Κώστας Μπακογιάννης: Η συγκινητική ανάρτηση για το θάνατο του πατέρα του – «Βλέπω το χαμόγελο σου στα παιδιά μας και…»

131

Για τα 35 χρόνια από την δολοφονία του

Μπορεί να έχουν περάσει 35 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα του, Παύλου, ωστόσο, ο Κώστας Μπακογιάννης δεν τον ξεχνάει λεπτό. Σήμερα Πέμπτη 26/9 θέλησε να κάνει μια συγκινητική εξομολόγηση στα social media.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια φωτογραφία του στο προφίλ του στο Instagram και μίλησε με πολύ τρυφερά λόγια.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον πατέρα του
«Βλέπω το χαμόγελο σου στα παιδιά μας και ξέρω πως η ζωή πάντα νικάει. 35 χρόνια μετά, είσαι πάντα εδώ και μας φωτίζεις τον δρόμο», έγραψε στην ανάρτηση του.

Το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη
Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Οι δράστες τον περίμεναν στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο. Όταν εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με το κλεμμένο αυτοκίνητο που το παράτησαν στην οδό Λέοντα Σγουρού 11.

Ο σοφέρ άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε τον Μπακογιάννη αιμόφυρτο στο πάτωμα και τον μετέφερε στις 08:20 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση της τραχείας από το Αναισθησιολογικο Τμήμα και εντός 10 λεπτών από την άφιξη χειρουργήθηκε, ωστόσο κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Η 17Ν έγραψε στην προκήρυξη της εκτός των άλλων «Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή του λαού Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής, αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής, αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης».

Ο Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας. Στο Καρπενήσι οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του, και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!