Για την ανάπλαση των οδών Ριζοσπαστών και 21ης Μαΐου: Οι ανέξοδες υποσχέσεις, το ανφέρ της δημοτικής αρχής και «τα ξένα κόλλυβα» !

Ανάμεσα στις πολλές κακές συνήθειες που έχουν εκεί στο Μέγαρο σε περίοπτη θέση βρίσκονται αναμφισβήτητα….  οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της δημοτικής αρχής.

Τι να πρωτοθυμηθείς…

  • Τις αμέτρητες υποσχέσεις Κωνσταντάκη για το γήπεδο Αργοστολίου (δες εδώ) με την τελευταία για «τέλος του 2017» να παρέρχεται όπως όλες οι υπόλοιπες;
  • Τις επετειακές υποσχέσεις Λυκούδη, Παρίση κάθε Δεκέμβρη (δες εδώ)  για εγκαίνια του νέου Γηροκομείου τον «ερχόμενο Μάρτιο» δίχως όμως να προσδιορίζουν …..για ποιο Μάρτη μιλάνε ;
  • Ή μήπως την χθεσινή   αποκάλυψη – βόμβα που δημοσιεύτηκε στο kefaloniapress (δες εδώ)  ότι ο Δήμαρχος το 2010, υποσχόταν «χορηγίες» και «δωρεές» για τις εργασίες ανακαίνισης του Μεγάρου  που μάλλον κατέληξαν ….να πληρώνονται από τα ταμεία του Δήμου;

Μας ήλθε λοιπόν κατά νου το κουσούρι των «ανέξοδων υποσχέσεων» του  Μεγάρου διαβάζοντας το δελτίο τύπου του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου με αφορμή την ανακοίνωση (δες εδώ) του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media σχετικά με την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οδών 21ης Μαΐου και Ριζοσπαστών» με το ποσόν των 1.388.000 ευρώ.

 Καταρχήν: Δεν ξέρουμε τι εννοούν οι ένοικοι του Δημαρχιακού Μεγάρου όταν λένε «συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής», γιατί απ’ότι διαβάσαμε στην απόφαση ένταξης του έργου (2017-12-28 (ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ 2268 ΕΠ 022 ΕΝΤΑΞΗ ΟΔΩΝ 21ης ΜΑΙΟΥ & ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ) μόνο …….η πρόταση του Περιφερειάρχη αναφέρεται, και επί πλέον ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στην ανακοίνωσή του όχι μόνο δεν λέει λέξη για τον Δήμο αλλά τουναντίον με νόημα αναφέρει ότι «τα καλά νέα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζονται» !!!!

Άλλη μία υπόσχεση

 «Η ολοκλήρωσή τους (των δύο έργων) προβλέπεται να γίνει εντός 12 μηνών» υπόσχεται στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή.

Όμως……

Με βάση την προϊστορία της δημοτικής αρχής στη συνέπεια των λόγων της μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η υπόσχεση για την ολοκλήρωση της ανάπλασης των οδών Ριζοσπαστών και 21ης Μαΐου «εντός 12 μηνών» και ενταγμένη στα πλαίσια των «ανέξοδων υποσχέσεων» που συνηθίζει να δίνει όταν:

  • Μελέτες ψηφισμένες από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα δύο έργα δεν υπάρχουν!!!
  • Οι παλιές και από τους «προηγούμενους» μελέτες πρέπει να ξανακοιταχτούν και να προσαρμοστούν στις σημερινές τιμές !!!
  • Η πίστωση στην απόφαση ένταξης του έργου είναι…..μηδενική. Δηλαδή εντάχθηκε μεν το έργο αλλά δίχως ….δεκάρα τσακιστή !!!

Πότε λοιπόν θα φτιαχτούν οι μελέτες, πότε θα εγκριθούν από το ΔΣ, πότε θα εγκριθούν τα λεφτά για το έργο, πότε θα δοθεί το πράσινο φως για την δημοπρασία, πότε θα βγει ο εργολάβος, πότε θα ξεκινήσει τις εργασίες και πότε θα τελειώσει;

Κατά την Δημοτική Αρχή όλα αυτά «θα γίνουν εντός 12 μηνών» …..

Εμείς σημειώνουμε την (μία ακόμη) υπόσχεση της δημοτικής αρχής και του χρόνου τέτοια μέρα (5 Ιανουαρίου 2019) να είμαστε όλοι καλά και μακάρι να διαψευτούμε..

 Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής υπάρχει μια μεγάλη θεσμική απρέπεια –  «ανφέρ» στην πολιτική ορολογία.

Στην πρώτη παράγραφο εξαίρονται «οι συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής» και «η αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου».

Δεν αναφέρεται όμως, ούτε ότι η χρηματοδότηση των δύο έργων θα γίνει με εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ούτε ότι η  ανάπλαση των δύο οδών εντάχθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση !

Παράλειψη??τυχαίο ?? ή ….μικρότητα; Διαλέγετε και παίρνετε…

Ότι και να ισχύει είναι γεγονός ότι κατ’επανάληψη ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο Αναπληρωτής του Διονύσιος Λυκούδης έχουν σύρει τα εξ αμάξης στην Κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ για να μην ξεχνιόμαστε….) που δεν δίνει φράγκο στο Δήμο. Αλλά τώρα που  δίνει και μάλιστα 1.388.000 ευρώ, ούτε καν αναφορά δεν γίνεται στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό που υπέγραψε.. Ενώ αν ήταν “αδελφός”, ε?? καμπάνες θα σημαίνανε..

 «Με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο»

Η απόφαση του Υπουργού κ. Χαρίτση για την ένταξη της ανάπλασης των δύο οδών έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2017. Την ίδια ημέρα δημοσιεύτηκε η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ           (ΑΔΑ: 7Ζ8Δ465ΧΙ8-ΚΨΧ) .

Ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος δεν βγάζει επίσημη ανακοίνωση αλλά   αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την είδησηTo kefalonia press την βρήκε και την δημοσίευσε (δες εδώ) .

Μετά την   ανάρτηση του kefaloniapress και αφού είχε περάσει μία εβδομάδα (!) από την δημοσίευση της απόφασης ένταξης του έργου από τον Υπουργό κ Χαρίτση, ήλθε κομπάζουσα η δημοτική αρχή με τα   περί «νέου Αργοστολιού» όταν και με αυτά τα έργα όπως και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία σήμερα επαίρεται είναι μελετημένα και σχεδιασμένα ….από τους προηγούμενους δημάρχους.

Για άλλη μια φορά «με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο» … και ….ασθμαίνουσα ανακοινώνει τα έργο έτσι όπως τα ανακοίνωσε.

Ο Εργο-λάβος

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις