Γράφει ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

Τον Μάρτιο του 2024 τα γαλλικά οικονομικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυπταν το επιχειρηματικό εγχείρημα της Αθηνάς Ωνάση, η οποία εισήλθε στον χώρο των σούπερ μάρκετ επενδύοντας στον γαλλικό όμιλο Casino.

Στις 11 Ιουνίου, στον συνεδριακό χώρο Maison de la Mutualité πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου όπου και παρουσιάστηκε ο ρόλος της χρυσής κληρονόμου, μαζί με μια φωτογραφία (που πρωτοπροέβαλε σήμερα το «Πρωινό» του ΑΝΤ1).

ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ

 

Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση και κυρίως στο πρόσωπό της, αφού η άλλοτε ξανθιά Αθηνά έγινε μελαχρινή, θυμίζοντας τη μητέρα της Χριστίνα.

Η επένδυση της Αθηνάς Ωνάση στα γαλλικά σούπερ μάρκετ, τι ρόλο θα έχει

Με περιουσία που αγγίζει τα 800 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρουν οικονομικέ στήλες, η Αθηνά Ωνάση, μετά το πολύκροτο διαζύγιό της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα, αποτραβήχτηκε από τη δημοσιότητα, ενώ δεν εμφανιζόταν ούτε στους διεθνείς ιππικούς αγώνες που φέρουν το όνομά της και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Οι εμφανίσεις της σπάνιες, με τους φακούς να την εντοπίζουν μόνο στον γάμο ενός φιλικού της προσώπου στο Μονακό το 2021 και για ψώνια στο Μόντε Κάρλο κατά τη διαμονή της εκεί την περίοδο εκείνη.

Η 39χρονη επιχειρηματίας στη νέα της δραστηριότητα έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και τον τομέα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των πρακτικών του ομίλου σε αυτό τον τομέα και στο πλαίσιο των αποστολών του να επανεξετάζει τις δεσμεύσεις και τις πολιτικές του ομίλου, ενώ θα ελέγχει τυχόν ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων, κάτι το οποίο θα συζητά στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης η Αθηνά Ωνάση θα έχει και ρόλο στην επιτροπή διακυβέρνησης όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου, όπου θα ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων διακυβέρνησης και των βέλτιστων πρακτικών εντός του ομίλου, καθώς και την παρακολούθηση των ρυθμιστικών αλλαγών σε αυτόν τον τομέα και την αναθεώρηση της ετήσιας έκθεσης για την εταιρική διακυβέρνηση.

Εκτός από τα νέα της καθήκοντα, η Αθηνά Ωνάση συνεχίζει σε κάθε περίπτωση να ασχολείται με το αγαπημένο της άθλημα, την ιππασία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!