Επαναφέρουμε το άρθρο του ειδικού συνεργάτη μας Σπύρου Αναγνωστάτου που είχαμε δημοσιεύσει στις 23 Οκτωβρίου και στο οποίο αποκαλύπταμε ότι στο ΕΣΠΑ υπάρχει πακτωλός χρημάτων για επισκευές και λειτουργία σχολικών μονάδων . Και τούτο γιατί η δημοτική αρχή και μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος αγνοεί αυτή τη χρηματοδότηση και δήλωσε άγνοια στους μαθητές των σχολείων που τον επισκεφτηκαν χθες με τα αιτήματά τους. Λεφτά υπάρχουν κύριε Δήμαρχε, μελέτες του Δημου για τα σχολεία δεν υπάρχουν,  και να υπάρχουν σε συρτάρια ΔΕΝ έχουν εγκριθεί απο το Δημοτικό Συμβούλιο όπως απαιτείται.

=====

Με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με την κατάσταση των σχολείων στην Κεφαλονιά, και επειδή υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για την χρηματοδότηση των έργων ερευνήσαμε το θέμα και ιδού πως έχει η κατάσταση.

1ον. Πρώτα απ’όλα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι τα σχολεία ανήκουν στο Δήμο. Ο Δήμος έχει την ευθύνη της συντήρησης, των επισκευών και της ανέγερσης των σχολείων, όπως και της εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης.

Του ειδικού συνεργάτη Σπύρου Χρ. Αναγνωστάτου

Οι ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κεφαλονιάς ότι «η κεντρική κυβέρνηση δεν στέλνει τα απαραίτητα κονδύλια για τα σχολεία» σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί .

Καταρχήν είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση του Δήμου για διάφορες δαπάνες των σχολείων όπως επισκευές και συντηρήσεις, λειτουργικές δαπάνες κ.λ.π.

 Συγκεκριμένα το 2016 ο  Δήμος Κεφαλονιάς πήρε για τα σχολεία 406.128,52 ευρώ και εφέτος μέχρι και τον Σεπτέμβριο έχουν σταλεί στο Δήμο 324.020 ευρώ !!!

Λεφτά που μόνο λίγα δεν τα λες….

Όσον αφορά την κατασκευή νέων σχολείων και την εξεύρεση χρημάτων η μόνιμη επωδός της δημοτικής αρχής ότι «δεν είναι δικιά μας» δουλειά καταρρίπτεται από την περίπτωση του Δήμου Κέρκυρας που κατασκεύασε ο ίδιος τέσσερα σχολεία από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και σήμερα κατασκευάζει άλλα τρία από το τρέχον ΕΣΠΑ !!!

 Εν ολίγοις, τα σχολεία ανήκουν στο Δήμο ο οποίος έχει και την ευθύνη συντήρησης τους με την ετήσια επιχορήγηση που παίρνει και της ευθύνης ανέγερσης και επισκευής με πόρους που οφείλει να διεκδικεί από το ΕΣΠΑ των Ιονίων Νήσων όπως το πράττουν άλλοι Δήμοι της Περιφέρειας.

 2ονΌσον αφορά την κατάσταση σήμερα στα σχολεία της Κεφαλονιάς είναι η εξής :

 Αργοστόλι

Σε προκάτ βρίσκονται μετά τους σεισμούς του 2014 τα σχολεία: 4ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, Εσπερινό γυμνάσιο.

Τα νηπιαγωγεία όπως και τα δημοτικά του Αργοστολίου έχουν όλα τα δικά τους προβλήματα όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Παλική

Γυμνάσιο Ληξουρίου, 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, Λύκειο Ληξουρίου, ΕΠΑΛ Ληξουρίου, 2ο Νηπιαγωγείο μετα τους σεισμούς του 2014 λειτουργούν σε προκάτ.

Το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης έχει εγκαταλείψει το δικό του κτίριο με τους σεισμούς και στεγάζεται σε πολύ προβληματικό χώρο (παλιό δημοτικό) στο Σχοινιά.

 Πάστρα:

Όλο το Λύκειο λειτουργεί σε κοντέινερς

 Σάμη:

Μέρος του Γυμνασίου και Λυκείου στεγάζεται σε κοντέινερς, Και με προβλήματα λειτουργούν 2/θ Ολ. Νηπ/γειο Σάμης και 7/θ Ολ. Δ.Σ. Σάμης,

 Ιθάκη

Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, 2/θ Ολ. Νηπ/γειο Ιθάκης, 4/θ Ολ. Δ.Σ. Σταυρού Ιθάκης λειτουργούν με πολλά προβλήματα.

Επί πλέον αυτών με πολλά προβλήματα λειτουργούν τα περισσότερα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κεφαλονιάς και αρκετά από αυτά στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες.

 3ον.  Και επειδή σχολεία δίχως μελέτες δεν φτιάχνονται για τα σεισμόπληκτα κτίρια της Κεφαλονιάς αυτές ανέλαβε να τις φτιάξει  η κρατική εταιρία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ). Για την ολοκλήρωσή τους έχει παιχτεί ένα απερίγραπτο πολιτικό παιγνίδι στις πλάτες γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ιδού γιατί:

Πρώτα είναι οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του  αλήστου μνήμης «αδελφού»  Μιχάλη (Χρυσοχοΐδη) με χαρακτηριστικότερη όλων στις 23/9/2014 ότι «τελειώνουν οι μελέτες για τα σχολεία και παραδίδονται σε λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου και κάποιες άλλες 15 Οκτωβρίου». Είναι τότε που ο Δήμαρχος Παρίσης δήλωνε με δάκρυα στα μάτια «τον ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου γιατί είναι συνεπής σε όλα» και ο αντ’αυτού Διονύσης Λυκούδης υπερακόντιζε με το ανεπανάληπτο που έμεινε στην ιστορία «ο Υπουργός φτιάχνει ένα νέο νησί». Τέσσερα χρόνια μετά ο Χρυσοχοΐδης είναι στο…. «ντουλάπι της ιστορίας» η Δημοτική Αρχή «σφυρίζει κλέφτικα» και η μαθητική κοινότητα βιώνει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία.

Ακολούθησε ο αδελφός (δίχως εισαγωγικά) Χαράλαμπος (Μπάκης) Λυκούδης υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος επίσης διαβεβαίωνε στις 19/1/2015 ότι «Οι μελέτες αποκατάστασης των σχολείων που εκπονούνται από τις κτιριακές υποδομές έχουν ολοκληρωθεί και έχουν γίνει με υποδειγματικό τρόπο» και τέλος είναι ο Δήμος ο οποίος επανειλημμένα με δελτία τύπου (17/9/2014, 12/10/2015, 13/10/2015) έχει ανακοινώσει πομπωδώς «ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ»

Μάλιστα στο δελτίο τύπου τις 13/10/2015 αναφερόταν ότι

«Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των μελετών που έχουν ενδεικτικό προϋπολογισμό 8.656.500 ευρώ» .

Το αποτέλεσμα; Οι μεν μελέτες ….αγνοούνται, ενώ τα λεφτά υπάρχουν αλλά ……τα παίρνουν οι Κερκυραίοι !!!!

Και για να τελειώνουν «τα καλαμπούρια:  Η ερώτηση είναι μία προς τη δημοτική αρχή:   Υπάρχουν μελέτες για τα σχολεία ναι ή όχι;

Έστω οι οκτώ που είχε ανακοινωθεί διθυραμβικά πως βρίσκονται στα χέρια της δημοτικής αρχής  στις 12/10/2015 και αφορούν τα σχολεία: Νηπιαγωγείο Λακήθρας, Γυμνάσιο Αγ. Θέκλας, 2ο & 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, 4ο Δ.Σ. Αργοστολίου, Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου, 2ο Δ.Σ. Ληξουρίου.

 Στις 26/7/2017 με τίτλο «Συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών α’θµιας και β’θµιας εκπαίδευσης στην Π.Ι.Ν.» (κωδικός ΙΟΝ50) δημοσιεύτηκε πρόσκληση από τον (Κεφαλονίτη) Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο για χρηματοδότηση σχολικών έργων από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

 Το πρώτο στοιχείο από την πρόσκληση είναι ότι ο προϋπολογισμός της είναι 9.000.000 ευρώ ο οποίος  ο οποίος μπορεί να αυξηθεί έως το 120% δηλαδή μέχρι 10.800.000 ευρώ.

Δεύτερον, οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν από 1/8/2017 μέχρι 30/10/2017.

