
Ίσως η πιο παράξενη απόφασή της Τίνας Λιβανού, αυτή που προκάλεσε συζητήσεις σε όλο τον κόσμο, από τα σαλόνια της high society μέχρι τους αναγνώστες των σκανδαλοθηρικών εντύπων, ήταν ο γάμος με τον Σταύρο Νιάρχο, χήρο της αδελφής της, Ευγενίας.
Η Τίνα Λιβανού, η μικρή κόρη του Σταύρου Λιβανού, του πατριάρχη των Ελλήνων εφοπλιστών, μεγάλωσε ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, μιλούσε αγγλικά και γαλλικά εξίσου καλά με τα ελληνικά, πήγε στα καλύτερα σχολεία θηλέων της εποχής και σε πολύ μικρή ηλικία έγινε το μήλον της έριδος για τους δύο ανερχόμενους τότε Έλληνες εφοπλιστές, Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρο Νιάρχο.
Ο Νιάρχος ζήτησε από τον Σταύρο Λιβανό την Τίνα σε γάμο, αλλά εκείνος αρνήθηκε, εξηγώντας πως η έφηβη κόρη του ήταν ακόμη μικρή. Λίγο αργότερα όμως ο Λιβανός αποδέχθηκε την πρόταση του Ωνάση που παντρεύτηκε την Τίνα το 1946 όταν εκείνη ήταν μόλις 17.
Ο Νιάρχος δεν μπορούσε να μείνει πίσω και έτσι ξαφνικά η μεγαλύτερη αδελφή της, Ευγενία Λιβανού του αποκαλύφθηκε υπό νέο φως. Την ζήτησε σε γάμο και παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα.
Λέγεται ότι ο Νιάρχος είχε αισθήματα για εκείνη από την εποχή που είχε ζητήσει το χέρι της από τον πατέρα της ενώ οι φήμες ήθελαν και την Τίνα ερωτευμένη από τότε μαζί του.

Έπειτα από πίεση του πατέρα της, ζήτησε από την Ευγενία να του δώσει διαζύγιο στο Μεξικό. Η σύζυγός του, καθώς τα νέα έκαναν το γύρο του κόσμου, δεν του αρνήθηκε και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να παντρευτεί τη Σαρλότ η οποία του χάρισε μια κόρη, την Έλενα.
Δύο χρόνια αργότερα ωστόσο, ο Νιάρχος άφησε τη νέα του σύζυγο για να επιστρέψει στη νόμιμη. Άλλωστε η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε αναγνωρίσει ποτέ το μεξικάνικο διαζύγιο του Έλληνα εφοπλιστή και έτσι η Ευγενία Νιάρχου υποδέχτηκε ξανά το σύζυγό της στην οικογενειακή εστία, έχοντας συγχωρέσει την πράξη του, αδιαφορώντας για τα σχόλια, αλλά βαθιά πληγωμένη. Η αντίστροφη μέτρηση προς το τέλος είχε αρχίσει…

Με την αδελφή της Ευγενία. Η Τίνα βρισκόταν το πλευρό του διασημότερου και περιβόητου Έλληνα στον κόσμο, ενώ η αδελφή της Ευγενία παντρεύτηκε τελικά με τον μεγάλο αντίζηλο του, τον Σταύρο Νιάρχο. (Getty Images/ Ideal Image)
Όσο για την Τίνα, απηυδισμένη από τις απιστίες του Ωνάση, είχε πάρει διαζύγιο από τον Έλληνα εφοπλιστή, αφού πρώτα τον πλήρωσε αρκετές φορές με το ίδιο νόμισμα, και αμέσως μετά παντρεύτηκε το μαρκήσιο του Μπλάντφορντ. Ούτε αυτός ο γάμος όμως κράτησε.
Ο ξαφνικός θάνατος της Ευγενίας που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τον σύζυγό της στη Σπετσοπούλα τον Μάιο του 1970 σε ηλικία 43 ετών, έπειτα από ισχυρή δόση βαρβιτουρικών γέννησε αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας.
Ο Νιάρχος βρέθηκε στο στόχαστρο του Τύπου της εποχής. Η υπόθεση είχε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να είναι συναρπαστική: Ένα πολυτελές ιδιωτικό νησί, έναν περιβόητο, εκκεντρικό Έλληνα Κροίσο, την όμορφη σύζυγό του και έναν μυστηριώδη όσο και ξαφνικό θάνατο.
Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη όταν έγινε γνωστό πως ο Σταύρος Νιάρχος θα παντρευόταν την αδελφή της νεκρής συζύγου του ένα χρόνο μετά τον θάνατό της.
Ήταν η πιο παράξενη απόφασή της Τίνας, και προκάλεσε συζητήσεις σε όλο τον κόσμο, από τα σαλόνια της high society μέχρι τους αναγνώστες των σκανδαλοθηρικών εντύπων.
Λεγόταν ότι ο Νιάρχος είχε πάντα αισθήματα για εκείνη από την εποχή που είχε ζητήσει το χέρι της από τον πατέρα της και οι φήμες ήθελαν και την Τίνα ερωτευμένη από τότε μαζί του.

Ο Γιώργος Λιβανός, αδελφός της Ευγενίας και της Τίνας, είχε μιλήσει σχετικά στον Νίκο Γκατζογιάννη, για το βιβλίο «Ελληνική Φλόγα»:
«Πολλοί έλεγαν τότε ότι ο Νιάρχος ήταν υπεύθυνος για το θάνατο της Ευγενίας, αν όχι στην πράξη, τουλάχιστον εμμέσως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Αν κάποιος είναι δυστυχής και θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να πει ότι κάποιος άλλος τους ώθησε σε αυτό. Είχαμε κληθεί να καταθέσουμε στις αρχές και ποτέ δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι εγώ, η αδελφή μου ή η μητέρα μου κατηγορούσαμε τον Νιάρχο».
Πράγματι μεγαλύτερη ένδειξη για την αθωότητα του Σταύρου Νιάρχου δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την στήριξη που του έδειξε η πεθερά του, Αριέτα Λιβανού η οποία μάλιστα ήταν από τους πρώτους που επικρότησε και την ιδέα να παντρευτεί ο Νιάρχος της αδελφή της Ευγενίας, Τίνα πρώην σύζυγο του Αριστοτέλη Ωνάση.
Αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσε τόσο ο Νιάρχος, που από την αρχή είχε σαν στόχο τη σύζυγο του μεγάλου του επιχειρηματικού αντιπάλου, όσο και η Τίνα που έπειτα από δύο διαζύγια αναζητούσε την ασφάλεια που θα της προσέφερε ο εφοπλιστής.
Στο μυαλό της Αριέτας Λιβανού ο γάμος με την μικρότερη κόρη της, την αδελφή της πρόωρα χαμένης συζύγου του, θα έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο Σταύρος Νιάρχος έχαιρε την απόλυτη αποδοχή της οικογένειας της και θα υπογράμμιζε το γεγονός ότι δεν τον θεωρούσαν υπεύθυνο για το θάνατό της.
Η ένωση τους το 1971 ωστόσο ενέτεινε την μυθολογία που ήθελε την τραγωδία να αγγίζει συχνότερα εκείνους που διέπρατταν την ύβρι του να ξεχωρίζουν.
Πάντοτε κομψή, ως κυρία Νιάρχου πλέον η Τίνα έδειχνε παρ’ όλα αυτά πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.
Ο τραγικός θάνατος του γιου της ήταν κάτι που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει.
Το 1974 η Τίνα ακολούθησε τα βήματα της αδελφής της, βρίσκοντας και η ίδια πρόωρο τέλος έπειτα από μια ισχυρή δόση βαρβιτουρικών λίγο μετά από το μοιραίο δυστύχημα του Αλέξανδρου Ωνάση σε ηλικία μόλις 45 ετών.