Αθλητισμός και Πολιτισμός σε καλά χέρια: Μετά τα γήπεδα και το καρναβάλι τώρα και τα χριστουγεννιάτικα στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ από την ΚΕΔΗΚΕ !!!

Πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν οι τοπικοί μας άρχοντες γι’άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια να γίνουμε «ρεζίλι των σκυλιώνε» στο Πανελλήνιο με την περιβόητη …ξαπλώστρα που ανέλαβε ρόλο φορείου στο δημοτικό γήπεδο των Τζαννάτων για να μεταφερθεί ο τραυματισμένος τερματοφύλακας του Α.Ο. Πρόννων Σπήλιος Καστής.

Και μπορεί οι αρμόδιοι της ΚΕΔΗΚΕ και του Δήμου να άδειασαν άρον – άρον το ιατρείο του γηπέδου από τις ξαπλώστρες ιδιώτη επιχειρηματία με το που αποκαλύφθηκε το γεγονός, αλλά δεν έδωσαν ….καμία απάντηση για το ποιος ήταν ο ιδιώτης που είχε “καταλάβει” δημόσιο χώρο.

Όμως φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με κωφούς αφού ούτε το ερώτημα του Α.Ο Διλινάτων (της ομάδας που αγωνιζόταν με τους Πρόννους στο παιγνίδι που τραυματίστηκε ο Σπήλιος) στην καταγγελία για τις «σχεδόν ακραίες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων στο τοπικό πρωτάθλημα» δεν τους ταρακούνησε και το πέρασαν στο ντούκου:  «Να συνεχίσουν τα παιδιά μας να παίζουν ποδόσφαιρο ή να σταματήσουν;» .

Όπως και καμία απάντηση δεν δόθηκε από τον αρμόδιο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο νησί μας Άγγελο Κωνσταντάκη στην ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας του Σπήλιου Α.Ο. Πρόννων η οποία ευθέως κατήγγειλε ότι το γήπεδο των Τζαννάτων είναι «Ένα γήπεδο – χωράφι που κρύβει κινδύνους για την υγεία των παικτών που κάνουν το χόμπι τους, και που οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικός χώρος από τους τοπικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση του».  

Η αποκάλυψη του Kefaloniapress την ίδια ημέρα πως τη συντήρηση του γηπέδου των Τζαννάτων  μαζί με αυτήν του γηπέδου του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, την έχει αναθέσει εφέτος και τα δύο προηγούμενα χρόνια ο κ. Κωνσταντάκης προσωπικά και με απευθείας ανάθεση στην «ημέτερη» (όπως της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο) εταιρεία ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ έναντι …. 19.494,66 ευρώ (!) ήλθε να δώσει την εξήγηση γιατί είναι «γήπεδο – χωράφι» το γήπεδο των Τζαννάτων.

Και πάλι όμως ο κ. Κωνσταντάκης σιώπησε….

Και αντί για λόγους ευθιξίας και σεβασμού στον Σπήλιο (και τον κάθε Σπήλιο Κεφαλονίτη αθλητή) να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει ο κ. Κωνσταντάκης πήγε….να βγει και από πάνω !!!!

Επισκέφθηκε λοιπόν τον άτυχο Σπήλιο στο νοσοκομείο μαζί με τον πρόεδρο του Πόρου Γιάννη Πετράτο και όπως ο ίδιος ο αθλητής αποκάλυψε ούτε λίγο – ούτε πολύ οι αθεόφοβοι «Προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν ότι και καλά δεν συνέβη τίποτε και πως το συμβάν χωρίς λόγο πήρε τόση δημοσιότητα, προσθέτοντας πως αν είχε σηκωθεί μετά τον τραυματισμό μου δεν θα γινόταν τίποτε. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγαν, ωστόσο τώρα που το συνειδητοποιώ βλέπω ότι είχαν μεγάλο θράσος να έρθουν και να μου πουν αυτά τα λόγια, την ώρα που οι γιατροί ακόμη δεν ήξεραν αν είχα ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Μάλιστα !

Ότι «πήγε και γύρισε» ο Σπήλιος λίγο ή πολύ ευθύνεται κατά τον κ. Κωνσταντάκη…. ο ίδιος ο Σπήλιος που δεν σηκώθηκε όρθιος και να συνεχίσει το παιγνίδι κανονικά !!!!

Ότι αντί για φορείο μεταφέρθηκε ο τραυματισμένος Σπήλιος ….με ξαπλώστρα ευθύνεται ….ο ίδιος ο Σπήλιος κατά τον κ. Κωνσταντάκη !!!!

Ότι ξεφτιλίστηκε η Κεφαλονιά σε όλη την Ελλάδα λίγο ή πολύ ευθύνεται ….ο ίδιος ο Σπήλιος κατά τον κ. Κωνσταντάκη !!!!

Το μόνο που δεν είπε ο κ. Κωνσταντάκης στο Σπήλιο ήταν πως οι ξαπλώστρες που είχαν αποθηκευτεί στο ιατρείο του γηπέδου ήταν ….του ίδιου του Σπήλιου !!!!

Αυτά λοιπόν τα απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τον άνθρωπο που κατά τα άλλα είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τον Αθλητισμό στην Κεφαλονιά.

Και αν δεν το καταλάβατε το ξαναλέμε με όσο γίνεται πιο απλά και με λίγα λόγια:

Ο κ. Κωνσταντάκης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ στην ευθύνη της οποίας ανήκουν τα γήπεδα έχει δώσει με απευθείας ανάθεση τη συντήρηση των γηπέδων Τζαννάτων και Αγίου Αντωνίου  στην εταιρεία ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ που τουλάχιστον σε μία περίπτωση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δουλειά που της είχε ανατεθεί, την καθαριότητα της Γέφυρας Δεβοσέτου (επίσης με απευθείας ανάθεση) από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρο Μοσχονά μετά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα του Kefaloniapress ότι ….. καμία καθαριότητα δεν γινόταν (δες εδώ) και της οποίας μία ακόμη δουλειά που έχει αναλάβει στην περίπτωση του γηπέδου των Τζαννάτων ευθέως αμφισβητείται από τους ίδιους που το χρησιμοποιούν !

Θέλετε τώρα και τη συνέχεια της προσφοράς του κ. Κωνσταντάκη στο έτερο πεδίο της ευθύνης του, τον Πολιτισμό;

Με αποφάσεις (φυσικά) απευθείας ανάθεσης στην ίδια «ημέτερη» ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ ο άνθρωπος του Πολιτισμού της Κεφαλονιάς ανάθεσε το 2017 (όπως και το 2016)…… «την οργάνωση, καλλιτεχνικό σχεδιασμό, επίβλεψη και κατασκευή καρναβαλικών ομοιωμάτων, αρμάτων και σκηνικών που θα λάβουν μέρος στο καρναβάλι Ληξουρίου 2017» !!!!!! Αμοιβή; 12.400 ευρώ !!!!!

Και πάλι μάλιστα !

Από που κι ως που τώρα μια εταιρεία (της οποίας ο Πρόεδρος όλως συμπτωματικά ήταν συνυποψήφιος με τον κ. Κωνσταντάκη στο συνδυασμό του ….Δημάρχου Παρίση),  η οποία εμφανίστηκε εν μία νυκτί   το 2012 να διαθέτει το νόου χάου στην αποκομιδή των απορριμμάτων προσλαμβάνοντας προσωπικό, παρακάμπτοντας τη νόμιμη οδό μέσω του ΑΣΕΠ για λογαριασμό της ΕΔΑΚΙ (δημοτική εταιρεία για τα σκουπίδια) έναντι αδράς αμοιβής (λέγεται για πάνω από ένα εκατομμύριο ετησίως !!!) , του Λιμενικού Ταμείου (όλως συμπτωματικώς με του που ανάλαβε Πρόεδρος ο κ. Μοσχονάς…..) και παλαιότερα ακόμη και στον ίδιο τον Δήμο με τις προσλήψεις προσωπικού στις δημοτικές παραλίες και τα σπήλαια και αλλού, διαθέτει σύμφωνα με τη σύμβαση 377/2017 και ΑΔΑ ΩΞΥΘΟΚ6Κ-Ν24  «ειδικευμένο προσωπικό με υψηλή κατάρτιση τόσο για θέματα καλλιτεχνικής απόδοσης όσο και για θέματα ασφάλειας» (!!!)  στην οργάνωση του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού, μόνο ο ….κ. Κωνσταντάκης γνωρίζει !!!!

Έτσι που τα λέει ο κ. Κωνσταντάκης στο συμφωνητικό, ίσως…. ακόμη και ISO μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων !!!!

Με τέτοιες επιδόσεις στην οργάνωση πολιτιστικών δρώμενων και διαχείρισης των αθλητικών χώρων, δεν μπορείς παρά να υποκλίνεσαι στον αρμόδιο Πρόεδρο της άξιας και ικανής δημοτικής αρχής του κ. Παρίση στα ζητήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Απλά ελπίζουμε ότι όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος ο κ. Κωνσταντάκης θα αναθέσει στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ μετά τα καρναβάλια και τα γήπεδα και ….τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του νησιού μας..

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός βρίσκονται σε άξια και ικανά χέρια των απευθείς αναθέσεων. Κεφαλλονίτες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι! Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ καθαρίζει για όλα!

Μαρία Θ. Αραβαντινού

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.