Τρίτον, επειδή διακινείται  στα τοπικά μέσα ότι το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί επισκευές σε υπάρχουσες υποδομές η εν λόγω πρόσκληση της Περιφέρειας όπως δηλώνεται και στον τίτλο της χρηματοδοτεί ΚΑΙ επισκευές σχολείων κτιρίων.

Και τέταρτον και κυριότερο, για να χρηματοδοτηθεί ένα έργο σύμφωνα με την πρόσκληση «θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη σχετική χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων που συνέταξε η Περιφερειακή ∆/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων» η οποία και συνοδεύει την πρόσκληση.

  1. Από την μελέτη του πίνακα με τις ανάγκες για τα σχολεία που συνοδεύει την πρόσκληση της Περιφέρειας , για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη προκύπτουν τα εξής:

Από το σύνολο των 151 προτάσεων οι 39 αφορούν τα σχολεία της Κεφαλονιάς και οι 4 της Ιθάκης και από τις 9 προτάσεις του πίνακα για «έργα άμεσης προτεραιότητας» οι 4 αφορούν σχολεία της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα:

 2ο 2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Αργοστολίου και  2ο 12/Θ Ολοήμερο Δ.Σ. Ληξουρίου για ανέγερση νέου κτιρίου και

 1ο 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου και 2ο 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου που αφορούν αποκατάσταση κτιριακών προβλήματών λόγω των σεισμών.

Από εκεί και πέρα ξεκινάνε «τα περίεργα», αλλά πάντως ενδιαφέροντα στοιχεία επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την καταγραφή που είχαμε κάνει ως kefaloniapress από τις 18/5/2015

«99 προκάτ  κτίρια : 64 αίθουσες, 12 γραφεία, 18 WC και 5 κυλικεία,  στήθηκαν με τους σεισμούς για να στεγάσουν σχολεία και προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες προκάτ σχολικές αίθουσες, καθιστώντας την Κεφαλονιά μια απέραντη παραγκούπολη στη σχολική στέγη!».

Ιδού λοιπόν τα σημερινά ….. «μυστήρια της Κεφαλονιάς»

Α) Για τα «ξεσπιτωμένα» σχολεία λόγω σεισμών προβλέπεται στη Χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων που συνοδεύει την πρόσκληση της Περιφέρειας

1ον. Ανέγερση νέων κτιρίων για τα σχολεία λόγω ακαταλληλότητας από τους σεισμούς:

4ο 10/θ Ολοήμερο Δ.Σ. Αργοστολίου

2ο 12/Θ Ολοήμερο Δ.Σ. Ληξουρίου

1/θ Νηπιαγωγείο Λακήθρας

 2ον. Αποκατάσταση κτιριακών προβλήματών λόγω των σεισμών

1ο 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου

2ο 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου

 3ον. Ανάγκη ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες διδασκαλίας – πολλαπλών χρήσεων εκδηλώσεων (σε παρένθεση η αιτιολογία)

4ο 10/θ Ολ. Δ.Σ. Αργ/λίου (Βελτίωση ελκυστικότητας υποδομής)

2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου (Αποσυμφόρηση μαθητικού πληθυσμού/βελτίωση συνθηκών μάθησης)

4ον.  Αναβάθμιση/βελτίωση υπάρχουσας υποδομής .

2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου με Λυκειακές Τάξεις

1ο 12/θ ΕΑΕΠ, Ολ. Δ.Σ. Ληξουρίου

Γυμνάσιο Ληξουρίου

Γενικό Λύκειο Ληξουρίου

ΕΠΑΛ Ληξουρίου

 Εν ολίγοις:

α) Άλλος ο  προγραμματισμός της Περιφέρειας για το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου που προβλέπει επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου λόγω …. «παλαιότητας» του υπάρχοντος κτιρίου και όχι λόγω σεισμών και άλλος ο προγραμματισμός του Δήμου αφού με τη  63/28-2-2017 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η χωροθέτηση νέου σχολικού συγκροτήματος για την στέγαση του Λυκείου Ληξουρίου στον Άγιο Αντώνιο.

 β) Τα ίδια και με το Γυμνάσιο Ληξουρίου, για το οποίο στη  χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων της Περιφέρειας αναφέρεται ότι θέλει …… «Αναβάθμιση/βελτίωση υπάρχουσας υποδομής» και ως αιτιολογία ……η «Παλαιότητα». Καμία αναφορά περί σεισμόπληκτου κτιρίου !!!!!!!!

