Τέλος  η γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, το 2019?  

Δεν κατέθεσε δρομολόγια η Kefalonian lines!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μεγάλη αναστάτωση φαίνεται να προκλήθηκε χθες 31 Ιανουαρίου ,  στο Υπουργείο Ναυτιλίας , με την κατάθεση των προτάσεων της Kefalonian lines για τα δρομολόγια της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Η εταιρία (όπως και όλες οι άλλες)  όφειλε να καταθέσει έως  31 Ιανουαρίου  αίτηση τακτικής δρομολόγησης για το 2019, για όλες τις γραμμές των πλοίων της .

 Στο αίτημα της όμως η εταιρία, δεν έχει καταθέσει δρομολόγια για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη (καλή τη πίστη)  προκειμένου να τηρήσει την δέσμευσή της για βάθος χρόνου πενταετίας.

Η μη κατάθεση δρομολόγιων για το 2019 , δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στο σύνολο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία της kefalonian lines με την Ionian Group και η δέσμευση της με το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι για συνεχή 5ετή λειτουργία της εν λόγω  γραμμής . 

Συγκεκριμένα,

η kefalonian lines είχε αξιώσει από την ΙΟNIAN GROUP, αλλαγές  σε όλα της τα δρομολόγια,  με όρους και προϋποθέσεις, ώστε να μην είναι ανταγωνιστικά στη νέα γραμμή, αξίωση που αποδέχτηκε η IONIAN GROUP προκειμένου να επαναλειτουργήσει η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Από την άλλη,  η  IONIAN GROUP σύμφωνα- με τις ίδιες πηγές- κατέθεσε τα δρομολόγιά της προσαρμοσμένα  στις υποσχέσεις  της 5ετούς λειτουργίας της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, αφήνοντας τις συμφωνημένες χρονικές αποστάσεις  από τα δρομολόγια της kefalonian lines.

Εάν οι πληροφορίες μας είναι σωστές,  ΟΛΑ τα δρομολόγια από και προς το νησί μας και την  Ιθάκη  , μάλλον  είναι   στον αέρα  λόγω της αθέτησης  της συμφωνίας  με ευθύνη της kefalonian lines.

Και εκεί που λέγαμε ότι είχε μπει μια σειρά στη σύνδεση της Σάμης και της Ιθάκης,  φαίνεται να αρχίζουν όλα από την αρχή καθώς σημειώνεται νέο “ναυάγιο” στην πολύπαθη γραμμή.

Αναμένονται σήμερα , οι επίσημες αντιδράσεις τόσο του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο  και της IONIAN GROUP.  Εύχομαι να πρόκειται για “τυπική παρεξήγηση” και να δοθούν οι επιβαλλόμενες εξηγήσεις απο την εταιρία..

 Γεράσιμος Π.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις