει η «L’ Equipe», που στη συνέχεια φιλοξενεί τις δηλώσεις του Μπιάνκι που θα συζητηθούν.

«O Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή και έκανε μόνο κακό. Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για… οξυγόνο» είπε.

«Κάθε φορά που ήθελε να τον απολύσει, η μητέρα του τον γέμιζε ενοχές»

Απόστολος Τσιτσιπάς © φωτογραφία αρχείου intime

«Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί “είχε αφιερώσει τη ζωή του γι’ αυτόν”, και τον έκαναν να νιώθει ένοχος. Προσπαθεί να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο. Νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο πιο ποιοτικός παίκτης. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam» είπε, ακόμη, ο Μπιάνκι.

«Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει μέσα σε αυτό το περιβάλλον» ανέφερε, και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια προπόνηση στο Roland Garros το 2021, λίγη ώρα πριν από τον τελικό με τον Τζόκοβιτς:

«Κράτησε μία ώρα και 20 λεπτά παραμονή του τελικού (με τον Τζόκοβιτς). Η προθέρμανση έπρεπε να είναι το πολύ 45 λεπτά. Κατέληξα στο να σηκωθώ να φύγω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε ένα drone από πάνω και ο Απόστολος τρελάθηκε. Έλεγε ότι τον κατασκόπευε ο Τζόκοβιτς».

Η δημοσιογράφος Έλεν Σκοτ Σμιθ, η οποία παρακολουθεί τον Τσιτσιπά για πάνω από μία δεκαετία στο Tour, περιγράφει: «Φωνάζει ο πατέρας του στα ελληνικά και η μητέρα του στα ρωσικά. Ο ένας λέει “μαύρο” και ο άλλος “άσπρο”. Του μιλούσαν σαν να ήταν αυτοί στο court, αντί για τον ίδιο».

Όσοι μίλησαν στο δημοσίευμα ανέφεραν και τις περιπτώσεις που τόσο η μητέρα του, Ιουλία Σαλνίκοβα, όσο και ο πατέρας του έσπευδαν ακόμη και σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δουν αν θα πει κάτι. «Μαλώνουν συνεχώς και μπροστά σε όλους. Είναι τρελοί… Μια δυσλειτουργική οικογένεια» λέει ένας γνώστης της κατάστασης, χωρίς να κατονομαστεί.

«Από πολύ μικρός ο Στέφανος είναι βυθισμένος σε αυτό το περιβάλλον, όπου ο ένας φωνάζει στον άλλον», κατέληξε.

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!