Τα ερωτήματα που ακολουθούν αφορούν βεβαίως και αποκλειστικά τον Δήμο:

Οι αρμόδιοι του Δήμου και κυρίως ο Δήμαρχος και ο αναπληρωτής του ως αρμόδιος  για τα έργα, γνωρίζουν αυτό τον προγραμματισμό της Περιφέρειας;

Αν ναι, τι έπραξαν για να τον αλλάξουν;

Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο;

 Τι προβλέπεται για τα υπόλοιπα σχολεία στη Χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων που συνοδεύει την πρόσκληση της Περιφέρειας

1ον. Ανέγερση νέων κτιρίων (σε παρένθεση η αιτιολογία)

 1ο 2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Αργοστολίου (Αποφυγή Μισθωμένων Κτιρίων)

2ο 2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Αργοστολίου (Αποφυγή Μισθωμένων Κτιρίων)

12/θ Δημ. Σχ. Κεραμειών (Υπάρχει οικόπεδο του Δήμου χαρακτηρισμένο για κατασκευή σχολικής μονάδας)

1/θ Νηπιαγωγείο Μεταξάτων (Παλαιότητα του υπάρχοντος κτιρίου)

Σχολείο Πάστρας

2ον. Επέκταση/Προσθήκη υπάρχουσας υποδομής

 2ο 2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Αργοστολίου

3ο 2/θ Ολ. Νηπ/γειο Αργοστολίου

5ο 1/θ Ολ. Νηπ/γειο Αργοστολίου

Γυμνάσιο Σάμης

4/θ Ολ. Δ.Σ. Σταυρού Ιθάκης

1/θ Ολ. Νηπ/γειο Αγ. Γερασίμου

 3ον. Αναβάθμιση/βελτίωση υπάρχουσας υποδομής

 1ο 7/θ Ολ. Δ.Σ. Αργοστολίου

2ο 8/θ Ολ. Δ.Σ. Αργ/λίου

3ο 8/θ Ολ. Δ.Σ. Αργ/λίου

5ο 12/θ Ολ. Δ.Σ. Αργ/λίου

2/θ Ολ. Νηπ/γείο Κεραμειών

12/θ ΕΑΕΠ, Ολ. Δ.Σ. Κεραμειών

Γυμνάσιο Κεραμειών

Γενικό Λύκειο Κεραμειών

2/θ Ολ. Νηπ/γειο Σάμης

7/θ Ολ. Δ.Σ. Σάμης

Γενικό Λύκειο Σάμης

2/θ Ολ. Νηπ/γειο Ιθάκης

Γυμνάσιο Ιθάκης

ΕΠΑΛ Ιθάκης

Γυμνάσιο  Πάστρας

6/θ Ολ. Δ.Σ. Πόρου

5/θ Ολ. Δ.Σ. Αγ. Γερασίμου

1/θ Ολ. Νηπ/γειο Μακρυωτίκων

1/θ Ολ. Νηπ Βλαχάτων

6/θ Ολ. Δ.Σ. Βλαχάτων

2/θ Δ.Σ. Χιονάτων

1/θ Νηπ/γειο Σκάλας

1/θ Νηπιαγωγείο Μεταξάτων

1/θ Ολ. Νηπ/γειο Αγίας Θέκλης

1/θ Νηπ/γειο Φαρακλάτων

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Αν δεν αλλάξει η «χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων» για τα σχολικά κτίρια που συνοδεύει την πρόσκληση τότε η Δημοτική Αρχή χρεώνεται μια τεραστίων διαστάσεων αποτυχία.

 Με τα σημερινά δεδομένα και μέχρι το …2023 (το λιγότερο) που θα κλείσει το παρόν ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να πέσει για σχολείο της Κεφαλονιάς ούτε…..  ένα σακί τσιμέντο.

«Η χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων» των σχολείων ναι μεν συντάχθηκε από την Περιφερειακή ∆/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, αλλά λογικά θα πρέπει να έχει γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους που ανήκουν τα σχολεία.

Και πολύ περισσότερο να έγινε συνεργασία μεταξύ Δημάρχου/ Αντιδημάρχου με τον Κεφαλονίτη Περιφερειάρχη.

