Το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας σίγουρα προκαλεί εντύπωση αφού τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime βρίσκονται σε τυχαίες θέσεις μέσα στο κέντρο της πόλης, με τον ενδιαφερόμενο αναβάτη να μπορεί να βρει το κοντινότερο στη θέση του μέσω της επίσημης εφαρμογής. Μέσα από αυτή και χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού του, μπορεί να «ξεκλειδώσει» το ηλεκτρικό πατίνι και να ξεκινήσει τη διαδρομή του με αρχική χρέωση €1 και στη συνέχεια 0.15 cents το λεπτό. Με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα, μόλις φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το πατίνι σε χώρο που να μην εμποδίζει και να το κλειδώσει πάλι μέσα από την εφαρμογή προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο για άλλο ενδιαφερόμενο.
Η αυτονομία υπολογίζεται περίπου στα 30 χιλιόμετρα ενώ εξίσου εντυπωσιακός ο τρόπος φόρτισης τους, με τη Lime να καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει “Juicer”, να αναλάβει δηλαδή τη φόρτιση κάθε ηλεκτρικού πατινιού στο δικό του χώρου και την τοποθέτησή του ξανά σε κάποιο πεζοδρόμιο, τις πρώτες πρωινές ώρες, όλα αυτά με το κατάλληλο αντίτιμο. Για την Αθήνα πάντως, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, «η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη». Ακόμα η Lime αναφέρει ότι θα συλλέξει ανώνυμα συγκεντρωτικά στοιχεία και θα χαράξει με το Δήμο Αθηναίων «μια στρατηγική για να βοηθήσει τους πολίτες να χαρούν την πόλη τους χωρίς το αυτοκίνητό τους, ειδικά στο κέντρο της πόλης ενώ όταν το σύστημα διαμοιρασμού δεδομένων ενεργοποιηθεί, η Αθήνα θα γίνει μια από τις πρώτες πόλης της Ευρώπης που θα επωφεληθεί».
Στα δύο χρόνια λειτουργίας της, η Lime έχει παρουσία σε 140 πόλε ις σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σε ελάχιστες από αυτές διαθέτει και τη δυνατότητα μετακίνησης στην πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο.