Ιαπωνία: Γιατί η πιο high tech χώρα στον κόσμο χρησιμοποιεί ακόμη μαύρες δισκέτες και φαξ

8

Η χώρα έχει μείνει δεκαετίες πίσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό με τον δημόσιο τομέα να χρησιμοποιεί ακόμη σφραγίδες με μελάνι.

Νικήτρια στον «πόλεμο» της δισκέτας βγήκε η Ιαπωνία μετά από σχεδόν τρία χρόνια προσπάθειας να αντικαταστήσει την παλιά τεχνολογία στο δημόσιο τομέα ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να υποβάλλουν επίσημα έγγραφα χρησιμοποιώντας τις απαρχαιωμένες μαύρες δισκέτες.
Σε μια χώρα όπου η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός, ο δημόσιος τομέας χρειάστηκε τρία χρόνια, από το 2021, για να εκσυγχρονιστεί. και ο βασικός λόγος είναι ότι κανείς δεν ήθελε πραγματικά να καταργήσει την παλιά τεχνολογία.

Ο Ιάπωνας υπουργός Ψηφιακής Τηλεφωνίας Taro Kono ανακοίνωσε πανευτυχής ότι «κερδίσαμε τον πόλεμο τις δισκέτας!» λέγοντας ότi «είχε θέσει ως στόχο του όταν ανέλαβε τη θέση αυτή, να εξαλείψει την παλιά τεχνολογία όπως για παράδειγμα τη συσκευή φαξ».
Η Ιαπωνία που θεωρείται τεχνολογική δύναμη, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το παγκόσμιο κύμα του ψηφιακού μετασχηματισμού στις δημόσιες υπηρεσίες.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!