Η αντίθετη περίπτωση εκθέτει ανεπανόρθωτα και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο. Σε μια τέτοια περίπτωση αυτό που προέχει τώρα, αν όντως δεν έχει γίνει συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφερειακής ∆/νση Εκπαίδευσης και Δήμων, να υπάρξει παράταση των προθεσμιών προκειμένου να αποκατασταθούν τα σφάλματα και οι ελλείψεις της χαρτογράφησης.

Σε ό,τι αφορά την Κεφαλονιά (και την Ιθάκη) αυτή η προοπτική είναι μονόδρομος.

Ιδού τα «κουφά» της «χαρτογράφησης αναγκών και προτεραιοτήτων» για τα σχολεία της Κεφαλονιάς (και της Ιθάκης).

α) Το 4ο 10/θ Ολοήμερο Δ.Σ. Αργοστολίου παρόλο ότι χαρακτηρίζεται «Ακατάλληλο λόγω σεισμών» ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ  «Έργο Άμεσης Προτεραιότητας» και αναφέρεται ότι έχει …. «Ανάγκη ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες διδασκαλίας» ίσως γιατί γνωρίζουν οι αρμόδιοι πως ….δεν πρόκειται να φτιαχτεί τουλάχιστον άμεσα το νέο σχολείο και γιαυτό προβλέπονται….. νέες προκάτ αίθουσες

β) Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, παρ’ότι στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες προτείνεται «Προσθήκη προκάτ αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων» και ως αιτιολογία δεν αναφέρεται  ότι το κτίριο είναι σεισμόπληκτο αλλά ….. η «αποσυμφόρηση μαθητικού πληθυσμού/βελτίωση συνθηκών μάθησης».

γ) Για το ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ αναφέρεται στην χαρτογράφηση ότι θέλει …… «Αναβάθμιση/βελτίωση υπάρχουσας υποδομής» και ως αιτιολογία ……η «Παλαιότητα» και όχι ότι οι εγκαταστάσεις σμπαραλιάστηκαν από το σεισμό.

Βέβαια ειδικά για το κτίριο του μηχανουργείου του ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ προβλέπεται να καλυφτεί από την δωρεά των 5 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής.

δ) Και το «καλλίτερο» :

Το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου που είναι σε προκάτ …..ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝ στην χαρτογράφηση ΟΠΟΤΕ και δεν μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ !!!!

Μακάρι να διαψευστούμε αλλά πολύ φοβόμαστε ότι η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο αρμόδιος για τα έργα Αντιδήμαρχος Διονύσιος Λυκούδης δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως υπάρχουν 10.800.000 ευρώ ζεστό χρήμα για τα σχολεία.

Σημειώστε δε ότι για τα σεισμόπληκτα σχολεία σύμφωνα με τον ΟΣΚ που έφτιαξε τις μελέτες απαιτούνται 8.656.500 ευρώ που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα από την παρούσα πρόσκληση της Περιφέρειας να καλυφτεί όλο το ποσό τουλάχιστον για τα σεισμόπληκτα σχολεία της Κεφαλονιάς και να μείνουν και 2.143.500 για τα άλλα νησιά.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το σχολείο της Αγίας Θέκλης και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου έχουν προγραμματιστεί να επισκευαστούν από την δωρεά των 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής εξοικονομούνται άλλα 1.350.000 ευρώ (750.000 για το ΕΠΑΛ και 600.000 για την Αγία Θέκλη) που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των άλλων σχολείων.

Αν είναι έτσι πάντως τα πράγματα και δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα καμία πρόταση ούτε πρόκιται να κατατεθεί στις λίγες ημέρες που μένουν μέχρι τις 30 του μηνός, τότε υπάρχει ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ερωτηματικό:

Γιατί ο Δήμος Κεφαλονιάς με τόσες ανάγκες στη σχολική στέγη (99 προκάτ σχολικές αίθουσες δεν είναι και ….λίγες) και έχοντας ως δεδομένο τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής και άλλων δικών της παραγόντων ότι «οι μελέτες για τα σχολικά κτίρια είναι έτοιμες» (δελτίο τύπου Δήμου 12/10/2015) και ότι «τα χρήματα λείπουν» , ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ μία έστω πρόταση ;

Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι  αν ο Δήμος είχε πρόθεση να καταθέσει πρόταση θα έπρεπε απαραιτήτως να την έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει!

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.